Googles Nexus One: Kan den komme seg etter en tidlig bukflop?

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

Googles Nexus One kom sterkt ut av porten og falt raskt på ansiktet og solgte bare 135 000 enheter, ifølge mobilanalyseselskapet Flurry. Er det for tidlig å kalle Nexus One en flopp, og var så dystre forestillinger virkelig så overraskende?

Motorolas Droid og Apples iPhone solgte begge 1 million enheter eller mer i løpet av de første 74 dagene av salget, ifølge Flurry. Flurry tok salget av Droid og iPhone 74 dager og sammenlignet det med Nexus One. Google-telefonen var et togvrak.

Så hva gikk galt? Mange ting som hadde lite med telefonen å gjøre. Når du fordøyer virkeligheten til Nexus One, skjønner du at Flurrys tall ikke er så overraskende. Blant leksjonene:

  • Telefonen er 529 dollar. Visst er den ulåst og ja, du har ikke en transportørkontrakt. Men realiteten er at folk i USA bytter en kontrakt for en subsidiert telefon hver dag. Vi kommer ikke til å bryte den vanen bare fordi Google vil at vi skal.
  • Markedsføringssaker. Google gikk med en åpningsdagskvett, men markedsførte ikke Nexus One en gjeng. Beklager folk, nøkkelord kommer ikke til å samle massene eller vekke middagssamtale. Hva hadde Droid og iPhone til felles? Verizon og AT&T markedsføring. Og i iPhone-saken var Apple heller ikke sjenert over reklamene.
  • Hvem skal du kalle? Bare les Nexus One-informasjonen, så ser du et trehodet monster-Google, HTC og T-Mobile-av støtte. Du hater transportøren din, men det er i det minste en hals å kvele.
  • Det er ikke noe valg. Hvis Nexus One ønsket kjærlighet, hadde Verizon Wireless hatt lanseringen. T-Mobile er en fin transportør, men det handler om nettverkets folk. Og i den nordøstlige korridoren er ikke min hjemmebase-T-Mobile mye av et alternativ. Nå er Nexus One kompatibel med AT & Ts nettverk, men det var ikke på åpningsdagen. Hvor mange av oss har sjekket ut Nexus One-siden etter den første uken?

Det store spørsmålet: Vil Nexus One gå av matten? Hvis Verizon Wireless støtter det, er det en punkers sjanse for å lykkes. Hvis ikke, vil Nexus One være forbeholdt noen få personer som vil betale for en ulåst telefon.

Du forventet ikke at Googles Nexus One ville fløte med tradisjon, forbrukervaner og det trådløse økosystemet og bli en brølende suksess, gjorde du?

I slekt:

  • Suksess eller fiasko? 135 000 Nexus One- enheter solgt på 74 dager
  • HTC kan snart sende Nexus One til Verizon, Vodafone
  • Nexus Ons største utfordring er ikke iPhone; det er Googles eneste salgsmodell på nettet
  • Apples patentpatent fra HTC: Kan det avspore Googles Android-enheter?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com