Googles hovedplan for Android: Flere Internett-brukere som betaler 6,30 dollar per pop

Glem dagens smarttelefonfortjeneste: Apple og Samsung deler de stadig mer relativt jevnt, som forskning fra Canaccord Genuity viser. Men det virkelige spørsmålet er hvor mobilbransjen er på vei, og hvem som vil rydde opp. I økende grad er svaret på begge spørsmålene "Google."

Google elsker Internett - alt sammen

Googles uttalte oppdrag er å "organisere verdens informasjon og gjøre den tilgjengelig og nyttig for allmennheten." Sett i kommersielle termer, er imidlertid Googles oppgave å få alle på planeten til å bruke Internett. Hvorfor? Fordi Internett er Googles sparegris.

Ettersom Asymco avdekker, unntatt Kina, tjener Google omtrent $ 6, 30 per Internett-bruker per år:

Selv om det kanskje ikke virker så mye, er det ganske viktig når vi tar hensyn til at det er omtrent 2, 5 milliarder Internett-brukere i dag.

Men den virkelige muligheten for Google, og hvorfor Android er en så smart langsiktig innsats for det, er de andre 65% av planeten som fremdeles ikke bruker Internett, slik Asymco fremhever:

Google kan ikke kreve hele $ 6, 30 fra disse fremvoksende markedene, men det er fortsatt verdt titalls milliarder dollar hvert år, spesielt siden det meste av verden vil oppleve Internett gjennom mobile enheter, ikke tradisjonelle PC-er.

En Android i hver lomme

Selv om det samme publikumet er ute etter Apple, priser Apple seg bevisst ut av konkurransen. Det er umulig å være en ledende markedsandel med høy margin i et konkurranseutsatt marked. Det er mot lovene i grunnleggende økonomi.

Apples evne til å høste mesteparten av industriens fortjeneste var avvikende, og har effektivt blitt redusert av Android-baserte Samsungs økning. Selv om Apple har tatt noen skritt for å senke prisene for å konkurrere i fremvoksende markeder, er hjertet til slutt ikke i en virksomhet med lav margin.

Og la oss innse det: de fremvoksende markedene er der handlingen er. USA er allerede over 80% internettgjennomgang. De fleste europeiske land er minst 70% mettede. Legg til mobiltelefonabonnentnummer, og det er tydelig at den eneste virkelige veksten som er igjen i utviklede økonomier, er å få brukere til å handle opp til dyrere smarttelefoner og nettbrett. I fremvoksende økonomier er det likevel et enormt rom for å flytte brukere fra funksjonstelefoner til internettaktiverte smarttelefoner.

Noe som betyr at feltet er modent for Android.

Utviklere og Android's fragmentering

Noe som ikke er det samme som å argumentere for at Android er et utviklerparadis. Apple-talsmenn er raske med å vise til at Apple iOS-utviklere tjener fem ganger mer per nedlasting enn Android-utviklere. Apple-kunder ser ut til å bruke enhetene sine til et større utvalg av formål, og er villige til å betale opp for innhold.

Det er bra, men det er ikke nødvendigvis et tegn på hvor vi skal. Det er veldig sannsynlig at utviklingsmarkeder vil kreve lokale applikasjoner. Det er mer sannsynlig at en strutsebonde i Namibia trenger å bruke nettet for å sjekke markedspriser enn å kjøpe den siste Angry Birds-appen.

Og når de bruker nettet, vil de sakte slippe namibiske dollar til Googles lomme.

Det er en grunn til at den hotteste jobbtrenden, målt med faktisk.com, er HTML5. Og hvorfor Firefox, et operativsystem som setter nettet først, har sett økende suksess i fremvoksende markeder, sammen med Android. Apper kan være nyttige, men Internett er uendelig mye mer nyttig, og Android handler om å levere nettet ... sammen med Google-tjenester for å fremheve brukernes nettopplevelse.

Google kunne ha gitt opp da Apple tok scenen for å trompet sin 90% andel av smarttelefonmarkedet. I stedet tok Google den lange visningen og jobbet for å utvide den samlede størrelsen på det internetaktiverte mobilmarkedet. Det var tross alt mye på spill. Nemlig $ 6, 30 per Internett-bruker.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com