Google exec: 60% av virksomhetene kan dumpe Windows for Chrome OS

Google fortsetter å sende verdensblandede meldinger om Chrome OS.

Avhengig av hvem du spør om Chrome OS hos Google eller blant Google-analytikere, kan du høre en av følgende meldinger:

  • Chrome OS blir utgitt i desember
  • Chrome OS er forsinket til 2011
  • Chrome OS vil bli drept før det kommer på markedet
  • Chrome OS og Android vil slå seg sammen til en plattform

Den siste informasjonen kommer fra en rapport fra New York Times som siterer kilden som Linus Upson, Chrome-sjef og Googles visepresident for engineering. Den nye rapporten sier at Google nylig distribuerte nye systemer lastet med Chrome OS til interne Google-ansatte, inkludert Sergey Brin. Google-grunnleggeren gjorde motvillig utvekslingen.

Kickeren i Times-historien var imidlertid denne: "Mr. Upson sier at 60 prosent av virksomhetene umiddelbart kunne erstatte Windows-maskinene sine med datamaskiner som kjører Chrome OS. Han sier også at han håper det vil sette systemadministratorer ut av arbeidslivet fordi programvareoppdateringer vil bli laget automatisk over nettet. "

Husk at Times parafraserer Upson her og ikke siterer ham direkte, men dette er et ekstremt ambisiøst mål som tilskrives Googles head hono av Chrome OS. Det er også et lastet utsagn, og det er verdt å prøve å pakke den ut.

Chrome OS er rettet mot datamaskiner som egentlig bare er nettlesere og ikke lagrer noen av dataene sine lokalt, men holder alt i skyen - spesielt Googles sky. Så ut fra Upsons uttalelse at de fleste selskaper ikke bare bruker Chrome OS, men også vil bruke Google Apps (eller en konkurrent som Zoho) for å håndtere all virksomhets e-post og dokumenter.

Den andre delen av Upsons uttalelse er at fordi Chrome OS automatisk håndterer alle programvareoppdateringer bak kulissene uten brukerinngrep at det vil "sette bedriftens systemadministratorer ute av arbeid." Det er interessant å høre Google komme med en modig uttalelse som dette, siden dette tidligere har blitt mistenkt for å være et av motivene deres, men aldri har blitt uttalt åpent. Den offentlige avsløringen til side, systemadministratorer gjør mye mer enn bare å skyve programvareoppdateringer, slik at denne uttalelsen er ganske betennende fra det perspektivet.

Siden Chrome OS hovedsakelig er rettet mot netbooks, er det latterlig å tenke på 60% av virksomhetene som distribuerer netbooks til sine ansatte. Som en fersk meningsmåling fra TechRepublic viste, gir de aller fleste virksomheter fremdeles sine ansatte stasjonære datamaskiner og ikke bærbare datamaskiner. Og av de bedriftsansatte som får bærbare datamaskiner, får en enda mindre prosentandel netbooks.

Det andre problemet med Chrome OS som sikter mot netbooks er at netbook-markedet er under angrep fra smarttelefoner og nettbrett. Upson sa: "Vi begynner med bærbare datamaskiner, og vi vil utvide i begge retninger." Med andre ord, Chrome OS skaleres ned til nettbrett og skalerer opp til stasjonære maskiner.

Så i det minste for øyeblikket ser det ut som Chrome OS er på igjen for Google. Jeg tror ikke det er på tide at systemadministratorer begynner å riste i støvlene ennå.

Les også

  • Google Chrome OS: 3 grunner til at det betyr noe, og fire grunner til at det er uten betydning
  • Hva betyr Google Chrome OS egentlig for Linux?
  • Google hever det hvite flagget for å transformere den amerikanske trådløse industrien

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com