Gråhårede teknologier: Er du en dinosaur eller en guru?

Står overfor en desperat mangel på teknologearbeidere med bedriftskyndige - og en mangel på nyutdannede som går inn i yrket - blir IT-bransjen endelig tvunget til å revurdere ageistiske holdninger?

I følge CIOs bør det å beholde entusiasme, gjøre en dyd av erfaring, holde ferdigheter oppdatert og minst en "tå i fremtiden" alle være på sjekklisten for eldre IT-fagfolk som ønsker å utfordre oppfatningen om at en jobb innen IT for de unge.

Ageism-debatten ble reignert på silicon.com da en spaltist nylig hevdet at mangel på "verdensklasse" IT-ledere betyr ageism er en saga blott i IT-bransjen.

"Det er klart alle som er på jakt etter en ny stilling trenger å demonstrere tempo, entusiasme, lidenskap for faget sitt og energien som kan gi en arbeidsgiver tillit de vil levere. Det som ikke ønskes, i noen alder, er kynisme, apati, bitterhet eller bare ren middelmådighet, "sa Vicky Maxwell Davies i spalten sin og argumenterte for at eldre IT-proffer burde bruke det grå håret til sin fordel og fremme deres opplevelse og gravitas.

Eldre IT-fagfolk bør bruke det grå håret til sin fordel for å unngå å bli dinosaurene i teknologibransjen. Foto: Shutterstock

Noen lesere av spalten var enige, og hevdet at det er nødvendig for IT-fagfolk å holde seg oppdatert med sine ferdigheter uansett alder. "Jeg kjenner eldre ansatte som er veldig guruer som alle henvender seg til - men også det er langt flere som har tillatt seg å bli dinosaurer, " kommenterte en leser. Men ikke alle var overbevist, med en annen som hevdet at den rådende antagelsen blant rekrutterere er "når du er over 40, er du en fossil".

Forrige gang det bredere silicon.com-publikummet ble spurt om ageism var et problem i IT, var 51 prosent av de spurte på ferdighetsundersøkelsen silicon.com enige, eller enige om at IT-bransjen diskriminerer eldre arbeidstakere.

Medlemmer av silicon.com CIO Jury ble også splittet da de ble spurt: 'Er aldersisme fortsatt et spørsmål i IT-bransjen?'.

Graham Yellowley, direktør for teknologiledere ved LCH Clearnet, sa: "Det er fremdeles en oppfatning av at IT er en unges industri, men det er ingen erstatning for kunnskap og erfaring. Å finne blandingen og balansen mellom de to er nøkkelen til et firma suksess. Vi trenger organisasjoner for å begynne å tenke på å bruke seniorpersonell til å gi mer coaching og veiledning til juniorpersonalet for å hjelpe deres utvikling. "

Mangelen på dyktig personell som kommer inn i bransjen tvinger også selskaper til å tenke nytt om eldre arbeidstakere, sa Alan Bawden, IT- og driftsdirektør i JM Group.

"Ting har forbedret seg de siste par årene, med mindre fokus på alder på kandidaten og mer på ferdighetssettene og erfaringene som kandidaten kan bringe til organisasjonen, " sa Bawden. "Imidlertid tror jeg mangelen på kandidater som kommer gjennom høyere utdanning med tekniske kvalifikasjoner vil tvinge selskaper til å revurdere holdningen til de eldre, dyktige kandidatene, og jeg tror vi også vil se bedrifter som må investere i opplæring for deres eksisterende IT-stab for å gi dem muligheten til å skape og støtte de nye teknologiene der ute. "

Gavin Megnauth, direktør for driften og IT-gruppen ved Morgan Hunt, sa at ageism er mindre problematisk enn det var for et tiår siden: "En kombinasjon av ferdighetsmangel og ansatte som erkjenner behovet for omskolering og omskoling har sett de modne IT-fagfolk finne arbeid i entreprenørmarkedet. "

Nicholas Bellenberg, IT-direktør i Hachette Filipacchi, sa: "Jeg har ansatt ansatte med et stort spekter av aldre i det siste og kan garantere for de gode effektene av å ha litt erfaring og gravitasjoner rundt et yngre team. Det viktigste er å få de ferdighetene -match riktig. "

Han la til: "Hvor jeg har sett eldre IT-fagfolk gå galt, er når de holder seg" fast "og arbeider med ett bestemt system eller teknologi og ikke holder opplevelsen av andre systemer oppdatert. Problemet med å bli" fastlåst "er at andre relaterte ferdigheter kan ofte benyttes. Så du trenger ikke bare å holde deg oppdatert med nye systemer og teknologier, men også sørge for at dine problemløsnings-, teamarbeid- og prosjektledelsesevner holder seg oppdatert.

"Og for ledere er det faktisk ingenting som er verre enn å ikke bruke nye teknologier og ganske enkelt å være i kontakt. Eller opprettholde rare fordommer - som å være rabiat anti-Apple for eksempel. Verden forandrer seg hele tiden: du kan ikke være i IT og ikke være i nåtiden med minst en tå i fremtiden. "

I mellomtiden la Mike Roberts, IT-direktør ved The London Clinic, til: "Jo eldre jeg blir, jo mer er jeg klar over at en IT-grad eller MBA er noe som får deg til å tro at du vet hva og hvordan du skal levere. Det er erfaring som trengs."

Vil du være en del av silicon.coms CIO-jury og ha din mening om de varme problemene for IT-avdelinger? Hvis du er CIO, CTO, IT-direktør eller tilsvarende hos et stort eller lite selskap i privat eller offentlig sektor, og du vil være en del av silicon.coms CIO Jury pool, eller du kjenner en IT-sjef som bør være, så slipp oss en linje på

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com