Har karbonlovene i Storbritannia ikke klart å se outsourcing smutthull?

De færreste vil krangle med målene for lovgivning som er utformet for å redusere karbonutslipp, men loven er meningsløs hvis den kan omgås av outsourcing, sier Mark Kobayashi-Hillary.

For nesten to år siden fikk klimaendringsloven 2008 Royal Assent, som påla myndighetene en lovpålagt plikt til å "sikre at den britiske CO2-kontoen for året 2050 er minst 80 prosent lavere enn grunnlinjen i 1990".

Dette ambisiøse målet ligger fortsatt over den britiske økonomien, selv etter regjeringsskifte og en økonomisk sammenbrudd som bare bygde opp et damphode da loven ble utarbeidet. Handlingen vil påvirke hvordan hvert selskap gjør forretninger med Storbritannia de kommende årene, og andre land har opptrådt på lignende måte.

EC-karbonmål
EU-kommisjonen har satt juridisk bindende karbonmål inkludert en reduksjon av klimagasser på 20 prosent, en økning i andelen fornybar energi med 20 prosent og den samme forbedringen i energieffektivitet, alt innen 2012.

Så Europa - inkludert Storbritannia - har lagt kortene sine på bordet og støtter åpent karbonreduksjon ved å gjøre det obligatorisk for organisasjoner. Det er ikke noe valg. Men hvordan påvirker det IT-tjenester og outsourcing-bransjen?

Det handler om hvordan selskaper skal redusere karbonbruk, fordi alle store organisasjoner blir tvunget til å måle forbruk, slik at de kan forplikte seg til å redusere karbon på en målt måte.

Denne forpliktelsen er en del av Carbon Reduction Commitment Energy Efficiency Scheme, eller CRCEES, som tidligere bare var Carbon Reduction Commitment eller CRC. Det er obligatorisk, og selv om det er fokusert på karbonutslipp, er det også rettet mot generelt å forbedre energieffektiviteten.

Sumir Karayi, administrerende direktør for teknologifirmaet for energieffektivitet 1E, fortalte meg nylig at CRC er avgjørende for at Storbritannia kan spille sin rolle i å redusere påvirkningen på miljøet. "Virksomheter er ofte apatiske når det gjelder større fordeler, men de forstår at de må overholde loven. CRC gir oss bare alt på en gang. Noen selskaper vil gjøre det rette uansett. Men med CRC er det nå lov, "sa han.

Tilsyn med karbon for å gi en grunnleggende sammenligning
I 2010 må store organisasjoner revidere sin karbonbruk for CRCEES, slik at målingen i 2011 har en grunnleggende linje for sammenligning. Mange selskaper henvender seg til sine outsourcing-leverandører for å hjelpe med grønne initiativer, og nå er CRCEES-ordningen i gang, trolig vil troen på at outsourcing kan være svaret styrke.

Hvor grønn er datacentre? Avbildet her er Telecity's Condorcet datacentre - designet for å være så energieffektiv som mulig
(Fotokreditt: Telecity)

Datacentres er et klassisk eksempel. Hvis du har en kraft sulten, skitten datacentre, hvorfor ikke gå til en leverandør med bedre resultater når du kjører miljøvennlig IT? Denne tilnærmingen er en legitim form for å forbedre karbonutslippet ditt, med mange leverandører som leverer grønn teknologi som en del av deres standardtjenestetilbud.

Men det er en flue i salven. Hvis leverandøren er en ganske stor organisasjon, kan det også forventes at de samsvarer med CRCEES-kravene.

Så et selskap som legger ut en skitten datasenter til en stor leverandør, kan redusere sitt eget karbonavtrykk, men på bekostning av å overlevere det til leverandøren, som deretter må finne ut hvordan de kan bli mer energieffektive.

Offshore datacentres til Kina
Selvfølgelig kan du bare havne fra datacentre til Kina. Hvis tjenesten kommer til å forlate EU, slipper karbonbruken tiltakene for sluttbrukerfirmaet og vil heller ikke bli overført til outsourcing-leverandøren - det forsvinner bare.

Som Karayi understreket, trenger vi lovgivningen. Bedrifter blir ikke automatisk grønne med mindre det er penger å tjene eller spare.

Men hvis lovverket ikke tar hensyn til den kompliserte internasjonale karakteren av den outsourcede forsyningskjeden, er den da ikke bare litt ubrukelig?

Mark Kobayashi-Hillary er forfatteren av Who Moved my Job? og globale tjenester . Han foreleser ved London South Bank University.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com