HAL, møte CIMON 2: Romstasjonsrobot kan oppdage astronaut-følelser

HAL, møte CIMON 2: Romstasjonsrobot kan oppdage astronaut-følelser Innebygd personvernkontroll forhindrer IBMs CIMON 2 fra å være en alltid pålyttende avlytter.

Crew Interactive MObile Companion 2 (CIMON) som jobber med astronauter på den internasjonale romstasjonen bruker nå en toneanalysator for å oppdage følelser under samtalen.

Watson-teamet hos IBM la denne ferdigheten til standard settet med Watson-evner. CIMON 2, som det nå heter, ble med de seks astronautene på ISS forrige uke under et oppleveringsoppdrag.

I tillegg til programvareoppdateringen, inkluderte maskinvareoppgraderingen mer følsomme mikrofoner og en avansert orienteringsfølelse for CIMON. Airbus og det tyske flysenteret er de andre medlemmene av CIMON-prosjektet.

Matthias Biniok, leder Watson-arkitekt, sa at IBM bruker toneanalysatoren for å forstå hvordan CIMON samtaler med astronautene.

"Vi prøver å forstå hvordan maskinlæringsmodellen fungerer med det astronautene sier, " sa han.

CIMON tar i verbal kommunikasjon, men analyserer ikke ansiktsuttrykk eller lyd signaler. Intensjonsgjenkjenningen og klassifiseringen gjøres med naturlig språkbehandling som er en del av standardsettet med IBM Watson-tjenester, sa han.

CIMON avlytter ikke og rapporterer tilbake til misjonskontroll, sa Biniok. Astronauter har kontroll over når toneanalysatoren er på jobb.

"Hvis vi prøver å analysere følelser for et bestemt eksperiment, vil astronauter måtte aktivere funksjonen proaktivt, " sa Biniok.

Biniok sa at CIMON 2 har innebygd personvernkontroll, delvis fordi EUs GDPR når helt inn i bane. Når CIMON er på, streames data fra ISS til jorden og tilbake via Watson AI-komponenter på IBM Cloud.

"CIMON har to knapper: en slår ham av, " sa Biniok. "Det andre alternativet er frakoblet-knappen - den kutter alle AI-komponentene og Internett-tilkoblingen. Astronautene kan også aktivere denne funksjonen med en muntlig kommando."

Når CIMON er i frakoblet modus, holder han sin stilling, lukker øynene og "sover."

"Vi ønsket å implementere dette slik at astronautene føler at de har kontroll over CIMON, noe som er viktig for aksept av teknologien, " sa han.

Biniok sa at en grunn til at romfartsorganene valgte IBM for dette prosjektet var på grunn av selskapets personvernregler for data.

"Vi sier at dataene og modellene alltid tilhører kunden, og du kan bestemme om du vil at IBM skal bruke dataene dine for å forbedre våre egne algoritmer eller ikke, " sa han.

Kunstig intelligens: En bedriftsleders guide (gratis PDF)

Programvaren identifiserer disse følelsene ved hjelp av naturlig språkbehandling:

 • Spent
 • frustrert
 • Uhøflig
 • Høflig
 • lei seg
 • Fornøyd
 • sympatisk

CIMONs jobber i verdensrommet

Rundrobotens hovedansvar er å være laboratorieassistent da astronautene gjennomfører vitenskapelige forskningsprosjekter på ISS. CIMON minner besetningsmedlemmer om sekvensen med trinn som kreves for å gjennomføre forskningseksperimenter. Mannskapet kan spørre CIMON 2 hva neste trinn er eller hvilket verktøy som er det rette å bruke. CIMON gjør også mobil videodokumentasjon for astronautene.

"Astronauten kan si: 'Kom hit, snu 30 grader og hold', eller 'Gå til eksperiment 64 og ta et bilde, ' sa han.

Biniok sa at CIMON har en formell arbeidspersonlighet så vel som en mer uformell samtale-modus. Når roboten hjelper til med forskningsprosjekter eller dokumentasjon, er tonen nyttig og veldig grei.

"En av kollegene mine beskriver CIMON som en typisk tysker - veldig greie, veldig korte svar, og prøver å hjelpe hele tiden, " sa han.

CIMON har også en liten snakkemodus når han prøver å matche en astronaut behov i et bestemt øyeblikk.

CIMON er helt autonom og flyr over hele romstasjonen. CIMONs AI-komponenter kjøres gjennom IBM-skyen i Frankfurt, Tyskland. Airbus leverte robotens veilednings-, navigasjons- og kontrollkomponenter. Det tyske luftfartssenteret er den tredje partneren i samarbeidet. CIMONs første tur til den internasjonale romstasjonen var i 2018 og han kom tilbake til Jorden tidligere i år.

SpaceXs Dragon-romfartøy fraktet besetningsforsyninger og maskinvare til det kretsløpende laboratoriet for å støtte Expedition 61-mannskapet for det 19. oppdraget under NASAs kommersielle kontrakt om levering av tjenester. Disse forskningsundersøkelsene gikk opp på etterforsyningsflukten med CIMON:

 • Mikrogravitasjonsforskning
 • Molekylære veier relatert til muskel- og bentap under romfart
 • Gravitasjonsforskning fokusert på instrumentutvikling
 • Flammeatferd i mikrogravitet
 • Byggfrø i mikrogravitet
 • Dockingstasjon for robot ekstern lekkasjelokator (RELL)

Det nåværende mannskapet på romstasjonen er:

 • Christina Koch - Amerikansk, elektroingeniør
 • Jessica Meir, Ph.D. - Amerikansk, marinbiolog
 • Andrew Morgan, MD - Flyingeniør, amerikaner, legevaktlege
 • Luca Parmitano - mannskapsfører, italiensk, på sitt andre romstasjonsoppdrag
 • Oleg Skripochka - russisk kosmonaut, på sitt tredje romstasjonsoppdrag
 • Alexander Skvortsov - russisk, på sitt tredje romstasjonsoppdrag

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com