Google rapporterer .govs som ber om mye brukerinformasjon

De sier at tiden flyr etter hvert som du blir eldre, og jeg må være enig. Det virker som i går jeg skrev om Googles gjennomsiktighetsrapport for andre halvår av 2011. Likevel har Google nå gitt ut sin åpenhetsrapport for første halvår av 2012.

Det kommer sannsynligvis ikke til å sjokkere noen når jeg sier at antallet forespørsler om brukerdata fra myndigheter har økt hver rapporteringsperiode siden Google startet sporing. Den offisielle Google Bloggen nevner:

"Dette er sjette gang vi har utgitt disse dataene, og en trend har blitt klar: Overvåkning fra myndighetene øker. Som du ser av grafen nedenfor, har regjeringenes krav til brukerdata økt jevnlig siden vi først lanserte Transparency Rapport. I første halvår av 2012 var det 20 938 henvendelser fra regjeringsenheter over hele verden. Disse forespørslene var om informasjon om 34 614 kontoer. "

Google fikk "i gjennomsnitt" 115 forespørsler om brukerinformasjon hver dag mellom januar og juni 2012. Forespørsler om å fjerne innhold fra myndigheter har også økt. Den åpenbare piggen i grafen nedenfor for første halvår av 2012 resulterte fra 1 791 forespørsler om å fjerne 17 746 innholdsstoffer.

Hvilke regjeringer?

Jeg var nysgjerrig på hva regjeringsorganer var involvert. Rapporten inneholder en interessant graf som viser antall forespørsler om brukerdata Google mottok, og hvilket land forespørslene kom fra.

Det var noe jeg savnet i rapporten før jeg leste denne Naked Security-bloggen av Paul Roberts. Kina var ikke inkludert i grafen ovenfor. Roberts antar:

Google har hatt et omstridt forhold til det regjerende kommunistpartiet der, som er kjent for å stole på et stort nettverk av digital overvåking for å holde oversikt over innbyggernes tale og aktiviteter.

Rapporten går også i dybden om mottatte forespørsler om å fjerne innhold fra Google-tjenester, og hvilke land forespørslene kom fra. For eksempel refererer følgende graf til forespørsler fra regjeringsorganer i USA. (For de nysgjerrige laget Kina denne listen.)

Deretter spesifiserte Google typen USA .gov-forespørsler:

  • Vi mottok fem forespørsler og en domstol for å fjerne syv YouTube-videoer for kritikk av lokale og statlige myndigheter, rettshåndhevelse eller offentlige tjenestemenn. Vi fjernet ikke innhold som svar på disse forespørslene.
  • Vi mottok en rettskjennelse om å fjerne 1 754 innlegg fra Google Groups om en sak om kontinuerlig ærekrenkelse mot en mann og hans familie. Vi fjernet 1 664 av innleggene, som falt innenfor rekkefølgen av ordren.
  • Vi fikk tre rettsordre om å fjerne 641 søkeresultater for kobling til nettsteder som angivelig erkjenner organisasjoner og enkeltpersoner. Vi fjernet 233 av søkeresultatene som falt innenfor rekkevidden for ordrene.
  • Som svar på en rettskjennelse fjernet vi 156 søkeresultater fordi de aktuelle websidene brukte et varemerke i strid med en tidligere ordre.
  • Antall forespørsler om fjerning av innhold vi fikk, økte med 46 prosent sammenlignet med forrige rapporteringsperiode.

Noen perspektiv

Alle disse tallene fikk hodet til å snurre. Jeg trengte perspektiv. For eksempel virket antallet forespørsler høyt, men er det? La oss ta en titt. Jeg var nysgjerrig på hvor mange som fikk tilgang til Google-tjenester. Som du forventer, mye. Selv går tilbake til 2011 - gjør deg klar - over en milliard mennesker får tilgang til Google-tjenester hver måned (med tillatelse av comScore Data Mine).

Hvordan kan det sammenlignes med antall forespørsler? Jeg lar deg bestemme. Og enda viktigere, hva betyr det i den store tingenes ordning?

Nyttig nedfall

En ting med å være den største gutten på blokken er at det er lettere å overtale andre til å følge ledelsen. I tilfelle publiserer nå flere andre kjente tjenester lignende gjennomsiktighetsrapporter:

"Vi har hørt at det siste året har flere selskaper som Dropbox, LinkedIn, Sonic.net og Twitter begynt å dele statistikken. Håpet vårt er over tid, mer data vil styrke den offentlige debatten om hvordan vi best kan beholde Internett gratis og åpent. "

Her er åpenhetsrapporten fra Dropbox:

Når det er tillatt i henhold til loven, er Dropbox forpliktet til å gi deg beskjed om hvor mange dataforespørsler vi mottar fra rettshåndhevelse. Mellom 1. april 2011 og 31. mars 2012 serverte rettshåndhevelsesorganer Dropbox med færre enn 40 warrants, stevning og ordre som søker brukerinformasjon. Vi gransker alle anmodninger fra myndighetene om å sikre at de er i samsvar med loven. Vi vil oppdatere denne rapporten minst en gang per år.

Siste tanker

Da jeg jobbet gjennom denne artikkelen, ble jeg mindre sikker på hvilken konklusjon jeg skulle trekke. Antallet forespørsler fra regjeringsorganisasjoner har økt, men antallet blekner ikke i forhold til antall brukere som får tilgang til Google-tjenester. Hva synes du smarte mennesker?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com