Hvordan sikkerhetskopiere og gjenopprette Boot Camp-partisjoner

En stor del av en administratorjobb innebærer å støtte skrivebordet. Selv om det finnes mange verktøy og tjenester der ute for å hjelpe deg med å håndtere alle aspekter av skrivebordet - fra distribusjon til sluttbrukerstøtte - avhengig av organisasjonen din, og enda viktigere, finansieringen som er tildelt, kan styring av skrivebordet være et enkelt trykk på en -knappen eller et "sneakernet" -arbeid som tar timer med manuelle justeringer for å få til og med den enkleste appen ut til alle nodene - enn si OS installert.

Selv om konseptet med avbildning eller muligheten til å distribuere tilpassede OS-pakker ikke er nytt, håndteres det litt annerledes når man bruker Apples Boot Camp for å kjøre enhver smak av Windows i Mac-miljøet deres. Forskjellen ligger i at det ikke er mange valg for sikkerhetskopiering (og deretter gjenoppretting) av Windows-miljøet som er lagret i Boot Camps partisjon uten feil. Noen apper vil ikke se partisjonen, andre vil lage sikkerhetskopier som ikke kan gjenopprettes fra, mens andre gjenoppretter vakkert, bare for å finne ut at den ikke vil starte opp etter faktum.

For å løse dette irriterende problemet og legge til et lag med administrasjon til disse bildene, bruker vi WinClone av TwoCanoes Software for både sikkerhetskopiering og gjenoppretting av en Windows Boot Camp-partisjon. Før jeg starter, vil jeg påpeke at WinClone ikke er åpen kildekode; Det finnes imidlertid flere prisnivåer som spenner fra $ 29, 99 - $ 999, 99 for en enkeltbrukerlisens til en nettstedslisens med bedriftsstøtte. Du kan enkelt finne din nisje i strukturen og velge alternativet som best støtter dine behov.

Når det er sagt, når WinClone er anskaffet, er det like enkelt å installere som å trekke ut .app fra DMG-filen og kopiere den til applikasjonsmappen.

A. Opprette en sikkerhetskopi av en eksisterende Boot Camp-partisjon

 1. Åpne WinClone, og den skal automatisk oppdage kilden Boot Camp-partisjonen på datamaskinen du ønsker å ta bilde av. ( Figur A )
 2. Klikk på Bilde-knappen. Og igjen, klikk på Bilde-knappen når du blir bedt om å bekrefte. * ( Figur B )
 3. Deretter blir du bedt om å fjerne Memory Cache Filess. Disse representerer personsøkerfilen som er til stede i Windows. Det legger vanligvis flere GB til det totale bildet og kan ærlig slettes hvis du lager et generisk bilde. Hvis du oppretter et tilpasset bilde eller et systemtilstands sikkerhetskopibilde, må du la være. ( Figur C )
 4. Etter at du har valgt å slette (eller ikke) minneminnene, blir du bedt om å godkjenne som administrator.
 5. Til slutt velger du et sted du vil lage sikkerhetskopifilen. Dette kan være en lokal, ekstern eller nettverksstasjon. ( Figur D )
 6. Prosessen vil lage et sikkerhetskopibilde på det angitte stedet. Når det er fullført, lukker du WinClone og du er ferdig! ( Figur E )

* Merk: WinClone vil bare ta sikkerhetskopi av NTFS-formaterte partisjoner. FAT / FAT32 støttes ikke, men en rask, ikke-destruktiv løsning er å konvertere FAT-filsystemet til NTFS. Dette kan oppnås ved å kjøre kommandoen nedenfor fra Windows-miljøet gjennom kommandolinjen.

 KONVERTER C: / fs: ntfs 

Vær oppmerksom på at konvertering til NTFS er en enveis prosess. Når FAT / FAT32 er konvertert til NTFS, kan den ikke reverseres. Mens Boot Camp enkelt leser NTFS-partisjoner, kan den ikke skrive til dem fra OS X-miljøet.

Gjenopprette en WinClone-sikkerhetskopi til Boot Camp-partisjonen

 1. Åpne Diskverktøy på destinasjons-Mac-datamaskinen.
 2. Velg stasjonen du ønsker å bruke for å opprette en ny partisjon som skal brukes til å gjenopprette Windows på Boot Camp.
 3. Velg ønsket partisjonslayout. Tildel også et navn til partisjonen og sett formatet til "MS-DOS" fra rullegardinmenyen, og sørg for at den valgte størrelsen oppfyller eller overskrider sikkerhetskopieringsbildestørrelsen for å unngå feil under restaureringsprosessen. ( Figur F )
 4. Til slutt, sørg for å bekrefte at Partisjon Scheme Map er satt til "GUID" ved å klikke på Alternativer-knappene. Uten dette vil ikke gjenopprettingen mislykkes i å opprette en skikkelig Boot Camp-partisjon.
 5. Klikk Bruk, og innstillingene vil begå endringene med en nylig myntet Boot Camp-klar partisjon som du vil gjenopprette til.
 6. Vi er nå klare til å gjenopprette; åpne WinClone.
 7. Finn WinClone-bildet opprettet i del A. Dra og slipp filen til Kilder-menyen i WinClone-appen. ( Figur G, klikk for å forstørre)
 8. Når bildet er lagt til Kilder, klikker du en gang på bildet, deretter en gang på stasjonspartisjonen under Velg destinasjon, og deretter klikker du Gjenopprett. ( Figur H )
 9. Klikk på Gjenopprett igjen for å bekrefte prosessen. ( Figur I )
 10. Du vil motta en ny ledetekst, denne gangen som ber om å beholde eller erstatte "BCD" -filen. Disse konfigurasjonsfilene brukes av Windows Vista og opp til å bestemme oppstartsrekkefølge og parametere for stasjoner. Med mindre det er en spesiell bruk eller tilpasset BCD som er i bruk med bildet ditt, klikker du på Erstatt BCD for å få en ny fil opprettet etter vellykket fullføring. ( Figur J )
 11. Den endelige ledeteksten kan bare skje hvis administrativ godkjenning er nødvendig. Skriv inn legitimasjonsbeskrivelsen og klikk OK for å begynne å gjenopprette.
 12. Det tar tid å gjenopprette partisjonen varierer og er til slutt avhengig av størrelsen på bildestørrelse, kjørehastighet og ressurser som er i bruk under gjenopprettingsprosessen. *
 13. Etter at restaureringen er fullført, vil du motta en melding som er fullført. Klikk OK og lukk WinClone. Start på nytt inn i Boot Camp-partisjonen for å bekrefte at gjenopprettingen er fullført. ( Figur K )

* Merk: Mens datamaskinen kan brukes under sikkerhetskopierings- eller restaureringsprosessene uten å påvirke selve bildet, tjener ressursene som brukes under prosessene bare til å forlenge tiden som trengs for å fullføre oppgaven.

Dette er bare en grunnleggende gjennomgang for å lage og gjenopprette et engangs backup-bilde for din Boot Camp-partisjon. Hvis organisasjonen din har den rette infrastrukturen på plass, kan disse bildene kjøres gjennom Sysprep først for å fjerne enhver unik identifiserende informasjon fra registeret så vel som domenemedlemskap, og skape et virkelig generalisert bilde som er klar til distribusjon i masseskala. Det kan skyves via Apple Remote Desktop for mindre laboratorier eller gjennom JAMF Casper Suite.

Twocanoes inkluderte også støtte for DeployStudio. DS for kort er en åpen kildekode, og veldig kraftig desktop-distribusjonsserie som kjører på OS X eller OS X Server og gir mulighet for unicasting (en til en) eller multicasting (en til mange) distribusjoner som kan brukes til å administrere bilder, drivere, og programvare for både Apple og Windows OS.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com