Hvordan tiltrekke seg det topp tusenårs teknologitalentet

Hvordan tiltrekke seg det fremste tusenårs-teknologitalentet Millennials er mer stemmelige enn tidligere generasjoner når de ber om hva de vil ha fra arbeidsgivere.

Når det gjelder å tiltrekke seg høyteknologisk talent, betyr alle detaljer i medarbeideropplevelsen. TechRepublics Karen Roby snakket med Melissa Arronte fra Medallia om hva arbeidsgivere trenger å huske på. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet deres.

Rekruttering og ansettelse av topptalenter: En guide for bedriftsledere (gratis PDF) (TechRepublic)

Melissa Arronte: Jeg tror så mye av det handler om ansattes opplevelse. Hva skjer hver dag, hvordan de føler at de blir behandlet. Jeg liker å snakke om en forkortelse. Det er RAVE, RAVE. Respekter, verdsette, verdsette og styrke. Og jeg tror årtusener, som en stereotype, har vært mer sprek om dette enn tidligere generasjoner. Jeg tror vi alle vil ha det samme. Jeg tror bare årtusener har funnet en annen måte å uttrykke det på og be om det. Og jeg tror noen av dem blir stereotype som at de kanskje er for aggressive på arbeidsplassen. De vil si: "Å, om noen måneder etter at de har blitt med, ber de om en heving." De ber virkelig om tilbakemelding og anerkjennelse, slik at de vet hvordan de har det. De ber bare om det på en annen måte.

Karen Roby: Hva ber denne generasjonen ansatte? Hva er viktig for dem?

Melissa Arronte: Vel, jeg tror for tusenårsfeil og for oss alle er det samme slags ting. Vi ser etter å være en del av noe større enn oss selv. Vi ønsker å føle at vi bidrar, at vi gjør fremskritt på noe som er viktig for oss. Jeg mener, det er virkelig slik Forrester definerer de ansattes erfaringer, og er i stand til å gjøre fremskritt på arbeidet som vi mener er viktig. Og jeg tror at det som har skjedd, spesielt når du snakker om teknologi, er at det virkelig er eldre i selskaper fordi det er så dyrt å oppgradere. Men forventningene våre, spesielt for yngre mennesker som ikke har vært nødt til å jobbe med en prikkmatriseskriver, for eksempel hva de holder i hendene hver dag i telefonen deres er så mye kraftigere enn noe de har på jobb. Forventningene deres stiger virkelig. Og det er en viktig del om at medarbeideropplevelsen er i stand til å levere til kundene dine, for å komme videre med arbeidet med datateknologi.

Karen Roby: Det virker ganske grunnleggende, men folk vil egentlig bare være lykkelige.

Melissa Arronte: Jeg tror det er lykke, det er oppfyllelse. Det føles som om du gjør noe meningsfylt. Hvis du bare gjør en prosess og aldri ser det endelige resultatet, tror jeg det er det som skaper mangelen på lykke. Fordi du ikke føler at du har gjort noe som har betydning, har det bidratt til andres liv.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com