Nettteknologier er ikke bare for de store guttene

Hvis du er som meg, ser du mange produkter komme og gå. Videre presenterer mange av de forskjellige produktene egentlig bare den samme teknologien. Jeg har alltid vært en geek til maskinvare, og når det kommer til lagring finner jeg meg kontinuerlig til å lære. En av de mer unnvikende teknologiene, spesielt innen lagring, er et nett .

Grid computing har et vanlig eksempel i Oracle RAC (Real Application Cluster). Denne arkitekturen har mange servere som samler beregningskapasitet sammen for det samme databasemiljøet. Jeg lurer på hvem som vil være den første mainstream virtualiseringsteknologien som gir en nettverk-virtualiseringsmotor - 488 kjernen virtuell maskin noen?

Nettlagring er her og har eksistert ganske lenge. Problemet her med lagringsnett er tradisjonelt at de er veldig, veldig store. De kan også inkludere flere geografiske steder, noe som er bra for noen designkrav. Det er flere alternativer tilgjengelig i dag for nettlagring, inkludert alternativer for folk som deg og meg.

Jeg hadde nylig en sjanse til å skaffe seg scoop på Gridstore, som lager en skaleringslagringsløsning som er veldig rimelig og fleksibel. Kjernen i arkitekturen er en lavkost lagringsenhet som har sin egen CPU og minne ressurser. Det er tre eller flere av disse i rutenettet, og systemene som bruker forbruket har den virtuelle kontrollprogramvaren som kjører for å presentere lagringen for dem. Lagringsressursene samles sammen og skaleres ut veldig bredt. Figur A nedenfor viser arkitekturen:

Figur A

Gridstore-arkitekturen kobler Windows-systemer til et skalerbart lagringsnett.

I dette enkle eksemplet kobler de to Windows-systemene (flere operativsystemer er planlagt) til lagringsnettet. Hver node på nettet har CPU og minne ressurser, som unngår en viktig fallgruve med skalerbar lagring. Mange lagringssystemer som bare "legger til et stasjonsbrett" til en eksisterende kontroller har redusert avkastning på ytelsen, uansett hva de sier.

Her er en annen viktig merknad om denne nettlagringsarkitekturen: Gridstore bruker ikke RAID. Redundansen leveres gjennom nodene selv. Nå før du freak out, bruker Amazon skylagringsressurser (som S3) heller ikke RAID. Datafotavtrykket distribueres over noder etter hvert som lagringsprofilen vokser, og det er veldig enkelt og billig å legge til noder. Så i denne forbindelse kan du sikre ytelse av miljøet over tid uten en gaffeltruckoppgradering.

Hver dataprofil har en brukssak, og alle krav er forskjellige. Det som imidlertid er viktig er å sikre at riktig datafotavtrykk har riktig hjem. Høres et lagringsnett ut som noe som vil være til nytte for deg? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com