Hvordan utvikle karrieremål på slutten av året før evaluering av prestasjoner

Hvorfor resultatevalueringer er så viktige for målsetting Resultatevalueringer er viktige for arbeidsgivere og ansatte for å sette et kurs for fremtiden. Slik utvikler du målene dine og setter dem på plass.

Det er sesongen for årlige resultatgjennomganger, noe som gjør at noen ansatte sliter med å utvikle karrieremål på slutten av året som ser mot fremtiden.

Til tross for stress de kan fremkalle, er prestasjonsanmeldelser kritiske for å bestemme løft, bonus og kampanjer, sa Brian Kropp, konserndirektør i Gartner. Videre, "det er et veldig viktig stykke når det gjelder å forstå hvem som er de potensielt ansatte i organisasjonen, som kommer til å bli fremtidens ledere, " sa Kropp. "Det gir en følelse av hvordan fremtiden kommer til å se ut."

For ansatte påvirker disse vurderingene lønn, men kan også bidra til å bestemme forbedringsområder og ferdighetene du kan være i stand til å lære for å hjelpe din karriere med å komme videre, sa Kropp.

- Folk vil virkelig vite hvor de står, sa Colleen Hughes, senior visepresident for menneskelige relasjoner ved CompTIA. "De vil vite:" Gjør jeg en god jobb? Er jeg i mål? Er det noe annet jeg bør gjøre? Vokser jeg? Bidrar jeg? " Resultatevalueringer er veldig viktig for å gi folk beskjed om svaret på alle disse spørsmålene og for å erkjenne dem. "

Å skape mål

Ansatte har en tendens til å tenke på årets mål bare som oppgavene de trenger å utføre i løpet av året. Selv om det er viktig, er det gunstig for deg som ansatt å tenke lengre sikt, sa Kropp.

"Hvis alt du gjør er å fokusere på oppgavene foran deg, gjør du som ansatt deg selv en virkelig stor bjørnetjeneste fordi du ikke gjør tingene for å hjelpe deg med å få en vellykket karriere, " sa Kropp. "Det du trenger å gjøre som en ansatt, bruker denne tiden til å tenke på det langsiktige synet og ønsket du har over hele karrieren."

Ansatte bør reflektere over hva de faktisk vil oppnå i løpet av de neste tre til fem årene, sa Kropp. Dette betyr ikke at du må oppnå alle disse målene, men det er viktig å ha en visjon og retning om hva du vil gjøre, la han til.

Når det gjelder å henvende seg til lederen din om disse målene, bør du unngå å fortelle dem at du vil ha en annen jobb, sa Kropp. Tenk i stedet på hva slags spesifikke prestasjoner du ønsker å ha på CVen tre år fra nå. "Hvis du vet hvordan du vil at det skal se ut, kan du begynne å tenke på de forskjellige jobbene, rollene, mulighetene du ønsker å forfølge for å utvikle disse ferdighetene og erfaringene, " sa Kropp.

En annen måte å tenke på karrieremålene dine som ansatt er å gjøre et tankeeksperiment: Hva ville skje hvis firmaet ditt erklærte konkurs i morgen, men ga deg et år med lønn? Hva vil du jobbe med? Hva slags jobb ville du se etter et år fra nå?

"Det er veldig gode måter de ansatte kan tenke på hvordan de vil at de fremtidige karrieremålene dine skal se ut, fordi det vil gi dem innsikt om hva de skal bygge, hva de skal jobbe med, hva de skal bli bedre på og hjelpe dem med å få en mer vellykket karriere enn de ellers ville gjort, "sa Kropp.

Ansatte som ønsker å påta seg et ekstra ansvar eller utvide sin rolle på en eller annen måte, må innlede en samtale om det med lederen sin under gjennomgangen og bestemme hva som vil være nødvendig for å få det til, sa Hughes. Dette er også tiden for å løse eventuelle gap i ytelsen, og hvordan du kan forbedre det neste året, sammen med nødvendige ressurser for å gjøre det, la hun til.

"Det er en veldig viktig tid til å stille alt på nivå - hvor du har vært og hvor du vil, " sa Hughes. "Det du ikke gjør godt, det du gjør godt, og hva som skal hjelpe deg å være en lykkeligere, mer bidragsyter ansatt."

Gjør endringer

Mange ansatte sliter med å faktisk få endringer i kraft på nyåret, sa Kropp. "Du kommer i en situasjon hvor du sier 'Jeg vil kanskje gjøre det, men hvor begynner jeg til og med?' eller "Jeg har ikke tid til å tenke på hva det er som jeg vil gjøre, " sa Kropp. "Den tregheten forhindrer virkelig ansatte i å tenke annerledes om karrieren."

Dette er grunnen til at et tre-års vindu er riktig tidspunkt for å tenke på disse endringene, fordi det gir deg nok tid til å gjøre noe annerledes, men er nær nok til at du kan tenke på det som en realitet, sa Kropp.

"Det er virkelig det rette tidspunktet å tenke på fra den slags karriereutviklingen og karriereforbedringene du potensielt ønsker å forfølge, " la han til.

Ledere må samarbeide med ansatte gjennom året for å hjelpe dem å holde seg i rute for å nå sine mål, sa Hughes.

"Alle ansattes mål skal føre til oppfyllelse av bedriftens mål, " la hun til.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com