Å ha et kast med VMware Flings, vBenchmark

Har du hørt om eller brukt VMware Flings før? Definisjonen av kast på nettstedet er: "En kast er en kortsiktig ting, ikke et seriøst forhold, men morsomt. På samme måte er verktøyene som tilbys her ment å bli spilt med og utforsket." Det var akkurat det jeg gjorde med den nyeste versjonen av vBenchmark, et kast som kom ut for et par uker siden. vBenchmark lar deg se etter effektivitet og basere det virtuelle VMware-miljøet på en veldig enkel måte.

For å installere vBenchmark, gå til labs.vmware.com/flings nettstedet og klikk på vBenchmark øverst på siden. Klikk på "Jeg er enig ..." og velg deretter .OVF-filen fra rullegardinmenyen (forutsatt at du kommer til å plassere dette virtuelle apparatet på en av ESXi-vertene). Klikk deretter på nedlasting. Når dette er ferdig med å laste ned, åpner du vSphere Client og går til File >> Deploy OVF Template. Bla gjennom den nedlastede .OVF-filen og velg den. Gå gjennom veiviseren og velg de riktige ESXi-serverne og datastoresene. Det er et alternativ å konfigurere nettverk på slutten av veiviseren; Jeg fant imidlertid ut at jeg måtte konfigurere nettverk på selve kommandolinjen mens den kjørte. Forsikre deg om at du velger en nettverkskort som er kompatibel med Linux. Prøv å pinge den for å se om du har nettverkstilkobling.

Hvis du har nettverkstilkobling, kan du åpne en nettleser og gå til https: //ipaddress.of.vBenchmark.server. Du må oppgi vCenter-serverens IP-adresse (eller adresser) og legitimasjon. Klikk deretter på Start Query & Fortsett til Dashboard. Etter noen sekunder blir du ført til et dashbord som gir en kort oversikt over ditt opprinnelige miljø. Den viser forskjellige ting som din fysiske og virtuelle infrastrukturkonfigurasjon, effektivitet angående CPU, minne og administratorproduktivitet, tid det tar å tilby eller konfigurere VM-er og tjenestekvalitet på nytt.

En veldig fin ting du kan gjøre er å sammenligne denne informasjonen med lignende selskaper ved å klikke på "Fortell meg hvordan" -koblingene ved siden av hver kategori. I hovedsak er det et lager av beregninger klassifisert etter bedriftsstørrelse og bransje. Når du deler informasjonen din (alt er skrubbet for ikke å gi ut noen konfidensielle data) endres instrumentbordet, og du kan sammenligne resultatene dine med jevnaldrende (som du kan se i figur A ). På dashbordet kan du også klikke på "Metriske definisjoner" for å få en klarere forståelse av hva alle disse kategoriene og beregningene betyr.

Figur A

Det er andre faner foruten Dashboard-fanen som lar deg gå til de forskjellige kategoriene individuelt. Under disse kategoriene kan du sortere etter vCenter-forekomst eller etter vSphere-utgave. Som standard blir verdiene gjennomsnittet ut, men du kan også klikke på lenken "Vis minimum / maksimum" for å se mer enn bare gjennomsnittet.

Under fanen vSphere 5 RAM Pools vil den vise deg en representasjon av hvor mye vRAM du har og hvor mye du har krav på (vist i figur B ). Hvis du husker, endret VMware lisensen, og hver vSphere-utgave har rett til en viss mengde vRAM. Hvis du ikke husker hva utgaven din inkluderer, kan du klikke på "vSphere 5 vRAM Entitlements per Physical CPU" for å se de offisielle vRAM-rettighetene for hver utgave.

Figur B

Jeg nevnte baslinjering i første ledd. Selv om dette er en rask og skitten måte å gjøre det på, er det en Alternativer-kobling øverst til høyre på siden der du kan lagre eller eksportere gjeldende data for gjennomgang på et senere tidspunkt. Dette er på en måte en fin funksjon for å sammenligne de nåværende beregningene med det du har kommet frem til tidligere. Dette er et veldig pent verktøy. Portalen har et veldig rent og moderne utseende. Det er enkelt å sette opp og forstå, og som ikke elsker å sammenligne miljøene sine med andre. Sjekk det ut om du får en sjanse!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com