Hallo iPad, adieu desktop: Post-PC era - spinn eller faktum?

Vi får beskjed om at vi nå er i en post-PC-era, men er det konseptet bare markedsføringshype og ønsketenkning, spør Rob Bamforth.

Det er vanligvis to forskjellige meninger som kommer til uttrykk med introduksjonen av ny teknologi. Noen vil presentere det som løsningen på alt og bruke det til tross for ugunstige konsekvenser, andre vil benekte at det har noen reell verdi og holder fast til det de har blitt vant til.

Det har vært mange tilfeller av den tidligere utsikten. Fra eksempler som The Last One, et 1980-talls verktøy som skulle erstatte behovet for å skrive programvare igjen, til Apple Newton berøringsskjerm-PDA på 1990-tallet, kan skuffelse raskt følge imponerende overhype.

Ideen om at iPad skal erstatte PC-en, er gjennomgang av bilder. Foto: Apple

Det leverandørene tror vil være viktige milepæler eller paradigmeskift blir til tomme småstein og blips på teknologilandskapet. De som har adoptert uforbeholdent finner de fast i en blindvei og må endre planer og starte på nytt. Så er det tryggere å være kyniker?

Risiko for en savnet teknisk mulighet

Ikke alltid. Risikoen, ofte uttalt av de som hypet opp teknologien, er å være helt etterlatt. Selv om dette scenariet kan overdrive problemet, er det risikoen for en glipp av muligheten til å revurdere hva virksomheten og dens interessenter egentlig handler om.

For eksempel: den nylige økningen i interesse for nettbrett, spesielt Apples iPad. Til tross for at alle som har den minste positive kommentaren blir betegnet som en fanboy, er det detractors av deres virksomhet fortjener å fokusere på to hovedaspekter - mangel på et ekte tastatur og dårlig støtte for Microsoft Office. Begge er gyldige kommentarer, spesielt ettersom de ofte blir laget i sammenheng med nettbrettet som en bærbar datamaskin eller til og med desktop-erstatning. Ordet erstatning trenger imidlertid mer nøye gjennomgang.

Da datamaskiner kom inn i arbeidsmiljøet, erstattet de tidligere manuelle sentralbehandlingsfunksjoner, og de fleste hadde lite direkte samspill med dem. Først når PC-er ble gjennomgripende skjedde det en stor endring fra en ansattes perspektiv.

For å utføre arbeid ble det nødvendig for mange å gå til en datamaskin, vanligvis på et skrivebord. Imidlertid er det få roller som virkelig trenger å være skrivebånd hele arbeidsdagen. Det kan ha vært noen hvis raison d '

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com