Google Sites som en intranettplattform for bedriften

Et intranett kan tilby mye til bedriften når det gjelder innhold og dokumenthåndtering for informasjonsarbeidere som trenger å samarbeide i team. Avhengig av forretningsbehov, kan en organisasjon kreve et avansert sett med funksjoner for å adressere disse aktivitetene på minst et grunnleggende grunnlag. Og så lenge de mer avanserte innebygde rapporterings- og arbeidsflytelementene ikke er nødvendig, som det kan sees med visse webapplikasjonsplattformer som Microsoft S SharePoint, kan Google Sites vise seg å være et ekstremt rimelig, men effektivt alternativ til din mer tradisjonelle CMS-type løsning. På grunn av en seriøs forpliktelse til en slags integrert Google App Engine-initiativ, for å fylle gapet med noen av sine intranettmangel, har Google Sites skalerbarhet potensialet til å bli relativt ubegrensede.

Google Sites leveres som standard med Google Apps, den elektroniske produktivitetspakken som sannsynligvis er mest kjent for sine e-post-, kalender- og dokumentskapingsprodukter. Overraskende er imidlertid Google Sites sentralt til dem alle, når de vurderer det faktum at det kan hente inn innhold fra både Google Kalender og Google Dokumenter, og vurderer ideen om at den tilbyr en rekke e-postintegrasjonsfunksjoner. Dette oppnås hovedsakelig gjennom forhåndskompilerte eller tilpassede (Google App Engine) -skript kjent som gadgets.

En bruker gjør det meste av stylingen gjennom et wikilignende grensesnitt som også gir mulighet for tilpasset HTML og CSS nettpresentasjon. Imidlertid tillater Google Sites WYSIWYG-redaktør alene for den daglige brukeren å utføre mange av de samme designoppgavene som kan utføres med alle slags markeringsspråk, ikke bare HTML. Faktisk, utenom de mer komplekse layout-situasjonene dine, er det sannsynligvis bedre å bruke Google Site's GUI for utvikling, siden den interne mekanismen for gjengivelse av kode er litt dodgy.

Stil og funksjonelle elementer og Google-dingser for pek-og-klikk-innsetting på web / wiki-side ...

Gitt Google Sites 'utviklings- og designfunksjoner, skulle man tro at det ville gi en ideell plattform for et intranett i selskapet. Alle de grunnleggende makingene er der for å lage og samarbeide om dokumenter, prosjekter, team-nettsteder - you name it. I tillegg erstattes en lokal infrastruktur av ideen om at alt er vert i Googles sky. Imidlertid kan denne muligheten til å gjøre Google Sites til det du ønsker også tjene som en ulempe, da kontinuitet på tvers av bedriften blir en bekymring.

Det vanlige målet for hver avdeling, team eller et sett med aktiviteter i en organisasjon er å anvende den samme typen strategi for utvikling av intranettsteder i hele selskapet og å fraråde informasjonssiloer, til fordel for kunnskapsdeling over hele bedriften. Hvis kontroll og standardisering er viktig, vil organisasjonen din være mye bedre tjent med plattformer som SharePoint, der regler gjennomsyrer gjennom hver komponent. På toppen av dette gir de fleste innholdsstyringssystemer tilgangskontroll ned til hver enkelt artikkel eller funksjonselement.

Som nevnt tidligere, har Google Sites sikkert skalerbarheten til å kompensere for denne mangelen på standardisering, men dette er noe helt overlatt til organisasjonen som bruker det. Uansett garanterer Google Sites i det minste undersøkelse, da det kan tjene som et levedyktig og brukervennlig kommunikasjonsverktøy blant bedriftsbrukere.

Se også:

10 myter om Google Nettsteder debunked and dispelled

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com