Hvordan utvikle en virksomhetssak for prosjektet ditt

Hvordan lykkes med å slå et prosjekt til din CIO TechRepublic-bidragsyter Moira Alexander forklarer hva prosjektledere bør huske på når de kaster prosjekter til CIO.

En virksomhetssak er det første trinnet i å få godkjenning for et prosjekt. Uansett hvor lite prosjekt kan se ut, er det viktig å ta seg tid til å vurdere hvorfor prosjektet er verdig tid og finne ressurser .. Dette kan virke som et unødvendig og tidkrevende skritt, men det kan øke sjansene for å få et prosjekt godkjent.

Hva er en virksomhetssak?

Kort sagt, en virksomhetssak er et omfattende dokument laget av initiativtakeren til et prosjekt som beskriver og begrunner forretningsbehovet for prosjektet og hvorfor det skal gå foran. Forretningssaken blir vurdert av viktige beslutningstakere som vil avgjøre om et prosjekt vil bli godkjent og få lov til å fortsette eller avvises. Følgende er en liste over alt en virksomhetssak bør omfatte.

Et utførende sammendrag

Dette er en kort beskrivelse og sammendrag på høyt nivå av hva som er i forretningsplanen. Det gjør det enkelt for ledere og andre sentrale beslutningstakere å raskt forstå hva de kan forvente i dokumentet, og brukes til å fange interessen deres.

En erklæring om problemet eller muligheten

Denne delen av forretningssaken hjelper beslutningstakere med å forstå hva muligheten eller problemet er, og hvorfor de bør være interessert i å lese videre om det foreslåtte prosjektet. Prosjekter initieres vanligvis for å:

  • Løs et forretningsproblem
  • Benytt deg av en mulighet
  • Lever et produkt eller tjeneste basert på forespørsel fra en kunde
  • Ta opp et lovkrav, lovgivnings-, skatte-, sikkerhets- eller annen type styringskrav.

En analyse av problemet eller muligheten

I denne delen bør du presentere analysen din av hvorfor problemet eksisterer eller hvordan en mulighet ble til. Den bør også identifisere eventuelle risikoer for virksomheten eller avdelingen hvis prosjektet ikke går foran. Sørg for å ta med fakta samt støtte til fakta som bekrefter behovet bak prosjektforslaget.

En liste over mulige løsninger

Forretningssaken skal identifisere de potensielle løsningene. Disse skal være tydelige og realistiske. I denne delen inkluderer ikke bare løsningen (e), men også informasjon som beskriver hvordan og hvorfor disse anses som løsninger.

En analyse av kostnader kontra fordeler

For å ta en informert beslutning, må ledere kjenne til all-in kostnader og fordelene ved et prosjekt for virksomheten. De vil også ønske å kjenne de konkrete og immaterielle kostnadene for organisasjonen hvis prosjektet ikke fortsetter. Som med problem- og mulighetsanalysedelen, må du sørge for å inkludere fakta som støtter eventuelle påstander eller antagelser.

anbefalinger

Dette er delen der du gir din anbefaling angående løsningen du foreslår og hvorfor. Støtt din anbefaling med fakta og tall når det er mulig. Forklar også hvorfor denne løsningen er bedre enn andre muligheter.

Prosjektforslaget

Prosjektforsnittet skisserer nøkkelinformasjon om det faktiske prosjektet, for eksempel omfanget, tidslinjen, kostnadene og ressursene som kreves for å kunne gjennomføre prosjektet.

Forretningssaker kan variere i lengde og sammensetning avhengig av størrelse, art eller kompleksitet til et prosjekt eller organisasjon. Nøkkelen er å sikre at du har innarbeidet deg minst disse fem tingene:

  1. Hvorfor et prosjekt er nødvendig.
  2. Det som fikk behovet for prosjektet.
  3. Hvilke ressurser og finansiering kreves.
  4. Hvordan prosjektet skal implementeres.
  5. Hva den endelige virkningen eller fordelen er for organisasjonen.

Når virksomhetssaken er godkjent, vil informasjonen fra den bli overført til et annet sentralt prosjektledelsesdokument kalt prosjekt charteret hvor det vil bli utvidet videre.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com