Hvordan lage en IoT Hub i Microsoft Azure

Bilde: metamorworks, Getty Images / iStockphoto

Tingenes internett (IoT) er en av de kraftigste og vedvarende teknologiske trender i virksomheten og viser ingen tegn til bremsing. Det har blitt en integrert del av infrastrukturen for informasjonsteknologi for mange forretningsorganisasjoner. Mange flere forretningsforetak planlegger å bruke teknologien på driften i løpet av en nær fremtid.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Administrering av alle enheter, sensorer og kantdatamaskiner som utgjør forretnings IoT-nettverk krever et sofistikert system for tildeling og godkjenning. For sikkerhets skyld må milliarder av nye enheter koblet til interne nettverk, og ved utvidelse av internett, verifiseres, administreres og kontrolleres. Det er her verktøy som Microsoft Azure IoT Hub kommer i spill.

Azure IoT Hub etablerer et skybasert sentralt sted der alle IoT-enheter i en organisasjon kan leveres, autentiseres og distribueres. Denne veiledningen viser hvordan du konfigurerer en grunnleggende IoT Hub ved bruk av Azure Portal.

Lag en IoT Hub i Microsoft Azure

For å starte prosessen, logg deg på Microsoft Azure med administrative opplysninger, og deretter listet alle tilgjengelige applikasjoner. Naviger til oppføringen for IoT Hub under delen om tingenes internett og klikk på lenken. Du bør se en side som figur A.

Figur A

Klikk Legg til + -knappen for å starte opprettingsprosessen. Under fanen Grunnleggende ( figur B ) velger du den aktuelle abonnementsplanen, ressursgruppen og regionen. Du vil også bli bedt om å gi IoT Hub et unikt navn.

Figur B

På dette tidspunktet kan du klikke på Review + Create-knappen fra Basic-fanen og stole på standardinnstillingene, men det ville være mer forsvarlig å undersøke disse innstillingene ved å klikke på kategorien Size and Scale i stedet ( figur C ).

Figur C

Den første boksen på denne siden ber deg om å spesifisere en pris- og skaleringsnivå. Azure IoT Hub tilbyr to forskjellige prisnivåer: Standard og enkel.

  • Standard - Standardnivået tilbyr det mest komplette settet med funksjoner, inkludert toveiskommunikasjon, som fungerer best for IoT-situasjoner som inkluderer kantbehandling av data, samt datainnsamling.
  • Grunnleggende - Grunnnivået tilbyr et mer begrenset sett med funksjoner og er best for situasjoner som krever ensrettet kommunikasjon fra IoT-enheter til skyen.

Det er også en gratis lagring tilgjengelig for testformål. Linjen du velger bestemmer hvor mye du blir fakturert per måned per transaksjon.

Den neste innstillingen er en skyvekontroll som bestemmer hvor mange transaksjoner din IoT Hub skal skaleres til å håndtere på daglig basis. For gratistrekket ( figur D ) er grensen 8000 meldinger per dag.

Figur D

For standardnivået, satt til det absolutte maksimum ( figur E ), er den daglige meldingsgrensen 80 millioner til en estimert kostnad på $ 5000 per måned.

Figur E

Når innstillingene dine er fullført, klikker du på Review + Create-knappen. Som du ser i figur F, kan du gå gjennom innstillingene dine før du klikker på Opprett-knappen for å starte distribusjonen.

Figur F

Distribusjonsprosessen vil ta noen minutter. Du kan få tilgang til den nyopprettede Azure IoT Hub ved å besøke IoT-oversiktssiden på nytt, som vist i figur G.

Figur G

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com