Hvordan velge den beste webhotellet: Et jukseark

Hva er webhotell? Det finnes webverter som tar seg av alle de kompliserte delene av å bygge et nettsted. Når du velger en webhotellstjeneste, bør du vurdere pris, oppetid, support, sikkerhet, lagringsplass og mer.

I en digital tidsalder preget av en alltid pågående og alltid tilkoblet befolkning, fungerer firmaets nettsted ofte som den viktigste butikken for bedriften. Enten det er et nettsted som er full av den nyeste teknologien som krever en hær av IT-fagfolk for å opprettholde den eller bare en enkelt webside med kontaktinformasjon, er nettstedet ditt der du gjør det aller viktigste førsteinntrykket.

Offentliggjøring: TechRepublic kan tjene en provisjon fra noen av produktene som er omtalt på denne siden. TechRepublic og forfatteren ble ikke kompensert for denne uavhengige vurderingen.

Hva er varmt på TechRepublic

 • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
 • Python programmeringsspråk: Et jukseark
 • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
 • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Heldigvis trenger ikke å lage et fungerende og innbydende nettsted være et dyrt eller tidkrevende prosjekt. Ved hjelp av webhotell-tjenester kan store og små bedrifter projisere en offentlig tilstedeværelse som er så profesjonell og polert som et nettsted produsert av den hæren av IT-proffer som er nevnt tidligere. ( Merk: Denne artikkelen om å velge den beste webhotellet er også tilgjengelig som en gratis PDF-nedlasting.)

For en liten avgift kan en webhotell gi virksomheten et domenenavn og publisere et pålitelig, sikkert nettsted som driver kunder til dine produkter og tjenester. Alt som trengs er noen få museklikk, litt grunnleggende informasjon og omtrent en times tid.

Hvem er de viktigste aktørene innen webhotell?

Den grunnleggende definisjonen av webhotell er omtrent så enkel som den blir: Det er en tjeneste som gir infrastrukturen som lar en organisasjon publisere et nettsted. En webhotell krever vanligvis et tilbakevendende gebyr som gir abonnementsenheten et domenenavn, lagring for websidene og en server som gir generell tilgang via internett og en nettleser.

Det er dusinvis av anerkjente og levedyktige webhotell-tjenester tilgjengelig over hele verden; de fleste tilbyr et lignende grunnleggende sett med webhotelltjenester, mens noen spesialiserer seg på mindre overfylte og potensielt mer lukrative nisjemarkeder. Å velge riktig webhotell for den lille bedriften din vil kreve undersøkelser og nøye overveielser.

Den kanskje viktigste faktoren når du velger en webhotell er å vite nøyaktig hva bedriften trenger fra leverandøren. De fleste av webhotellleverandørene (enten listet nedenfor eller ikke) vil samarbeide med deg for å tilby tjenesten og funksjonene du ber om, men bare hvis du kan uttrykke disse behovene på en sammenhengende måte.

Denne listen over webhotell-tjenester som er presentert i tabell A er i ingen spesiell rekkefølge og representerer bare en sampling av tilgjengelige tjenester. Funksjonene som tilbys av hver leverandør, så vel som kostnadene for deres tjenester, endres over tid, så det er viktig å gjøre din egen vetting før du bestemmer deg for hvilken tjeneste som fungerer best for din virksomhet.

Tabell A

Trekk

Vert

Basere småbedriftskostnaderOppetidsgarantiLagring (virksomhet)Bygge verktøyDomeneBrukerstøtte
1 & 1$ 7.99 / måned99, 9%100 GBJaJa24/7
Dreamhost$ 13.75 / måned100%30 GBJaJa24/7
HostGator$ 5.95 / måned99, 9%unmeteredJaJa24/7
Gå pappa$ 20.99 / måned99, 9%60 GBJaJa24/7
Bluehost$ 2.75 / måned99, 9%unmeteredJaJa24/7
iPage$ 7.99 / måned99, 9%ubegrensetJaJa24/7
InMotion Hosting$ 6.39 / måned99, 9%ubegrensetJaJa24/7
Square$ 18 / mnd99, 9%ubegrensetJaJa24/7
TMDHosting$ 5.95 / måned99, 99%ubegrensetJaJa24/7
Flytende nett$ 59 / måned100%40 GBJaJa24/7
Siteground$ 3.95 / måned99, 9%10 GBJaJa24/7

Merk: Ubegrenset lagring betyr at du kan bruke så mye lagringsplass du trenger for nettstedet ditt for den oppgitte prisen; uovervåket betyr derimot at tjenesten ikke belaster deg direkte for hvor mye lagring du bruker, men vil overvåke den. Hvis nettstedet ditt bruker en ekstraordinær mengde lagringsplass for det betalte servicenivået ditt, kan leverandøren støte deg til et mer avansert og dyrere nivå.

Tilleggsressurser

 • Hvordan lage et nettsted ved hjelp av Google Sites (TechRepublic)
 • Hackere bryter leverandøren av webhotell for andre gang det siste året (ZDNet)
 • AWS feil utsatte GoDaddy forretningshemmeligheter (ZDNet)
 • Dårlige boter oppdaget på 100% av nettpåloggingssidene. Slik beskytter du bedriften din (TechRepublic)
 • DreamHost, webvert for kontroversielle nettsteder, truffet av DDoS-angrep (ZDNet)

Hva skal jeg vite om å velge webhotell?

For å få suksess på lang sikt, må en virksomhet velge den beste webhotellstjenesten for sine spesielle omstendigheter. Det er mange kriterier du må ta i betraktning når du velger en webhotell; noen er åpenbare og målbare (f.eks. kostnad og garantert oppetid), mens andre kriterier (f.eks. kundesupport) er mer subtile og subjektive. Dette TechRepublic juksearket vil forklare hva webhotell er, hvorfor det kan være en fordel for bedriften din, og hvilke funksjoner du bør tenke på når du velger din partner for webhotelltjeneste.

Avanserte funksjoner som skriptsupport, prosesseringsinfrastruktur for handlekurv og garantert oppetid vil variere avhengig av webhotellfirmaet. Disse ekstra og avanserte funksjonene er det som skiller en webhotell fra en annen og vil være faktorene som avgjør hvilken tjeneste som passer for dine forretningsbehov.

Serverne som tilbys av webhotelltjenester er generelt klassifisert i en av disse fire kategoriene.

 • Delt: Trolig det vanligste alternativet for små bedrifter med minimalt nivå av trafikk, og delt hosting betyr at mer enn ett nettsted er lagret på en enkelt server eller et enkelt stykke maskinvare. Delte servere er ofte det billigste alternativet, noe som gjør at de appellerer til startups og andre små gründerbedrifter.
 • Dedikert: Når en enkelt server spiller vert for et enkelt nettsted, kalles det en dedikert server. Denne konfigurasjonen gjør det mulig å konsentrere datamaskinkraften til denne serveren bare om nettstedet den er vert. Den dedikerte serveren er vanligvis dyrere enn en delt server, men den ekstra kostnaden kan være verdt det for bedrifter der nettstedets ytelse er avgjørende for suksess.
 • Cloud hosting (VPS): På samme måte som den delte serveren, lar virtuelle private servere (VPS) mange nettsteder være vert av et skybasert serversystem. En VPS er egentlig den skybaserte versjonen av en delt server; på grunn av skalerbarhet, fleksibilitet og redundans for cloud computing, kan VPS imidlertid tilby flere funksjoner. En VPS er ofte et godt valg for bedrifter med beregnings- og funksjonskrav som svinger over tid.
 • WordPress: Rent fysisk sett kan en administrert WordPress-server hostes av hvilken som helst av de tre tidligere nevnte konfigurasjonene; forskjellen er at en WordPress-server er spesielt designet og optimalisert for å tjene WordPress-sider, som ofte brukes av bloggere, journalister og andre innholdsskapere.

Hvilken type webhotellserver bedriften din til slutt velger, vil være avhengig av tjenestekravene dine. En grundig vurdering av forretningsbehovene dine med hensyn til nettstedet ditt bør gjøres før du begynner å vurdere webhotelltjenester. I tillegg bør det tenkes fremtidige behov og potensialet for at den valgte webhotellstjenesten skal være imøtekommende og fleksibel.

Tilleggsressurser

 • 15 måter å drive et forferdelig nettsted (gratis PDF) (TechRepublic)
 • 10 beste fremgangsmåter for SMB-nettsteder (TechRepublic)
 • De beste WordPress-plugins: En guide for bedrifter (TechRepublic)
 • Slik holder du WordPress-nettstedet ditt sikkert (TechRepublic)
 • Nettstedet ditt er under konstant angrep (ZDNet)
 • Google vil straffe nettsteder som lastes sakte på telefoner (CNET)

Hvorfor er det viktig å velge den beste webhotellet?

I følge en infografikk av internettfakta publisert av The Hosting Institute var det 4, 1 milliarder internettbrukere i verden fra desember 2018, og det antallet vil fortsette å vokse raskt i årene som kommer. En av de beste måtene å nå de milliardene potensielle kunder er med et nettsted, og den mest effektive og minst kostbare måten for en liten bedrift å få et nettsted er gjennom en hosting-tjeneste.

En tidlig undersøkelse av 2018 av 351 eiere av små bedrifter gjennomført av Clutch, viste at 64% av de spurte for øyeblikket har et nettsted. Viktigere er at av de rundt en tredjedel respondentene som foreløpig ikke hadde et nettsted, planla noen 58% å ha et nettsted innen utgangen av 2018. Undersøkelsen avslørte også at 26% av de små undersøkte bedriftene betalte mindre enn $ 500 for å opprette og vert for sine nettsteder.

I denne digitale tidsalderen har nettstedet blitt det offentlige ansiktet for mange organisasjoner; det er ofte slik en virksomhet tar første offisiell kontakt med en potensiell kunde og er derfor ekstremt viktig for kundenes anskaffelse og oppbevaring. Hvis den lille bedriften din ikke har et nettsted, opererer det med en alvorlig ulempe for konkurransen. I den moderne verden er et nettsted en grunnleggende standard driftsprosedyre.

Ved å inngå en kontrakt med en webhotellstjeneste, kan små bedrifter etablere en digital tilstedeværelse med internasjonal rekkevidde uten å måtte kjøpe maskinvare, installere et operativsystem, distribuere riktig webserverprogramvare, skrive den nødvendige HTML, JavaScript, PHP osv. Koden for å bygge et fungerende nettsted, eller leie IT-staben til å vedlikeholde og sikre alt dette over tid. Med en webhotell-tjeneste kan en liten bedrift konsentrere seg om hvordan den ønsker at nettstedet skal se ut og hvilken informasjon den vil formidle - alt vedlikehold og feilsøking av infrastruktur kan overlates til fagfolkene.

Tilleggsressurser

 • Ansettingssett: Spesialist for brukeropplevelse (Tech Pro Research)
 • Slik kan du enkelt kjøre omfattende tester på nettstedet ditt med Nikto2 (TechRepublic)
 • Hvordan klone et nettsted med httrack (TechRepublic)

Hvilke funksjoner bør jeg ta i betraktning når jeg velger webhotell?

Når du velger en leverandør av webhotell, er det over et dusin funksjoner å vurdere. Utover å sjekke om en leverandør tilbyr en funksjon, må organisasjoner også vurdere kvaliteten og omdømmet til tjenesten. Utover til og med det, å velge en webhotellleverandør for bedriften din betyr i hovedsak å velge en ny forretningspartner. Å velge en webhotell er en langsiktig forpliktelse og bør aldri gjøres uten seriøs og omfattende forskning.

Koste

Sannsynligvis den mest åpenbare og den minst viktige detalj å vurdere er kostnader. De fleste webhotelltjenester vil tilby sine grunnleggende tjenester til en fornuftig pris. I gjennomsnitt kan abonnementsprisen for grunnleggende webhotelltjenester kjøpes for under $ 10 per måned - inkludert kjøp av et domenenavn.

Sørg for å lese det fine utskriften på kontrakten din, fordi mange tjenester vil tilby lave kampanjepriser for det første året eller to og deretter heve prisen til "standard" -nivåer når kampanjetiden er fullført.

Forståelig nok vil tilleggstjenester utover de grunnleggende nivåene øke kostnadene for tjenesten og vil variere, så bedrifter som krever avanserte funksjoner vil ønske å få alt skriftlig, mest sannsynlig i form av en servicenivåavtale (SLA).

Opptreden

Ifølge Hosting.com koster nettstedene med treg lasting det amerikanske e-handelsmarkedet mer enn 500 milliarder dollar årlig. Kunder har veldig liten toleranse for langsommere lasting av nettsteder, så ytelsen til en webhotell er en avgjørende vurdering for beslutningsprosessen.

Når du sammenligner ytelsesmulighetene til forskjellige webhotellstjenester, må du merke hvilken maskinvare leverandøren vil bruke. Du må også vurdere hvilken type server du vil bruke på nettstedet ditt: Delt, dedikert eller skybasert. Ditt valg vil avgjøre hvilken ytelse du kan forvente fra webhotellet.

skalerbarhet

Utover den høye hastigheten på ytelse, krever noen virksomheter en webhotell som kan skalere ytelsen på et øyeblikk når du blir bedt om det, og skalere tilbake når etterspørselen avtar. En forhandler kan for eksempel ha en sesong i løpet av året der tusenvis av bestillinger ankommer i løpet av noen uker - vertskapstjenesten må kunne skalere opp og deretter skalere ned etter behov. Dette er en avansert funksjon som ikke alle webhotell-tjenester kan tilby.

oppetid

Når du har opprettet nettstedet ditt, vil du at det skal være tilgjengelig og tilgjengelig 100% av tiden, men ingen webhotelltjeneste kan sikre perfeksjon, så de fleste leverandører forplikter seg til 99, 9% oppetid. Hvis bedriften din er villig til å bruke litt mer for ekstra oppetidsgarantier, kan det hende du kan forhandle 99, 99% oppetid. Uansett hvilket nivå du samtykker til, må du huske å få det minnes i en SLA.

Kundeservice

Selv om alle de tekniske hensynene til å velge en webvertleverandør er viktige for beslutningsprosessen, er kundesupport og dybden av rapport virksomheten din kan etablere med den leverandøren ofte den viktigste faktoren. Evnen til å etablere et gunstig arbeidsmiljø hos din webhotellleverandørens kundeserviceavdeling vil ofte være den avgjørende faktoren når du velger en tjeneste.

Som Sean Garrity fra HostingAdvice.com uttrykker det:

Sikkerhet

I følge en rapport fra 2018 fra sikkerhetsfirmaet SiteLock ble det gjennomsnittlige nettstedet SMB angrepet 58 ganger per dag i andre kvartal 2018 hver dag. Små bedrifter - de fleste som allerede strekker sine begrensede ressurser - ville hatt en vanskelig tid med å avverge så mange angrep på egen hånd.

En webhotell-tjeneste skal ha midler og ressurser til å tilby en sikker infrastruktur for nettstedet, komplett med de nyeste oppdateringene, oppdateringer og aktive sikkerhetsprotokoller som er nødvendige for å hindre angrepet av daglige cyberattacks. Sikkerhetsfunksjoner, garantier og forventninger bør forhandles som en del av en SLA.

båndbredde

Utover hastigheten som interaksjoner kan behandles, må en liten virksomhet også vurdere datamengden de vil kreve fra webhotellstjenesten. En liten bedrift med et nettsted som trekker bare noen få besøkende om dagen på jakt etter kontaktinformasjon har mye andre behov enn en virksomhet som streamer tusenvis av mediefiler daglig.

De fleste webhotelltjenester kan håndtere en rekke scenarier, men vil justere prisene avhengig av båndbredden du ber om. En SLA som legger ut nøyaktig mengden båndbredde nettstedet ditt vil trenge og sørger for pigger i båndbreddeforespørsler som kan oppstå, vil gå langt i å unngå uventede serviceavgifter.

Oppbevaring

Webhotell tjenester vil tilby forskjellige nivåer av lagring avhengig av dine behov. En liten bedrift med bare en destinasjonsside har mye annet lagringsbehov enn en bedrift med hundrevis av sider med innhold. Å ta en riktig beslutning om lagring vil igjen være avhengig av bedriftens behov og bør dokumenteres i SLA.

Verktøy for bygging av nettsteder

Mange webhotelltjenester tilbyr et sett med bygningsverktøy som gjør det enkelt å utvikle et profesjonelt nettsted for småbedrifter. I følge Sean Garrity fra HostingAdvice.com:

Kvaliteten og kvantiteten på utviklingsverktøyene som tilbys av webhotelltjenester varierer sterkt, så du bør se etter tjenester som tilbyr de spesifikke verktøyene du trenger for å bygge nettstedet ditt.

Domenenavn

Fra og med første kvartal 2017, sier Hosting.com, er over 330, 6 millioner registrerte domenenavn. Det er kanskje ikke så lett å finne et lett å huske, uinngått og meget merkbart domenenavn i bransjen. En domenegenerator kan hjelpe deg med å finne et uregistrert navn.

Når du har funnet et domenenavn, bør den valgte webhotell-tjenesten tilby deg å registrere det for deg. I mange tilfeller vil tjenesten tilby å gjøre dette gratis eller til lave kostnader, men husk å lese det fine antallet fordi det kanskje bare er det første året. Domenenavn må fornyes årlig, og det er alltid et gebyr - pass på at du forstår akkurat hvem som er ansvarlig for arkivering av fornyelsespapiret hvert år og hvor mye det vil koste.

e-post

Nesten alle webhotell-tjenestene vil tilby e-poststøtte som en del av selv de mest grunnleggende pakker; Det er imidlertid viktig å vurdere hvilken e-postkapasitet du trenger for virksomheten din. Hvis du er en enmannsoperasjon, kan det være nok å ansette en webhotell som tilbyr 10 e-postkontoer. På den annen side, hvis du har 50 ansatte, må du finne en webhotell som tilbyr mye mer kapasitet.

Mobil evne

Ifølge Hosting.com er det fra og med april 2017 3, 5 milliarder globale internettbrukere, noe som betyr at det nå er flere mobile internettbrukere enn stasjonære brukere. Følgelig må nettstedet ditt for små bedrifter være kompatibelt med et mobilgrensesnitt til ved effektiv.

Som en del av nettstedets byggverktøy, vil noen webhotell-tjenester tilby et system som produserer et dynamisk nettsted som kan vises på et skrivebord eller på en mobil enhet. Mobil interaksjon er avgjørende for å lykkes i den digitale tidsalderen, så mobilfunksjonalitet for nettstedet ditt bør være en prioritet.

Overføring av eksisterende nettsteder

Med mindre du bare er i gang, har det sannsynlig at bedriften din allerede har et nettsted. I mange tilfeller vil du overføre det eksisterende nettstedet til en ny webhotell-tjeneste; avhengig av nettstedet, kan dette være en vanskelig oppgave å fullføre på en riktig måte.

Noen av de mer sofistikerte webhotell-tjenestene vil tilby hjelp av ekspert teknisk personell til å gjøre overgangen fra en vert til en annen så rask og effektiv som mulig. Noen webhotell-tjenester tilbyr til og med denne ekspertisen uten kostnad som et insentiv for å bytte.

Brukervennlighet

For det meste kan du få tilgang til de mest populære webhotell-tjenestene via en standard nettleser. Dette grensesnittet lar deg oppdatere innholdet ditt, spore besøkende aktivitet og på annen måte administrere nettstedet ditt. Denne konfigurasjonen fungerer bra for enkle nettsteder som er typiske for små bedrifter.

Hvis du trenger å implementere spesielle skript, sette inn spesifikk kode, legge til sporingswidgets for reklame, etc., vil du undersøke hvor imøtekommende en webtjeneste er i henhold til de avanserte kravene. Hvis tilgang til disse funksjonene krever tjenestene til leverandørenes interne teknikere, kan det øke den generelle besværet og koste betydelig.

Samsvar

Med den nylige implementeringen av GDPR og andre lover for personvern og beskyttelse av data, har overholdelse blitt en viktig faktor når du velger en webvertstjeneste. En kompatibel tjeneste bør tilby spesifikke forsikringer om hvordan den vil beskytte data som samles inn på nettstedet ditt.

Når du vurderer om en potensiell tjeneste er i samsvar med GDPR og andre forskrifter, bør du stille spørsmål om datakryptering, SSL-sertifikatsupport, sikkerheten til Web Hosting Automation Platform, brannmurutplassering og interne sikkerhetstiltak som sterke passord og autentiseringsprotokoller. Denne informasjonen skal være detaljert og dokumentert i en SLA.

Operativsystem: Linux v. Windows

De fleste nettstedservere bruker en versjon av Linux-operativsystemet og tilhørende infrastruktur for webtjenester; Imidlertid foretrekker noen organisasjoner å bruke en Microsoft Windows-server. Mens mange av webhotellene kan håndtere begge operativsystemene, vil ikke alle av dem - og de som gjør det, kreve forskjellige priser avhengig av operativsystem. Før du bestemmer deg for tjenesten din, bør du sjekke evnene deres i denne forbindelse.

Tilleggsressurser

 • Hvordan velge en webhotellleverandør (CNET)
 • Fem viktige punkter for hver SLA (TechRepublic)
 • Nesten 50 000 nettsteder smittet med cryptocurrency mining-malware, finner forskere (TechRepublic)
 • 42% av de mest populære nettstedene er sårbare for nettangrep (TechRepublic)
 • Ikke mer ransomware: Hvordan ett nettsted stopper kryptolåsen i sporene deres (ZDNet)

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag Bilde: carmenmurillo, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com