Hvordan lage en visjon for digital transformasjon hos din bedrift

Hvordan lage en visjon for digital transformasjon På MIT Sloan CIO-symposiet 2018 forklarte Jeanne Ross fra MIT Sloan Center hvorfor 'digitalisert' er forskjellig fra 'digitalt' i bedriften.

Det er ingen hemmelighet at etablerte selskaper må forvandle seg for å forbli konkurransedyktige i en digital epoke, og det første trinnet i den digitale transformasjonsreisen er å artikulere en klar visjon om hvordan selskapet bedre vil engasjere seg med kundene og løse sine problemer.

Dette er imidlertid en stor utfordring for de fleste selskaper, sa Jeanne Ross, en hovedforskningsforsker ved MIT Sloan Center for Information Systems Research, i en sesjon på MIT CIO-symposiet 2018. Men uten en klar digital visjon, kan ikke selskaper utforme en sammenhengende, kjørbar forretningsstrategi.

Bedriftsledere blir bombardert av nye teknologier, inkludert sosiale, mobile, skyen, Internet of Things (IoT), kunstig intelligens (AI), blockchain og biometri.

CISR studerte hver av disse teknologiene når de kom frem, og kom til en konklusjon: "Ro deg ned om hypen, " sa Ross. "For å få verdi av denne teknologien, må du først være et veldrevet selskap."

Ta data og analyser, sa Ross. "Du kan samle inn data, analysere dem og få innsikt fra dem, men hvis du ikke er godt løst, kan du ikke dra nytte av det, " la hun til. "Så hopp over det."

Imidlertid gjenstår faktum at konvergensen av disse teknologiene fundamentalt endrer hvordan virksomheten gjøres, og muligheten til å tilføre kundeverdi, sa Ross. Hvis selskaper ikke kan forstå det, vil de fortsette å konkurrere som om det er 1900-tallet, mens andre selskaper fortsetter å flytte inn i det 21., la hun til.

"Vi pleide å snakke om å unngå Kodak-øyeblikket, " sa Ross. "Nå bekymrer vi oss for Uber-øyeblikket - den dagen vi innser at vi ikke utnyttet disse teknologiene, og noen andre kom og gjorde det."

Drosjeselskaper forsto at de kunne gi ritt, sa Ross, mens Uber forsto at i en digital økonomi kunne det gi ritt, fortelle deg hvem sjåføren var, når de kommer, hvor mye det koster, og fjerne problemer med betalingen. "De forsto mulighetene for digitale teknologier, " sa Ross. "Når vi forstår hva tech kan gjøre for oss, begynner vi å definere en digital visjon."

CIOs rolle: Inspirer forretningsstrategi

Ved å gjøre dette, skifter IT fra å muliggjøre til å inspirere til en forretningsstrategi, sa Ross. Mens CIO fikk i oppgave å aktivere forretningsstrategi de siste årene, er det ikke lenger nok, la hun til. Fremover vil CIOs må inspirere til nye verdiforslag og inntektskilder som kan utnyttes gjennom teknologi.

Spesielt kan CIO-er utnytte de enorme datamengdene, ubegrenset tilkoblingsmulighet og stor prosessorkraft som nå er tilgjengelig for å avdekke nye digitale muligheter. "Dette er egenskapene vi har, " sa Ross. "Vi trenger å bli inspirert av dem, for å gå lenger enn vi var."

Bedrifter har digitalisert siden 1990-tallet, sa Ross og la til verktøy som CRM-er for å bli mer effektive og standardiserte. Men selv om dette er en transformasjon, er det ikke virkelig en digital transformasjon, fordi det ikke skaper ny verdi. Digitalisering tar sikte på driftsmessig fortreffelighet og installerer disiplin rundt kjernetransaksjoner og back-office-prosesser, mens ekte digital transformasjon betyr å tillate rask forretningsinnovasjon, og styrke mennesker til å eksperimentere, løslate og stadig forbedre nye digitale tilbud, sa Ross.

Flere selskaper har gjennomgått vellykkede digitale transformasjoner, sa Ross. Mens Amazon er en digital innfødt, da den ble lansert i 1994, var verdiforslaget som bokhandler. I dag er den digitale verdien personlig.

Schneider Electric er et annet eksempel, sa Ross: Selskapet er mer enn 100 år gammelt, og startet med produksjon av elektrisk utstyr. I dag skaper det intelligente energiløsninger.

Et digitalt tilbud er samlingen av en kundeløsning og en flott opplevelse, sa Ross. "Hvis alt du gjør er det du alltid har gjort, men du har lagt til en kunde-app, er du ikke digital, " la hun til.

Derfor må visjonen komme fra kundeforhold, sa Ross. "Du må forstå kundens liv, deres virksomheter, hvordan de gjør ting, " sa hun til TechRepublic før økten. "Og når du kommer nærmere og nærmere kundene dine, forestiller du deg små ting du kan gjøre for dem, ting som ville gjort deres liv enklere og så begynner du å eksperimentere."

Utfordringen for større selskaper er at du vanligvis utvikler deg til en digital visjon ved å lære og eksperimentere, snarere enn gjennom store strategiske initiativer, sa Ross.

Når du har fått din digitale visjon, må du huske at den bare er en nordstjerne: Du kan ende opp med å svinge i en annen retning når du finner ut hvilke tilbud som slår rot og hvilke ikke, sa Ross.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com