Hvordan lage en hyperlapse-video med dronen din

Hvordan Adobe viste meg feil med AI i fotografering TechRepublic-bidragsyter Ant Pruitt forklarer hvordan Adobes AI-verktøy sparer tid, fjerner tekniske utfordringer og forbedrer fotoredigeringsprosessen.

Når du lager videoer, er B-roll en flott måte å overføre eller sette opp scener på. Time lapse-video har vært en grunnleggende rolle i videoproduksjonen på grunn av det unike, filmatiske utseendet og preget. Nå kan du heve B-rullen ved å gå utover tidsforfallstrategien - bokstavelig talt. Lag opptak som kan brukes mellom scener og blåse bort seerne. Tillat meg å dele hvordan du lager opptak av hyperlapse. Men i stedet for å bruke kameraet og et stativ, bruker vi en drone.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Hva er en hyperlapse?


Som en time-lapse-video, er en hyperlapse en samling fotografier som er nøye sydd sammen for å vise fram en lengre periode, men i et mye kortere intervall. Tenk på en video som spilles i omtrent 10 sekunder for å vise den fulle utviklingen av en plante. Den viktigste forskjellen mellom en hyperlapse og en tids bortfall er bevegelsen til kameraet. En time-lapse-video er vanligvis stasjonær eller panner fra venstre mot høyre. En hyperlapse vil faktisk dekke bakken når kameraet beveger seg nærmere og nærmere motivet over tid på z-aksen.

SE: Digital transformasjon: En IT-proks guide (gratis TechRepublic PDF)

Slik planlegger du hyperlapse-scenen

Når det gjelder planlegging av hyperlapse-scenen din med en drone, er sikkerhet førsteprioritet. Forsikre deg om at du bruker dronen din i et trygt miljø der det ikke vil være noen skade for deg selv, andre mennesker, dronen din eller området som skal filmes. Sørg også for at du er oppmerksom på FAA-regulerte fluesoner for skuddet ditt. Å få et fantastisk skudd er verdt det bare når du spiller etter sikkerhetsreglene.

Når du vurderer hyperlapse-scenen din, bør du tenke på et bestemt emne du vil at drone-kameraet skal fokusere på når det flyr nær. Tenk også på elementer i motivets miljø, for eksempel trær, bygninger eller veier. Disse klippetypene vil se bedre ut med ett stasjonært emne som samlingspunkt, men bevegelse langs kantene på rammen. I mitt eksempel bruker jeg forsvinningspunktet for en vei å fokusere på. Passering av kjøretøy og gjenstandene langs veien vil ytterligere styrke den dynamiske bevegelsen i skuddet.

En annen ting du bør vurdere er himmelen. Jeg prøver å planlegge det meste av fotografiet mitt rundt værmeldingen. Noe av det beste landskaps- og luftfotografering kan fanges rett før eller etter en storm. Skyene er nesten alltid dramatiske og himmelen er fylt med fantastiske farger å starte opp. Tenk på dette når du setter opp skuddet ditt, men vær trygg.

SE: Komme i gang med drone-fotografering (gratis TechRepublic PDF)

Sette opp dronen din

De fleste droner i dag tilbyr en rekke autopilotfunksjoner for flyging. For å gjøre hyperlapse mer effektivt, anbefaler jeg at du bruker en rutepunktflyging. Dette lar deg spesifisere en bane du vil at dronen din skal fly.

Bilde: Ant Pruitt

Sett opp to punkter for å lage flystien. Sørg for å spesifisere høyden du vil fly. Jeg har funnet ut at det å fly nær 80 til 100 fot høyde har vært optimalt for de fleste av scenene mine. Dette gjør at dronen min kan fly over trær og andre hindringer trygt, men den er lav nok til å fortsette å fange detaljer på bakken. Still avstanden til 1 000 til 1 500 fot totalt. Dette vil tillate deg trygt å dekke mest mulig bakken under en batterilading i de fleste tilfeller, i tillegg til at du kan ta flere bilder. Husk sikkerhet først, så speid scenen før du flyr. I tillegg stiller jeg vanligvis dronen min til å "dra hjem" etter fullførelsen av oppdraget.

Så langt kamerainnstillingene dine går, vil fotografering i RAW-format være optimalt, ettersom bildene har mer data å jobbe med når det er på tide å legge ut prosessen. Jeg har brukt både JPG og RAW i det siste. Etter min erfaring fungerer JPG helt fint i godt opplyste scenarier. Hvis mulig, ta bilder i tidsforløpsmodus. Dette vil tvinge dronens kamera til å knipse et bilde med angitte intervaller. Jeg foreslår et intervall på to sekunder mellom hvert skudd. Dronen min tillater meg å bruke bare fem sekunders intervaller, så jeg bare klikker lukkeren manuelt hvert andre sekund i løpet av flyturen. Ikke tenk på det. Det fungerer helt fint på den måten.

SE: Hvordan ta smarttelefonbildene dine til neste nivå (ZDNet)

Dronen vil prøve å fly så jevn som mulig i løpet av denne tiden. Gimbalen vil også prøve å opprettholde et stødig kamera under flyturen. Bare hold farten konstant, så vil du være god å gå.

Når du er på vei og flyr nedover banen, kan du prøve å holde farten rundt to mil i timen. Hvis du går for fort over banen, vil du ikke kunne ta så mange bilder under flyturen. Dette vil igjen gjøre den endelige videoen din mye kortere. Se hva som fungerer best for deg, men jeg har funnet ut at to til fire mil i timen er den beste rekkevidden. Håpet er å få hvor som helst mellom 130 og 200 bilder snappet.

Bilde: Ant Pruitt

Behandle bildene dine

Etter å ha knipset bildene dine, kan du ta litt programvare for behandling. Hvis du vil, kan du gjøre fargeklassifiseringen og korrigere den i en bildeditor som Lightroom, eller du kan bare importere dem til den valgte videoredigereren. Jeg bruker Premiere Pro for videoredigering og oppretting. Åpne et nytt prosjekt for å importere bildene dine. Sørg for at de sekvensielt heter, eller at denne prosessen ikke vil fungere. Hvis du må gi nytt navn til filene for å sikre at de er i rekkefølge, gjør du det. Ellers klikker du på den første filen i importalternativet og merker av for avmerkingsboksen Bildesekvens. Dette vil tillate deg å trekke alle bildene i sekvensen inn i prosjektet ditt som en videofil.

Bilde: Ant Pruitt


Når sekvensen er trukket inn, drar du den til tidslinjen for videoredigereren og begynner behandlingen. Ta gjerne fordel av skalering, farge og stabiliseringseffekter hvis du trenger det. Legg merke til oppløsningen på bildene dine. Mer enn sannsynlig er de større enn 1920 x 1080 (HD-videostørrelse), så det kan være du trenger å skalere tidslinjen ned. Eller hvis de er store nok for UHD (3840 x 2160), kan du bruke dette som UHD-opptak. Vær så kreativ som du vil. Jeg liker også å justere varigheten på tidslinjen. Jeg tror at det er optimalt å ha minimum 10 sekunder for den endelige utdataen.

Bilde: Ant Pruitt


Til slutt kan du eksportere videoen som skal brukes på din valgte plattform. Eksportinnstillingene kan være av høy eller lav kvalitet som du synes, for ikke alle plattformer støtter høyere bitrates og oppløsninger. Uansett, det du kommer frem til kommer til å se fantastisk ut.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Din ta

Har du noen gang prøvd en hyperlapse med dronen din? Fortell oss om det i diskusjonen nedenfor. Legg gjerne videoen din på YouTube og del den med meg, og sørg for å følge med på Instagram eller YouTube-kanalen min for å se flere opplæringsprogrammer og fotografering.

Les også ...

  • Hvordan Adobe beviste meg feil om AI i fotografering (TechRepublic)
  • Har du en drone i Storbritannia? Det er snart på tide å bestå sikkerhetstesten din (ZDNet)
  • Du krasjet akkurat dronen din: Hva nå? (TechRepublic)
  • Hvordan lage fantastisk filmvideo med dronen din (TechRepublic)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com