GrainATM gjør retten til mat til en realitet i India

World Food Program søker finansiering og mentorer i Silicon Valley Bernhard Kowatsch, sjef for innovasjonsgasseleratoren ved World Food Program, var i Mountain View i oktober 2019 for å være vertskap for pitchekonkurransen som inkluderte 11 prosjektgrupper.

Piyush Kanel og Ankit Sood jobber begge på World Food Program i India. De samarbeider med regjeringen og butikkeiere for å distribuere mat til mer enn 800 millioner mennesker hver måned gjennom målrettet offentlig distribusjonssystem.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

I 2013 vedtok regjeringen den nasjonale loven om matsikkerhet, som gjorde tilgang til mat til en rettighet etter loven. I tillegg til å garantere tilgang til mat, siktet matsikkerhetsloven å transformere hele matdistribusjonssystemet for å forbedre åpenhet og effektivitet.

Under et besøk i en "rimelig prisbutikk" hvor mottakere kan motta sin tildeling av mat, så Kanel og Sood at til tross for den nye loven, folk fortsatt gikk sulte. Etter å ha sett på dataene, fant de at individer fikk 10-20% mindre mat enn de hadde krav på.

Spesialfunksjon - The Future of Food (ZDNet)

Det nåværende distribusjonssystemet er veldig manuelt. Butikkeiere distribuerer kun hvete og ris i butikkstiden. Butikksjefer bestemmer også mengden korn som er gitt til hver person, uavhengig av hvilken fordel myndighetene tillater den enkelte.

Kanel og Sood bygger GrainATM for å sikre at ingen blir nektet tilgang til mat. Enheten bruker både høyteknologi og lavteknologi for å dele ut riktig mengde mat til rett person til rett tid.

Oppfinnelsen deres utnytter det biometriske ID-systemet India har bygget det siste tiåret. Regjeringen skanner fingeravtrykk, øyne og ansikter til 1, 3 milliarder innbyggere for å bruke denne biometriske identifikasjonen for å få tilgang til velferdsgoder, åpne bankkontoer og ta skoleeksamen.

En person vil bruke tommelavtrykket sitt for å få tilgang til matfordeler via GrainATM.
Dispenseren rommer omtrent 200 kilo hvete og ris - den mengden vil tjene mellom 10 og 15 personer per dag. En person kan ta fra 5 kilo til opptil 35 kilo om gangen. Det nye systemet lar også individet variere mengden korn i hver tildeling.
Med det eksisterende systemet tar det omtrent 10 minutter for en person å motta en porsjon korn; den nye dispenseren reduserer tiden til omtrent 3 minutter.

"Til syvende og sist vil dette være et ubemannet system, " sa Kanel, som tillater folk å få matrasjonene på sin egen timeplan i stedet for bare i butikkstiden.

Dette systemet kan også brukes under naturkatastrofer.

"Du kan plassere dette på baksiden av en lastebil og kjøre den dit du måtte trenge, " sa Kanel.

Kanel og Sood leter etter $ 250 000 for å utvide sine 15 pilot-nettsteder til mer rettferdige prisbutikker i India.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com