På vei mot disallusjon? Skyens plass i hype-syklusen

Med mulig unntak av "Big Data" er "Cloud" sannsynligvis det mest overbrukte, overhypede uttrykket i IT i dag. Hvert eneste teknologiselskap der ute "flytter til skyen", uavhengig av hvilken virksomhet de er i, eller hvilke ting de selger til kunder (Microsoft har til og med sky OS). Enhver programvare eller tjeneste blir skyvasket av leverandører, fra Oracle-databaser til e-postprogrammer. Vi ser hypesyklusen for nye teknologier som beveger seg på full hastighet for skyberegning som helhet.

Gartner definerer hype-syklusen for teknologier som en serie stadier som teknologiene går gjennom løpet av deres levetid, alt fra spenningen og overentusiasmen som mange nye konsepter blir møtt hele veien gjennom modenhet og faktisk brukervennlighet. Det er fem forskjellige faser i hypotesyklusen:

  1. "Teknologisk utløser" - Noe teknisk eller konseptuelt gjennombrudd, som kanskje ikke er forbundet med en produktlansering, skaper mye omtale.
  2. "Peak of Inflated Expectations" - Når publisiteten øker, gjør generell spenning med teknologien også, selv om den har sett liten eller ingen praktisk anvendelse. Det kan være noen suksesshistorier, men det vil være enda flere feil.
  3. "Trough of Disillusionment" - Når feil oppstår, begynner interessen for teknologien å avta, og hypen begynner å forsvinne. Leverandørene må utvikle produktene sine eller mislykkes.
  4. "Slope of Enlightenment" - En ny bølge av adopsjon følger med når teknologien modnes, tilfeller av riktig bruk blir godt forstått og leverandører forbedrer tilbudet.
  5. "Plateau of Productivity" - Til slutt når en teknologi et platå der det brukes til fordel for markedet som helhet. Teknologisk adopsjon blir mainstream.

For å illustrere dette konseptet er her Gartners egen hype-syklus for nye teknologier for 2012:

Klikk for å forstørre.

Interessant nok plasserer de "Cloud Computing" i toppen av oppblåste forventninger fra 2011, i motsetning til å være i begynnelsen av troget av desillusjonering i diagrammet over. Et annet interessant poeng er at forskjellige skyteknologier er i forskjellige punkter av syklusen. Den konstante pressen og entusiasmen fra leverandørene til å smelle ordet "sky" til alt og alt de selger holder hype i gang. På en måte stimulerer til og med den enorme suksessen til selskaper i sosiale nettverk som Pinterest, som er veldig avhengig av Amazons nettskytilbud, denne hype-bølgen.

Hvor er vi på vei?

Med tanke på at vi har all denne sprøyten rundt skyen, ser det ut til at den naturlige bevegelsen ser ut til å være at vi snart kommer til å gå i desillusjonens bunn (ifølge Gartner, vi er allerede der). Når selskaper begynner å innse at de gikk inn i skyen med feil forventninger og at investeringene deres ikke lønner seg, vil interessen for nettsky gradvis avta og leverandører vil måtte jobbe hardt for å omplassere tilbudene sine og utvikle tjenestene sine til poenget der de blir nyttige for mainstream. Hvis dette, som jeg har sagt før, er et år med eksperimentering med skyen, skulle fort historier om fiasko som fører til redusert interesse snart begynne å dukke opp.

Ville et slikt trekk være dårlig? Ikke nødvendigvis. Redusert interesse vil ikke bare tvinge hovedleverandørene til å forbedre tilbudet, men også føre til forbedrede definisjoner og forståelse av hva skyen kan (og hva den ikke kan) gjøre for selskaper. Et viktig eksempel kommer på hodet: Jeg hører stadig folk snakke om å flytte applikasjoner til skyen for å oppnå kostnadsreduksjoner. Skyen fører ikke direkte til kostnadsreduksjoner. Det lar deg i stedet optimalisere kostnadene dine ved å spinne opp og ta ned servere etter behov, uten å måtte forhåndsbestille overflødig kapasitet. Kanskje hvis flere selskaper ikke klarer å oppnå kostnadsreduksjoner, vil denne skymyten forsvinne for godt.

En annen viktig ting å huske på er at det å gå gjennom bølgen av desillusjonering ikke betyr at selskaper bør holde seg borte fra en teknologi. Det betyr bare at mytene rundt teknologien blir bortvist, og at virkeligheten begynner å gå i gang. Slik den gjør det, og når leverandører forbedrer tilbudet, kan tidlige adoptere være veldig godt posisjonert for å fange markedsverdien.

Som vanlig er det viktigste å kunne skille sannheten fra skyens myter. De riktige forventningene kan ikke bare hindre deg i å føle deg skuffet, de kan faktisk bidra til å rette et trekk til skyen med valg av tilfeller og strategier for riktig bruk. Hvor tror du vi er med hensyn til skyhypesyklusen? Del gjerne i kommentarene. Ta avstemningen nedenfor og la oss få vite hva du bruker skyen akkurat nå.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com