Slik legger du til en grafikk i en Access-etikettrapport

De fleste etiketter har litt tekst på hvit bakgrunn, noe som er funksjonelt for de fleste formål. Noen ganger kan det være lurt å jazse opp litt ved å vise en grafikk. Det kan for eksempel være lurt å inkludere en begivenhet eller firmalogo på navneskilt. Ved hjelp av Access lager du etikettrapporten, setter inn grafikken og kjører etikettene. Det er ikke så vanskelig som det kan høres ut.

For å illustrere denne enkle teknikken, bruker vi tabellen Ansatte i Northwind (eksempeldatabasen som følger med Access):

 1. Velg Ansatte-tabellen i navigasjonsruten (det er databasevinduet i Access 2003).
 2. Klikk kategorien Opprett, og klikk deretter Etiketter i rapportgruppen for å starte rapportveiviseren. (I Access 2003 velger du Rapport fra rullegardinlisten for New Object-knappen og dobbeltklikker på etikettveiviseren.)
 3. I den første ruten, identifiser etikettene etter produsentens produktnummer eller etter størrelse. For eksempel valgte jeg Avery USA 5371. (Du kan også opprette en tilpasset etikett.) Klikk Neste for å fortsette.
 4. I neste rute kan du formatere dataene, men for dette eksempelet, klikker du bare Neste. Når du bruker denne teknikken på dine egne etiketter, vil du kanskje ta deg tid til å bruke spesifikke formater. Du kan også formatere felt senere.
 5. I neste rute bestemmer du dataene som skal skrives ut på hver etikett. I dette tilfellet skriver du inn teksten "Hei! Mitt navn er:" til den første linjen, trykk retur flere ganger og legg til FirstName og LastName, atskilt med et mellomromstegn. Deretter legger du JobTitle-feltet til neste linje.
 6. Klikk Neste to ganger.
 7. Gi rapporten navn Ansattes navn.
 8. Merk av for Endre etikettdesignalternativet, og klikk på Fullfør.

Hvis veiviseren legger til blanke felt mellom den innledende teksten og de faktiske navnefeltene, bare velg dem og trykk på Slett. Det er like enkelt å legge til grafikken. Når etikettrapporten fremdeles er i designvisningen, gjør du følgende for å legge til grafikken:

 1. Klikk på den kontekstuelle designfanen (om nødvendig).
 2. I gruppen Kontroller klikker du på rullegardinmenyen Sett inn bilde og velger Bla gjennom. (I Access 2003 klikker du på Bilde-kontrollen i Verktøykassen.)
 3. Finn og velg grafikkfilen du vil sette inn.
 4. Klikk OK og dra deretter inn i etikettrapporten for å sette inn og størrelse på grafikken.

Du trodde ikke det ville være ganske så lett? På dette tidspunktet har du alle brikkene, og du kan bruke litt tid på å formatere teksten og flytte grafikken rundt for å få akkurat den rette balansen. Hvis grafikken tilslører teksten litt, kan du sende den til bakgrunnen ved å høyreklikke på den, velge Posisjon og deretter velge Send til tilbake.

Om nødvendig kan du gjøre bakgrunnen til feltene dine gjennomsiktige for å la grafikken blø gjennom. For å gjøre det, høyreklikk på tekstkontrollen, velg Fyll / Bakfarge og velg Gjennomsiktig. Hvis du gjør det, kan du lage en lagdelt effekt, likt et vannmerke.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com