Holland America cruise line skaper personlige opplevelser med Adobe Analytics

Teknologi endrer cruisebransjen Teknologien gjør cruise sømløs, fra det tidspunktet en person kommer inn i et skip til ferien slutter.

Mer om Big Data

  • Datahåndtering: Et jukseark
  • Hvordan integrere robotprosessautomatisering i big data-prosjekter
  • Programmereren Hadley Wickham utpeker mangfoldet av R-samfunnet
  • Hvordan velge riktige dataanalyseverktøy: 5 trinn

Med oppdraget om å skape en bedre brukeropplevelse på nettet, har Holland America cruise line nylig tatt i bruk Adobe Analytics-plattformen. Adobe Analytics-pakken tilbyr en mengde nettanalyseverktøy for bedrifter, med sanntids markedsføringsinnsikt og kunstig intelligens (AI) -drevet prediktiv analyse.

Fremveksten av internett for ting (IoT) -teknologi og AI har gitt en tilstrømning av data til organisasjoner, noe som fikk dataanalyse til å følge som et middel til å tolke disse nye dataene. Data er så integrert for organisasjoner at mer enn halvparten (60%) av beslutningstakere i virksomheten sa at de heller vil miste halvparten av selskapenes omsetningsvekst for det neste året enn å miste halvparten av selskapenes data, ifølge Logically's 2019 Small and Midsize Business IT-studie.

Dataanalyse: En guide for bedriftsledere (gratis PDF) (TechRepublic)

Dataanalyse har gjort en enorm sprut i detaljhandelen, og bidratt til å øke suksessen til online forhandlere og redde livet til murstein og mørtelbutikker. Dataanalyse gjennomsyrer andre bransjer, spesielt markedsføring, sa Aaron Fossum, direktør for digital analyse ved Holland America Line.

"Analytics har vært denne tingen som har levd i IT og ikke markedsføring, " sa Fossum. "Før, hvis du ville ha data, ville du snakke med en lommevernmann; de ville gå for å gjøre magien sin i elfenbenstårnet og gi deg denne skinnende rapporten."

Avdelinger for digitale analyser eksisterte ikke engang før dataanalyse ble populær, sa Fossum. Spesielt for Holland America, "Det var en digital analytiker som rapporterte til medieteamet vårt, og at analytikeren administrerte en serie entreprenører."

Når organisasjoner først begynte å hoppe på analysetoget, innså Holland America at det var på tide å bli med i bevegelsen.

Dette skiftet ble ledet av Holland America's vice president for integrert markedsføring, Jarvis Powers, ifølge Fossum. Powers la merke til at ikke bare reisebransjen endret seg, men måten folk shoppet cruise også var i endring. Markedsføringsteamene begynte å utnytte data for å skape en mer personlig opplevelse for brukerne, i stedet for å opprettholde den tradisjonelle, tåpede tilnærmingen til markedsføring, la Fossum til.

For å skape denne mer personlige opplevelsen for forbrukerne, vendte cruise-linjen til Adobe Analytics.

Setter seil med Adobe Analytics

Holland America Line brukte Adobe Analytics på tre viktige måter: Datadokratisering, optimalisering av nettsteder og kundetilpasning.

1. Datademokratisering

Adobe Analytics gjorde data mer tilgjengelige for folk, noe som gjorde det mulig for gjennomsnittlige bedriftsbrukere å bli analytikere selv, sa Fossum. Dette verktøyet gir innsikt på en måte som er fordøyelig for alle medlemmer av organisasjonen, noe som gjør at flere kan bidra til å forbedre driften.

Etter at Adobe Analytics ble integrert, startet Holland America-teamet å arrangere møter som de kalte jam sessioner. "En gang i uken tar vi to timer, sitter i et felles område og lar folk som har analytiske spørsmål som kanskje ikke er med på prosjektene, bringe disse spørsmålene på en åpen måte, " sa Fossum.

"Med tiden gikk jam-økten fra en drop-in supportøkt, der analyseteamet virkelig er foran og sentrum, til der noen gjengangere, som ikke formelt er en del av analyseteamet, begynner å hjelpe andre brukere, " sa han fortsatte. "Du har denne multipliserende effekten etter hvert som flere og flere begynner å delta på analytics jam-økten, der flere blir eksperter på det. Det har virkelig vært en hjørnestein i hvordan vi prøver å demokratisere analysen."

2. Optimalisering

Holland America brukte analyser for å prioritere forskjellige eksperimenter og tester de gjennomførte på nettstedet, og forsøkte å finne det som fungerte best for publikum. I stedet for å prøve å prøve hver nye ide blindt, bestemte teamet å bruke analysene til å hjelpe med prioritering, sa Fossum.

"Vi bruker analyser for å lage en innvirkning og en kalkulator, " bemerket Fossum. "Vi kaller den PIE-modellen. Det er en veldig vanlig optimaliseringsprioritering jeg bruker."

Ved å rangere hver optimeringsidee mot PIE-modellen, var teamet i stand til å se ideene som er mest verdt å prøve ut, uten risiko for å kaste bort for mye tid eller ressurser. "Si for eksempel at det er seksjonene på nettstedet som virkelig har høy konvertering. Hvis du skulle opprette en forbedring på 1% på disse sidene, hva ville inntektsvirkningen av den forbedringen på 1% være?"

3. Personalisering

Personalisering er den yngste delen av Holland America's program, og er en stor fordel ved bruk av dataanalyse.

Holland America eksperimenterer med personalisering på flere måter på nettstedet deres, ifølge Fossum. "De første tingene vi så på var hvilke sider kunder så på på et nettsted, " sa han. "Derfra kan vi utlede om den brukeren søker etter et cruise, i ferd med å bestille et cruise eller bla gjennom et cruise. Og det er faktisk de tre segmentene som vi opprettet: Bla gjennom, søk og bestill."

Med de segmentene i tankene, begynte teamet å lage analytiske segmenter basert på hva brukeren gjorde. Hvis noen for eksempel startet bestillingsprosessen for et karibisk cruise, neste gang de skal til nettstedet, vil Holland Cruise sørge for at en karibisk reklame vises på hjemmesiden, sa Fossum.

"Akkurat nå er vi midt i å begynne å designe og implementere noen av disse personaliseringene, " sa han. "Men det begynte virkelig med å forstå hva personaliseringssignalene våre var. Vi er fremdeles i ferd med å fordøye disse personaliseringssignalene."

Teamet har sett direkte suksess fra et ROI-synspunkt etter implementering av Adobe Analytics, sa Fossum. Mens de spesifikke ROI-tallene må holdes interne, sa Fossum: "Nettstedet har et veldig bra år for å drive bestillinger. Vi har sett en målbar inntektsøkning fra innsatsen."

Ved å bruke innsikt fra Adobe Analytics om hvordan brukere reagerer på spesifikke endringer, har teamet vært i stand til å demokratisere, optimalisere og tilpasse dataene sine på effektive måter, la han til.

For mer, sjekk ut Technology endrer cruisebransjen på TechRepublic.

Data, Analytics og AI Nyhetsbrev

Få eksperttips for å mestre grunnleggende grunnleggende analyser av data, og følg med på den siste utviklingen innen kunstig intelligens. Leveres mandager

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan bli en dataforsker: Et jukseark (TechRepublic)
  • 60 måter å få mest mulig ut av big data-initiativene dine (gratis PDF) (TechRepublic)
  • Funksjonssammenligning: Dataanalyseprogramvare og tjenester (TechRepublic Premium)
  • Volum, hastighet og variasjon: Forstå de tre V-ene for store data (ZDNet)
  • Beste skytjenester for små bedrifter (CNET)
  • Big data: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)
NicoElNino, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com