Hvordan 12 teknologiselskaper kom med navnene sine

Produktnavn med teknologi kan lages på den kunstigste måten det ser ut til. Noen ganger ser du på historien bak navnet på selskapet eller produktet, og det gir ganske god mening. I andre tilfeller er det den gamle teknologihumoren som kanskje ikke kan oversettes godt til andre som ikke har lidenskapen det tar å lansere et selskap eller et produkt. Jeg har samlet en serie selskaper og historiene bak navnene. Jeg opprettet også denne samlingen i et galleriformat.

På et eller annet tidspunkt søkte det populære virtualiseringsselskapet et navn på hypervisor-produktene sine. For å oppnå dette søkte VMware hjelp fra et markedsføringsfirma for å hjelpe til med å lage et navn på produktene på den tiden kjent som ESX og GSX. Navnene som ble returnert var henholdsvis Elastic Sky og Ground Storm. X ble lagt til for at det skulle høres teknisk ut. Unødvendig å si, navnene ble ikke akkurat godt mottatt den gangen. Elastic Sky i ettertid er ganske passende gitt VMwares skyfokus fra moderne tid. Navnet ble imidlertid ikke helt droppet. VMwares husband heter navnet Elastic Sky og er sammensatt av indre talent. De har opptrådt på VMworld og kan levere ganske showet, som du kan se i videoen nedenfor.

Acronis

Acronis leverer en rekke systemadministrasjonsprodukter, inkludert sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsverktøy. Forespørsel om opprinnelsen til navnet, var det helt sammensatt. Noen trodde ble satt inn i de to første bokstavene. Ved å velge "A" ville den alfabetiske listeposisjonen være gunstig og forbedret ved at den andre bokstaven er "C". Jeg antar at vi må begynne å navngi med tall og understrekinger nå!

3PAR

3PAR leverer enterprise-lagringsløsninger med alle klokkene og fløytene du kan forvente for servere og virtualisert lagring. Min første mistanke var at 3PAR var en viss fiskefortelling fra golfbanen, men er i stedet et forkortelse av de tre medstifterne: Robert Rogers, Ashok Singhal og Jeff Price.

Kaseya

Utvikler av verktøy for IT-leveringsverktøy Kaseya startet i januar 2000, nær toppen av internettbobleøkonomien. Da var det umulig å finne et hvilket som helst domenenavn som så ut som et engelsk ord eller startet med et "i" eller et "e". Etter å ha prøvd rundt 300 navn, begynte Mark Sutherland og Kaseyas grunnleggere å verve hjelp fra venner og familie. Broren til et av Kaseyas grunnleggende medlemmer var en gammel vesthistorisk buff. En kveld bla han gjennom et avsnitt om Sioux historie og snublet over et ord "Kaseya" som betyr "å skjerme eller beskytte" i Sioux. Vi startet opprinnelig selskapet for å tilby verktøy for å administrere sikkerhetsapplikasjoner slik at det virket som en perfekt passform. Alle Kaseya prøvde navnet på likte det, men ingen kunne stave det riktig. Så i tillegg til å sikre kaseya.com prøvde de også å få "kasaya." Viser seg at det betydde paraply på japansk, så noen har den URL-en og selger paraplyer på nettet. De prøvde også å få "casaya." Det viste seg å være en fyr som leide hytter i Spania. I det minste kunne de få kaseya.com og var definitivt lei av å lete etter et navn, så Kaseya ble født.

StarWind programvare

Hvem sier at du ikke kan lage et SAN på råvaremaskinvare? StarWind Software tar hvilken som helst server og kan få den til å fungere som en lagringsenhet. Faktisk er det verktøyet du velger for folk å lære Hyper-V. Spørsmål om opprinnelsen til navnet, må vi tilbake til dagene med Rocket Division Software. Bare spør spørsmålet, hvor går Rockets? Det er klart de drar til Stars. Så kommer et lite lureri i spill, ta "OWS" ut av Windows og du sitter igjen med "Wind". Siden produktet først og fremst ble brukt som et iSCSI-mål for Windows, gjør vi litt ordmatematikk fra Star and Wind (minus "OWS"). Derfor ble navnet født: StarWind.

Citrix

I 1989 ble Citrus Systems, Inc. grunnlagt og utviklet den populære Independent Computing Architecture (ICA) med røtter i Sør-Florida. Det ga vei for en transformasjon i 1990 da den første logoen, som ligner dagens nåværende liv, ble utgitt da navnet ble omarbeidet til å være en kombinasjon av Citrus og UNIX. På den tiden var det hele 18 ansatte med den nye Citrix. Denne virtualiseringsspilleren på gamle skolen vil fortsette å utvikle nye produkter og vokse til mange flere tilbud, inkludert Netscaler, Branch Repeater og XenServer.

VM 6

Virtualisering bringer frem det rare teknologifolk det virker. Canada-basert VM6-programvare lager virtualiseringsløsninger for små og mellomstore bedrifter som er bygd på Hyper-V. VM6 opprettet sitt fengende, men enkle navn ved å bare lene seg på "VM" fra sine virtuelle maskiner og "6" for de seks opprinnelige ansatte. VM6 tilbyr i dag løsninger som forenkler lagring, virtuelle maskiner, desktop levering og administrasjon for det stadig voksende Microsoft virtualiseringslandskapet.

Gule klosser

Yellow Bricks er ikke helt et produkt, men i stedet en av de beste virtualiseringsblogger. VMware-ansatt Duncan Epping skriver denne bloggen, og den er en flott ressurs for virtualiseringsfagfolk over hele verden og innehar posisjonen 1 på det fanstemte VPad-nettstedet. Duncan forklarer på bloggen sin:

Navnet er avledet fra en Arctic Monkeys-sang, Old Yellow Bricks. Gule klosser er solide, men fleksible samtidig fordi du kan bygge praktisk talt hva som helst. Det samme gjelder virtualisering, det gir deg et solid fundament mens du samtidig får fleksibilitet. Gule murstein brukes som byggesteiner for virtualisering.

Duncan valgte Yellow Bricks fordi den ved første øyekast ikke hadde noe med virtualisering å gjøre, og alle andre blogger så ut til å være "vThis", "vThat" eller virtualSomething. Fortsett med det gode arbeidet, Duncan!

Veeam

Igjen på virtualiseringsområdet lager Veeam Software styrings- og databeskyttelsesverktøy for virtualisert infrastruktur. Veeams navn startet fra en enkel tid: 05:33. Ved å bruke romertalen for 5, og bytte ut "E" for "3". De morsomme tingene stopper ikke der med Veeam, de har ledende produkter for databeskyttelse og styring av virtuelle miljøer. De har også en rekke gratis produkter administratorer kan bruke for å bedre administrere og operere i sine virtuelle miljøer.

Tar det et skritt videre, er et av de grunnleggende prinsippene for Veeam teamkonseptet deres. Veeam-teamet er til og med installert på babyer til Veeam-ansatte med "Veeam Teeam" -jenta!

Digitiliti

Informasjonsadministrasjonsselskapet Digitiliti opprettet navnet sitt på visjonen om commoditization av denne informasjonen. Tanken på at den digitale informasjonen vi lager daglig, bør være like lett tilgjengelig som verktøyene i dag. Det ble en form for ordmatematikk: Digital + Utility = Digitiliti. Deres nåværende produkter fortsetter den trenden også. DiginLIBE danner et digitalt bibliotek med ustrukturerte data og DigiBAK tilbyr en rekke databeskyttelsesløsninger ved å konsolidere tape, de-duplisering, disk-sikkerhetskopiering, virtuelle båndbiblioteker, kontinuerlig databeskyttelse og mer.

Nasuni

Nasunis grunnleggere, Andres Rodriguez og Rob Mason, gjennomgikk en systematisk og grundig tilnærming som var basert på tre prinsipper: Forsyning, beskyttelse og portabilitet. Målene var å bygge en NAS-enhet som samlet de tre. De tre ringene i logoen deres representerer også de tre rektorene. Nasuni kom fra en rekke ordkombinasjoner fra ordene "NAS" og "Unification". Så begynte en grundig søkeordundersøkelse så vel som arbeid for å sikre at alle domenenavn ikke allerede var tatt.

SEPATON

Dette databeskyttelsesfirmaet fokuserer på diskbaserte løsninger. Sepaton er "ingen bånd" bakover, så ikke forvent å se noen alternativer for å gå til bånd! Sepatons løsninger inkluderer sikkerhetskopieringsapparater som fungerer som virtuelle båndbiblioteker (VTL-er) og datadupliseringsprogramvare som en del av en databeskyttelsesstrategi.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com