Hvordan bli en Unity-utvikler for VR og AR

VR og AR: Hva er de og hva gjør dem annerledes? Hvis du bruker tid på å lese om teknologi, er du klar over den eksplosive veksten i AR- og VR-ordene. Men hva gjør AR og VR annerledes?

Tekniske giganter, inkludert Facebook og Google, investerer stort i VR og AR - men få mennesker i bransjen har faktisk kompetansesettet som trengs for å utvikle spill og bedriftsopplevelser på plattformene, sier eksperter.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Enter Unity: Opprinnelig lansert i 2005 som en spillmotor, og har siden fått millioner av brukere. Det lar utviklere eksportere produktet til mer enn 26 forskjellige plattformer, inkludert iOS, Android, PC, Xbox og PlayStation. I løpet av de siste to årene la den til AR- og VR-plattformer, inkludert Google Papp og Dagdrøm, HTC Hive, Oculus Rift, Gear VR, Microsoft Hololens og Playstation VR.

Unity er gratis å laste ned for alle som tjener mindre enn $ 100 000 per år. "Vi ønsker å demokratisere utviklingen, " sa Marcos Sanchez, leder for global kommunikasjon i Unity Technologies. "Det er absolutt etterspørsel etter VR-utviklere, og ferdighetssettene kommer til å være forskjellige fra ferdighetssettene til dine typiske spillutviklere eller filmskapere."

Flere bedrifter bruker plattformen for å utvikle VR-opplevelser, sa Sanchez. NASA Jet Propulsion Laboratory har brukt Unity for å utvikle VR- og AR-verktøy for å kontrollere Mars Curiosity Rover. Andre selskaper har brukt plattformen for å lage treningsmateriell, sa Sanchez.

Fra og med dette skrivet, viser LinkedIn opp 7.973 Unity-utviklerjobber i USA.

Mixed reality in business (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Kombinerte inntekter for både AR- og VR-markedene vil ramme 162 milliarder dollar innen 2020, i stor grad drevet av bedrifts tjenester, ifølge en fersk studie fra IDC.

"Pokemon Go gjorde allmennheten mer oppmerksom på AR og VR, noe som er en god ting, " sa Mark Arteaga, eier av RedBit Development. "Det kommer til å bli en stor markedsplass både innen spill og virksomhet."

På grunn av deres plattform-agnostiske systemer har "spillmotorer som Unity tillatt virkelig vidunderlig vekst i bransjen, " sa Jerome Solomon, akademisk dekan ved Cogswell College. "Spesielt uavhengige og mindre utviklere kan finne suksess i dette fordi en gang en utvikler lærer et system som Unity, er det aktuelt for flere spillprosjekter. Hvis en utvikler er kjent med Unity for andre systemer, er det ikke annerledes når det gjelder VR / AR."

Utviklingsvansker

En del av vanskeligheten med å utvikle teknologier som VR er en mangel på brukervennlige verktøy, ifølge Robert Armstrong, administrerende direktør i Appstem. "Når Unity legger til og promoterer en ny funksjon som VR, kan de øyeblikkelig nå en stor brukerbase av talentfulle utviklere som alltid leter etter nye måter å innovere på, " sa han.

Vi er sannsynligvis fortsatt fem til ti år unna å se overbevisende VR-innhold, ifølge Todd Richmond, IEEE-stipendiat og direktør for Mixed Reality Lab ved University of South California, og bemerker at Mark Zuckerberg nylig sa det samme. "Det er et nytt medium, og vi har ikke et språk for VR som vi gjør for film eller mobil, " sa han. "Men jeg ser en klar økning i etterspørselen."

Innholdsutvikling av VR er fremdeles vanskelig, og krever flere forskjellige verktøy, sa Richmond. For eksempel er det mange som gjør 3D-modellering i Maya, og skriver tilpassede funksjoner på programmeringsspråket C #. "Det er en blanding av kunstnerisk utvikling og spillutvikling, " sa Richmond. "VR akkurat nå føles som en utlegning av spillutvikling fra et teknisk ekspertise-synspunkt, men VR-evner introduserer et helt nytt sett med parametere som vi ikke har noe språk for, " spesielt for den menneskelige opplevelsessiden.

Sanchez er enig i at vi for øyeblikket er i de tidligste dagene av AR og VR. "Mye av dette er nytt, og vi har ikke funnet ut hvordan vi skal fortelle historier, " sa Sanchez. "Plutselig er måten du forteller historier på, helt annerledes, når brukeren har nesten full kontroll over hva som skjer og hvor de ser ut. Det er et språk som må forstås - det skjer nå, men det vil ta litt tid."

Hvordan lære enhet

Den beste måten å lære Unity-utvikling på er å laste ned gratisplattformen og begynne å leke med den, er tekniske eksperter enige om. Plattformen tilbyr en rekke brukerhåndbøker, videoopplæringer, live online opplæringstjenester og en sertifisering. Det store brukerfellesskapet kobles også til via Unity Forums.

For mindre enn ett år siden lanserte Unity Unity Connect, en plattform som lar utviklere legge igjen CV og arbeidsgivere til å poste jobber. Flere tusen utviklere og bedrifter bruker det nå, sa Sanchez.

Etterspørselen etter AR- og VR-utviklere er "ekstremt sterk", ifølge Christian Plagemann, direktør for online læringsplattform Udacity og tidligere medgründer av Google VR-teamet og Google Cardboard. I sin tid hos Google sa han at det var veldig vanskelig å finne dyktige VR-utviklere. "Så mange ting må komme sammen - du må ha en følelse av design og interaksjon, og det må være i stand til å løpe raskt og være effektivt. Det er vanskelig å finne disse ekspertene."

Det var begrunnelsen bak Udacitys VR-utvikler Nanodegree-legitimasjonsprogram. Det koster $ 199 per måned, og studenter får 50% refusjon av undervisning hvis de fullfører legitimasjonen innen 12 måneder etter startdato.

Et bredt spekter av mennesker er interessert i å bli VR-utviklere, sa Plagemann. "Det er enklest for folk som jobbet i visuelle områder som spillutvikling, " sa han. Mange andre kommer til det etter å ha jobbet i film- og historiefortellinger.

Mange små studioer eksperimenterer for tiden med å bygge VR-apper for bedrifter, sa Plagemann.

"Det viktigste poenget er å hoppe inn og prøve det og bygge ting, " sa Plagemann. "Det vil ikke fungere hvis du bare leser om det eller tar kurs og bare lytter. Du må sette deg ned og gjøre det for å forstå hva problemene er, og hva som fungerer og hva som ikke fungerer."

Coursera og Eduonix leverer også MOOC for Unity-utvikling. Og det er Unity-utvikler Meetup.com-grupper i nesten alle byer over hele USA og andre over hele verden.

På USC, før studenter starter et AR- eller VR-prosjekt i Unity, råder Richmond dem til å ha et mål for seg, og å prototype ideen deres på papir. Utviklere bør spørre seg selv hvem brukeren er, hvorfor de er der, hva de kan gjøre og hvor de trenger å se for å komme seg gjennom opplevelsen. Last ned gratisplattformen og begynn å utvikle den.

Patric Palm, grunnlegger av Favro og Hansoft, anbefaler å lære JavaScript før du prøver Unity. Han anbefaler også å slå seg sammen med en annen utvikler enten personlig eller over internett for å samarbeide. "Mye kreativitet kommer ut av friksjonen, " sa han.

Mens AR og VR kanskje ikke er optimale teknologier i ytterligere noen år, er vekstraten forbløffende, sa Plagemann. "Det er en grunn til at alle de store teknologiselskapene har begynt å investere stort i denne plassen, " la han til. "Alle de store aktørene vil sørge for at de ikke går glipp av båten på dette - det er den neste store tingen for mobil."

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com