Hawking advarer om at romvesener kanskje ikke er fine

I en ny Discovery Channel-serie med tittelen Into The Universe med Stephen Hawking, stiller den teoretiske fysikeren ideen om at mennesker sannsynligvis ikke skal ha det travelt med å sende vår eksistens til universet for øvrig. Hawking antyder at hvis vi klarer å komme i kontakt med avanserte fremmede livsformer, er det fullt mulig at de vil være mye mer teknologisk avanserte enn mennesker. Det høres bra ut, ikke sant? Kanskje vi kan lære noe av dem. I følge Hawking er dette scenariet høyst usannsynlig. I stedet advarer Hawking at avansert, intelligent fremmedliv mer sannsynlig vil ønske å erobre menneskeheten og overta Jorden enn å være våre venner. Nå forteller han oss.

Fra radio- og tv-signaler, til Beatles 'sang "Across the Universe" (som NASA målrettet overførte til dype rom i 2008), stråler mennesker stadig signaler ut i verdensrommet, i alle retninger. Hvis romvesener henter signalene våre, tror de sannsynligvis allerede at vi er en veldig støyende gjeng. Hvis nevnte romvesener har onde hensikter med å spise mennesker til middag eller gjøre oss alle til slaver, kunngjør vi ikke bare høylytt vår eksistens, men vi forteller dem også mye om oss selv og planeten vår, noe som gjør utslettelsen av den menneskelige arten ganske enkel for et høyt avansert fremmedsamfunn.

Midt i all den negative pressen som Hawkings kommentarer til serien har skapt for romvesener, går NASA videre med planer om å søke liv på planeter og måner - særlig Europa, Jupiters sjette måne. Europa er dekket med is, og astronomer tror nå at et hav av vann, og muligens levende organismer, ligger under islagene.

Men de fleste astronomer forventer realistisk at når mennesker endelig finner liv ute i galaksen, vil det mest sannsynlig være enkle organismer, som ligner bakterier og amøber. Vi hører ikke mye i veien for å videreføre hvordan encelleorganismer er ute etter verdensherredømme. Og hvorfor ikke? Science fiction har vist oss gang på gang hvordan tilsynelatende enkle fremmede livsformer kan utgjøre en potensiell risiko for menneskeheten og jorden som helhet. One Doctor Who- episoden (med hovedrollen i David Tennant) har til og med vann som den fremmede trusselen. Europa virker slags risikabelt nå.

I all rettferdighet er det få forskere som gir Hawkings kommentarer mye oppmerksomhet. Selv Hawking konkluderer med at sjansen for at aggressive romvesener dukker opp til middag, i det minste når som helst snart, er ganske liten. Statistisk sett er jorda sannsynligvis ikke den eneste planeten med liv, og mennesker er sannsynligvis ikke det mest intelligente livet i universet (jeg tror ofte vi ikke er det mest intelligente livet på jorden). Hawking forklarer at vi åpenbart bor ganske langt borte fra andre høyt avanserte planetarsamfunn, og at fremmede aggressorer vil ta like lang tid å komme til oss som det ville ta for oss å komme til dem. For nå er i det minste mennesker tilsynelatende det farligste som flyr rundt galaksen.

Sjekk ut dette tre minutters klippet fra Into The Universe med Stephen Hawking- episoden om romvesener. Ta også en titt på TechRepublic fotogalleri, NASA søker liv på planeter og måner.

Relaterte ressurser

  • For risikabelt for telefon ET? Too Late (Associated Press)
  • Ikke snakk med romvesener, advarer Stephen Hawking (Times Online, Jonathan Leake)
  • Fear the Aliens (The Discovery Channel)
Registrer deg for Geekend nyhetsbrev

TechRepublics Geekend-nyhetsbrev, levert hver fredag, inneholder skravling fra temaet om geeky, inkludert science fiction, filmer, spill, bøker, plass, dingser og mer. Abonner automatisk i dag!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com