Hvordan utvikle IT-teamets evner

Bilde: iStockphoto / gorodenkoff

Hvis du kan ta en tidsmaskin til og med fem eller ti år tilbake i tid, vil du sannsynligvis bli overrasket over hvor mye IT-avdelingen din har utviklet seg. Mens kontoret og menneskene kanskje er mer eller mindre de samme (annet enn aldring), har kravene, ferdighetene og den daglige aktiviteten trolig utviklet seg. Hvis du flittig og omtenksomt har klart disse endringene, vil du sannsynligvis reflektere med glede over hvordan planene dine utvikler seg.

Kanskje har denne utviklingen blitt mindre nøye administrert, og butikken din har utviklet seg tilfeldig som svar på eksterne krav i stedet for nøye lederveiledning. Kanskje bygde du en strategisk evne rundt utvikling av mobilapper som nå hjelper til med å levere forbrukerapper, og kaster IT i et helt nytt lys. Eller kanskje du ble saltet med en ny skyplattform, og du befinner deg med et dusin teknikere dedikert til den ene plattformen mens andre evner svekkes.

I begge tilfeller vil strategisk utvikling av porteføljen av funksjoner som din IT-organisasjon leverer og bygge dem omtenksomt gi betydelig langsiktig gevinst. Videre, hvis du har de rette evnene, avslutter du samtaler rundt "justering" og ITs strategiske verdi, siden du har de mulighetene virksomheten trenger for å utføre sine mål.

Denne artikkelen er også tilgjengelig som nedlasting. Hvordan utvikle IT-teamets evner (gratis PDF).

Risikostyring av leverandører: En guide for IT-ledere (gratis PDF) (TechRepublic)

1: Ta en porteføljetilnærming

Organisasjonsmuligheter for IT eller annet skal aldri utvikles i et vakuum. En evne som ser ut til å være gunstig på egen hånd, kan komme i konflikt med andre du utvikler, eller til slutt distrahere organisasjonen og skape motstridende prioriteringer som avleder flere anstrengelser. Tilsvarende vil en velmenende evne kunne mangle flere avhengigheter som i utgangspunktet vil forhindre vellykket implementering uavhengig av hvor mye penger og ansatte som blir kastet på det.

IT-evner bør vurderes i sammenheng med hva resten av organisasjonen gjør. Hvis du skaper en fantastisk evne rundt støtte fra mainframe, men organisasjonen går mot skyverktøy, vil du finne deg selv å investere i noe som har en begrenset holdbarhet. Tilsvarende kan det være til ingen nytte å skape en kostbar digital strategi hvis organisasjonen er fokusert på kjernedrift.

2: Ikke gjør alt

Det er fristende å umiddelbart hoppe til kapasitetsbygging hver gang en ny teknologi vises i horisonten eller bedriftens strategi skifter; dette er imidlertid et dyrt og distraherende forslag. Hver nye evne krever forskjellige "muskler" - tenk på det faktum at det tar en idrettsutøver måneder eller år å gå over til en annen idrett. En sikker måte å brenne ut staben din og miste tilliten til dine jevnaldrende er å dramatisk svinge fra en evne til en annen, og aldri se verdien av å skape en bærekraftig og verdifull evne.

3: Utnytt leverandørene dine

Nye evner kan være dyre og tidkrevende å bygge, og disse faktorene blir ofte undervurdert. Bare fordi du har utført en oppgave før, betyr ikke det at du nå har en skalerbar evne, og det er lett å falle i fellen av "vi gjorde det en gang; derfor kan vi gjøre det igjen dobbelt så raskt til halve kostnaden. " Noen funksjoner kan være nyttige i en kort periode før de blir foreldet. Hvis du for eksempel plattformer opp kjerneprogrammer til skyen, kan det hende du trenger en skyarkitekturevne for å planlegge og utføre overføringen, men det er stort sett uten betydning når migreringen er fullført.

Tredjeparts leverandørpolicy (TechRepublic Premium)

Konsulentleverandører og leverandører er en åpenbar løsning på kortsiktige evner, men de kan også hoppe til å bygge dine egne interne evner. Hvis du skal utnytte en ekstern leverandør, i stedet for bare å få hjerner og kropper, må du sørge for å strukturere forholdet slik at sluttresultatet blir at du har den ønskede evnen internt. Dette bør omfatte alt fra trening til bemanning til strategiske betraktninger rundt hvordan man skal utnytte evnen. Dette vil åpenbart være dyrere enn et typisk konsulentengasjement, men hvis du til slutt vil ha en egenkapitalevne, leverer den muligheten raskt på kort sikt og gjør den bærekraftig på lang sikt.

4: Vet når du skal brette

Når du gjennomgår porteføljen av dine evner, kan du vurdere når det er på tide å solnedgang noen av dem. Det kan være smertefullt å trekke seg tilbake en evne som har tjent deg og organisasjonen i mange år, men det er en nødvendig del av å opprettholde en portefølje med fordelaktige og sammenhengende evner. Når du trekker deg tilbake, kan du omplassere ansatte og utnytte leverandører for å hjelpe deg med overgangen, og det holder organisasjonen oppdatert. Hvis du ignorerer dette ansvaret, kan du på en tilfeldig måte kutte av biter av organisasjonen når du står overfor kostnadskutt, og skaper betydelig langsiktig skade på organisasjonen.

Med litt framsyn og en porteføljebasert tilnærming, kan du opprette en IT-organisasjon som leverer det bedriften trenger i dag, og vokser og utvikler seg når behovene endres. Å ha de rette egenskapene til rett tid, gjør ikke bare IT til et strategisk aktivum, men det skaper en dynamisk og spennende IT-butikk som vokser og beholder topp talentet ditt. Å spille det lange spillet mens du bygger IT-butikkens evner, vil til syvende og sist bevise din verdi og posisjonere deg som en nøkkelaktør for å bringe organisasjonens strategi til live.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com