Googles lure Adobe-partnerskap

Forleden dag fikk jeg beskjed om at det var en Adobe Flash-oppdatering. Da jeg er vant til at den oppdateres hver uke eller så, noe som sier mye for stabiliteten, slo jeg bare gå etter å ha sjekket at URLen var Adobe.

Det jeg ikke gjorde, var å sjekke om Adobe hadde prøvd å installere crapware. Jeg la merke til at Flash-oppdateringen kom opp, og så til min skrekk, la jeg merke til at den også installerte Google-verktøylinjen og Chrome. Jeg drepte installasjonen umiddelbart og deaktiverte Google-verktøylinjen - heldigvis hadde ikke Chrome-installasjonen startet ennå.

Jeg gikk tilbake til den opprinnelige siden der jeg gikk med på oppdateringen og fant ut at "Ja, installer Google Chrome" ble sjekket.

Gitt at folk flest må oppdatere Flashen sin regelmessig, faller det å ha en Chrome-nedlasting forhåndssjekket under sosialteknikk etter min mening. Det er faktisk den typen oppførsel du kan forvente fra et reklamefirma.

Jeg har en perfekt god nettleser som fulgte med operativsystemet mitt, og jeg trenger ikke Chrome, selv om det kan være millisekunder raskere når jeg gjengir en side. Den har også noen alvorlige begrensninger, ved at den ikke kjører HTML / JavaScript på lokale stasjoner eller CD-ROM-er. Nå, jeg vet at du og vennene dine alltid kan være kablet, men noen av våre klienter i store organisasjoner ønsker fortsatt å kunne dele ut opplæring på CD, USB-pinne eller installere den på en lokal stasjon - noe som IE, Firefox og til og med Safari har ingen problemer med. IE har en ekstra fordel med å tillate .HTA-filer, som lar deg bruke Flash på lokale stasjoner uten å stille inn Global Security Settings.

Etter å ha renset datamaskinen min, gikk jeg på jobb for å finne den samme oppdateringsmeldingen som vises på arbeidsdatamaskinene mine, og med samme Chrome-nedlasting sjekket som standard. Jeg fjernet merket for ruten og installerte Flash-oppdateringen nøye.

Jeg returnerte hjem for å finne Chrome som standard nettleser på stuen min PC. Partneren min hadde gjort det samme - oppdatert Flash. Nok en gang måtte jeg fjerne Chrome og den irriterende Google-verktøylinjen.

Det fikk meg også til å vurdere hvordan Chrome ser ut til å være en så populær nettleser, når det ikke gir noen fordeler i forhold til Internet Explorer. Er bruken av Chrome bare et resultat av å lure utallige millioner til å laste ned Chrome, og gjøre seg til standard nettleser?

Mens jeg har en Gmail-konto og bruker noen ganger Google SketchUp - begge gode produkter - bruker jeg stort sett Bing for søk, ikke Google. Denne nåværende oppførselen med oppdateringen til Adobe Flash Player har gjort at jeg i det hele tatt vurderer å bruke Google og Adobe-produkter.

Jeg vil savne Google SketchUp for de rare tider jeg bruker den, men resten av Googles tilbud kan erstattes av mer funksjonelle, og ærlig talt, flottere Microsoft-produkter, som Bing, Office og Outlook.com. Gitt at Word 13 gjør en god jobb med PDF-dokumenter, trenger jeg ikke Adobe, og HTML 5 er en god erstatning for Flash (så lenge du bare bruker det til lyd / video). Siden Flash blir integrert i IE10, håper jeg at vi ikke ser noen Adobe-oppdateringer i det hele tatt, bortsett fra Microsoft, som jeg kan stole på at ikke en Chrome-nedlasting er sjekket som standard.

Enten du tror Chrome er nettleseren Messiah, eller du tror et reklamefirma som sier at de ikke vil gjøre noe ondt, er denne typen markedsføring bare feil. Jeg har ikke noe imot om jeg laster ned ny programvare fra nettet, og den har forskjellige deler av ekstra programvare sjekket, jeg kan ta en beslutning da. Men å bruke en oppdatering av et installert produkt for å installere uønsket programvare er et bevisst stykke samfunnsingeniør.

Så les din neste Flash-oppdateringsdialogbok - nøye.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com