Slik bygger du teknologivirksomheten din gjennom sosiale medier

Hvordan dataanalyse hjelper bedrifter og kunder til å koble seg på sosiale medier Digital transformasjon krever et skifte i tradisjonell markedsføring. Karen Roby intervjuer grunnleggeren av et selskap som med suksess bruker dataanalyse for å nå spesifikke kunder på sosiale medier.

Mens sosiale medier er en uvurderlig ressurs for deling av kjæledyrfoto, er disse plattformene også i forkant av bedriftsmarkedsføring. I løpet av de siste seks årene har stadig flere amerikanske bedrifter brukt sosiale medier til markedsføringsformål, fra 86% i 2013 til 91% i 2019, ifølge Statista.

Anslagsvis 2, 65 milliarder mennesker brukte sosiale medier over hele verden i 2018, som er anslått å nå 3, 1 milliarder innen 2021, fant en annen Statista-rapport. Bedrifter kan dra nytte av denne rekkevidden ved å bruke sosiale medier-plattformer for å skaffe nye kunder, fremme eksisterende forhold og gjøre seg kjent for publikum.

Slik styrer du en oppstart: 6 tips (gratis PDF) (TechRepublic)

Store sosiale medieplattformer tilbyr bedrifter muligheter for betalt annonsering via promotert innhold og sidefeltannonser, samt innebygde beregninger for å spore en organisasjons rekkevidde, ifølge Lily Stern, direktør for sosiale medier på eiendomsstrategisiden TheClose.com.

"Sosiale medier gjør det enklere enn noen gang å nå din målgruppe, " sa Stern. "Disse plattformene har fordeler av demografien til dine følgere og mennesker du når. Å forstå publikum, vite hva de liker og ikke liker, samt hva du kan tilby dem, er avgjørende for å øke virksomheten."

Mens 63% av B2B-selskapene siterte sosiale medier som deres primære måte å tiltrekke seg nye kunder, ifølge Walker Sands 'Future of B2B Content 2019-rapport, kan det å vite hvor de skal begynne være skremmende.

Å velge en plattform

Du trenger først en faktisk virksomhet - ikke idé - for å markedsføre en virksomhet. Når virksomheten er i gang, må de som er ansvarlig for markedsføring og PR bestemme den mest nyttige plattformen for sosiale medier for virksomheten, sa Wesley Pestana, medgründer av First Checkpoint, en online ressurs for bilentusiaster.

Effektiviteten av en sosial medieplattform for markedsføring avhenger av virksomhetens mål og dens målgruppe, sa Pestana.

"Det er viktig å sjekke demografien og atferdskarakteristikken til målgruppen din før du velger å ha en tilstedeværelse på sosiale medier på en bestemt plattform, " sa Pestana. "Du trenger ikke å være på hver plattform på sosiale medier hvis den ikke tjener ditt formål og publikum."

De mest populære plattformene på sosiale medier varierer for eksempel veldig etter alder. YouTube (91%), Facebook (79%) og Instagram (67%) er de mest populære plattformene på sosiale medier blant unge voksne mellom 18 og 29. Facebook er fortsatt populært blant voksne mellom 30 og 49 år på 87% og de mellom alderen på 50 og 64 ved 70%; men Instagram dropper av med disse aldersgruppene, henholdsvis 47% og 23%, fant Pew Research Center.

Pestana anbefalte å se på hva virksomheten tilbyr og bestemme hva demografisk mest sannsynlig vil bruke tjenesten.

Lara Housser, visepresident for merkevare og strategi for KiwiCo, sa at Facebook og Instagram var med på å vokse virksomheten hennes, gitt hennes klientell om barn og unge voksne. KiwiCo sender STEM-tema og kunst-tema abonnementsbokser for mennesker i alle aldre, men mange er rettet mot yngre generasjoner, noe som gjør Facebook og Instagram til det mest nyttige.

"Facebook og Instagram er de to viktigste for oss som merkevare direkte til forbruker, " sa Housser.

Stern pekte derimot på Pinterest, som har en trafikkbase av hovedsakelig unge voksne i alderen 18 til 24 (38%), som den beste plattformen for hennes eiendomsstrategiselskap. Mens Facebook hjalp henne med å bygge et organisk publikum og målrette det publikum via betalte annonser på sosiale medier, endte Pinterest opp med å bli den mest fordelaktige, sa Stern.

"Pinterest har bidratt til å øke trafikken på nettstedet, " sa Stern. "Pinterest-brukere er vanligvis ikke så lojale mot spesifikke merker - de fleste søk etter interesse er ikke merket - det er derfor det er det ideelle tidspunktet å få selskapet eller produktet ditt foran disse brukerne. Hvis du gir en ressurs eller produkt de ønsker, vil de Jeg klikker, selv om de ikke kjenner selskapet ditt.

"I motsetning til Instagram og Facebook, er ikke virksomhetens nisje overmettet på Pinterest-plattformen. Det betyr at vi skiller oss ut fra andre selskaper, " fortsatte Stern. "Pinterest vil også rangere oss høyere i søk hvis folk samhandler med pinnene våre, så vi sørger for å lage innhold av høy kvalitet for seerne våre."

Når bedriften velger riktig plattform, er neste trinn utnyttelse.

Hvordan markedsføre virksomheten din på sosiale medieplattformer

1. Betalt promotering

Nesten alle store sosiale medieplattformer har et dedikert nettsted der bedrifter kan opprette kontoer med oppdraget om å markedsføre seg selv; disse inkluderer Facebook for Business, Instagram Business, Twitter for Business og Pinterest Business.

Disse forretningsregnskapene lar deg ofte se publikumsfordelingen og hvordan bestemt innhold presterte. Brukere kan også bruke kontoene for å markedsføre innlegg, med mål om å nå flere mennesker; Imidlertid krever alle disse strategiene økonomiske investeringer, sa Housser.

"Vi har lært gjennom prøving og feiling hvilke typer innhold vi deler med samfunnet vårt, og måten vi utnytter sosiale medier på, " sa Housser, og disse plattformene kan fungere som en veiledning for hvordan de skal imøtekomme innhold.

Housser så for eksempel at hennes følgere virkelig likte å se KiwiCos bokser i aksjon, der barn eksperimenterte med STEM-prosjektene eller lekte med kunstprosjektene. Hun begynte å dele mer av det innholdet og mer bak kulissene videoer.

"Vi fant ut at autentisk innhold virkelig er engasjerende for samfunnet. I mange tilfeller er innholdet på et rotete kjøkken, og belysningen er forferdelig. Det er ikke noe du ville lagt på feriekortet ditt, " sa Housser . "Men uansett hvordan du kan la en forbruker se hvordan produktet ditt kan passe inn i noens liv, blir faktisk like engasjerende, om ikke mer engasjerende enn et vakkert skudd fra studio."

2. Organiske følgere

Med utgangspunkt i denne ideen sa Housser at hun så rundt halvparten av kjøpet av KiwiCo komme fra organiske følgere i stedet for via betalte reklame. Disse organiske tilhengerne hopper ofte ombord på grunn av brukergenerert innhold (UGC), eller innhold fra brukere som KiwiCo promoterer, sa Housser.

"Vi vil dele noe av det virkelig gode UGC, og det er en flott måte å gi et innblikk i hvordan familier bruker KiwiCo, " sa Housser. "Du får de muntlige attester, og de forsterkes ytterligere på sosiale kanaler."

Å se andre som er omtalt på KiwiCos Instagram-historier eller Facebook-side, inspirerer andre forbrukere til å gjøre det samme. KiwiCo oppfordrer også forbrukere til å legge ut om prosjektene sine ved å tilby en hashtag, sa Housser.

"Vi oppfordrer forbrukere til å hashtagge oss på tvers av alle berøringspunktene vi har med dem.
Vi trykker det i pantene som vi inkluderer i kassene våre, og vi viser bilder av UGC på sikkerhetsstillelsen, "sa Housser.

Housser brukte også sosiale medier for å markedsføre virksomheten sin ved å arrangere konkurranser eller gaver. Alt med insentiv er attraktivt for forbrukerne, sa hun.

Housser anbefalte å samarbeide med andre store merkevarer i din bransje for å gjennomføre gaver. Et partnerskap gir ikke bare bedriften din mer eksponering ved å bli lagt ut på et annet merkes sosiale medieside, men skaper også verdifulle bransjekontakter, la hun til.

Pestana brukte de samme taktikkene når han bygde First Checkpoint. "Jeg skalerte opp for å bygge et aktivt organisk samfunn med over 5000 følgere og påvirkere ved å gjennomføre motorsykkelrelaterte quizer, og konkurranser der deltakerne kan merke vennene sine, " sa han.

Pestana ga følgende eksempler på taggfunksjonene han brukte for å øke sitt publikum med disse konkurransene:

 • Del et bilde av en venn som er stolt av motorsykkelen sin
 • Tagg vennen din som er gal om sykkelen sin
 • Merk en venn som er en sykkelentusiast
 • Del et bilde med sykkelen din
 • Tagg din sprø sykkelvenn

Råd for å starte en markedsføring på sosiale medier

Housser, Stern og Pestana var alle enige om to hovedråd: Vær autentisk, og kjenn publikum.

"Vær autentisk når du sosialiserer deg, " sa Pestana. "Folk ønsker å bygge personlige, autentiske og verdifulle forbindelser på nettet. De ønsker å få kontakt med noen som de kan forholde seg til og identifisere seg sterkt. Jeg fokuserer på engasjerende innhold og kjører etter en konsekvent plan, som gir en eksepsjonell forbrukeropplevelse. Jeg sørger for å kommunisere tilbake med fans, følgere og potensielle kunder, så det hjelper deg å skape sterkere forhold til dem. "

For å gjøre det, må imidlertid virksomhetsledere kjenne sitt publikum. "Du må huske på at tiden deres betyr noe og gi dem verdi. Du kan gjøre dette bare når du ikke bare kjenner produktet eller tjenesten din, men også publikum innenfra, " sa Pestana.

Å bli kjent med en virksomhets publikum er en prosess, så det er viktig å komme med en plan; disse planene kan formuleres ved å bruke innsikt generert gjennom beregninger på sosiale medier, sa Stern.

Snarere enn å kaste ut innhold og se hva som fester seg, bør du lage en plan på forhånd, sa Stern. "Den planen kan innebære massevis av forskjellige tester der du ser hva publikum liker best. Når du har en plan, kan du gjenskape prosessen når du har lykkes. Når du har fått vite om demografien din, kan du se på den gjennomsnittlige demografien til disse sosiale medieplattformene og velg hva som fungerer best for bedriften din. "

"Jeg har funnet markedsføring på sosiale medier for å være langt mer effektiv og relativt mye billigere enn tradisjonell markedsføring, " sa Pestana. "Noen av de ekstra fordelene inkluderer at det er sanntid, fleksibelt og kan skaleres opp i henhold til forretningsbehovene dine."

For mer, sjekk ut Hvem er de mest innflytelsesrike selskapene på sosiale medier? på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

 • Hvordan bli CIO: Et jukseark (TechRepublic)
 • Cloud providers 2019: En kjøperguide (TechRepublic nedlasting)
 • Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (TechRepublic Premium)
 • Tekniske budsjetter 2019: En CXOs guide (ZDNet)
 • 6 måter å slette deg selv fra internett (CNET)
 • Beste oppgavelister-apper for å håndtere oppgaver på hvilken som helst plattform (Download.com)
 • CXO: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com