Google Earth bringer virtuell turisme til iPhone

Google har allerede tilpasset noen av sine nettsteder for visning på iPhone, men nå dykket selskapet også hodelyst på Apples høyt anerkjente mobiltelefon med en full applikasjon, en håndholdt versjon av den geografiske programvaren Google Earth.Google Earth for iPhone kan vise satellittutsikt over verden i 3D, i dette tilfellet Matterhorn, og prikker skjermen med blå firkanter som viser geotaggede Panoramio-bilder.
(Kreditt: Google)
Google Earth lar folk praktisk talt fly rundt en 3D-visning av verden laget av satellitt- og luftbilder som er kartlagt på planetens fjell og daler. IPhone-versjonen gjengir denne kjerneopplevelsen, og laster ned bilder fra Googles servere når perspektivet forskyver og prikker kartet med landemerker, bilder og annen informasjon.

"Ideen om å ha Jorden på en mobilenhet er noe folk drømte om tilbake til Nøkkelhullsdagene og før, " sa Peter Birch, produktansvarlig for Google Earth, med henvisning til satellittbildeselskapet Google kjøpte i 2004. "Dette er den første muligheten vi har måttet kunne levere en flott opplevelse. "

Nøkkelhull begynte sin første versjon av det som senere ble Google Earth i 2001, da datamaskin hestekrefter og nettverkskapasitet ikke hadde steget til dagens nivå. "Mye av den kjernemotoren kan kjøre på en enhet som dette, " sa Birch.

Gratisprogramvaren begynte å bli tilgjengelig gjennom Apples App-butikk på søndag. Det er en gratis nedlasting i 20 land som kjører på alle 18 språk iPhone støtter.

Overraskende ytelse, godt grensesnitt
Jeg prøvde applikasjonen sent i forrige uke og ble imponert over hvor godt iPhone-versjonen holdt følge med ytelsen, funksjonene og brukervennligheten til Google Earth for Windows, Mac OS X og Linux - i det minste mens jeg bruker en Wi-Fi-nettverkstilkobling . For eksempel begynner synet ditt på verden å se rett ned, men du kan vippe utsikten slik at terrengkonturene er synlige, og å generere det variable perspektivet krever betydelig bearbeiding.

Det som er mest interessant for meg, er imidlertid at iPhone-skjermen for multitouch faktisk gjorde det lettere å bruke applikasjonen enn PC-versjonene. Når du drar en fingertupp over skjermen, skyves visningen riktig, selvfølgelig. Knipebevegelser med to fingre ikke bare zoome inn og ut, men også ved å legge til en liten virvlende roterende bevegelse, kan du styre visningens retning i en eller annen retning.Søkeresultater, for eksempel kafeer i Trento, Italia, vises som pushpins i Google Earth-visningen.
(Kreditt: Google)
En annen fin funksjon: når iPhone vippes en viss vinkel ut av horisontalt, leser Google Earth data fra telefonens akselerometer og justerer visningen deretter, slik at du kan se opp mot himmelen. Og den er integrert med iPhone-evnen til å lokalisere seg selv gjennom GPS, Wi-Fi-nettverk og mobiltelefontårn.

De eneste tingene jeg ikke fant ut på egen hånd i løpet av et minutt etter bruk, er at du kan bruke en tofingers dra for å vippe perspektivet bakover - flight-simulator spillere kan tenke å dra pinnen tilbake for å løfte nesen til et virtuelt fly - og at du også kan zoome inn og ut med henholdsvis enfingre og tofingre.

"En av utfordringene vi står overfor med Google Earth er at folk ikke er vant til å bevege seg rundt i 3D, spesielt hvis du beveger deg med en mus, " sa Birch.

Det er et veldig intuitivt grensesnitt, et hakk mer enn musekontrollene til PC-versjonen - selv om jeg har hørt at Google Earth er mye enklere å forstå med en 3D-kontroller som Logitechs 3DConnexion SpaceNavigator. En spennende mulighet er at Google kan bringe dette grensesnittet til multitouch-bevisste datamaskiner som Apples nyere MacBook-modeller.

"Mac-maskiner har multitouch på dem, " sa Birch. "Det er noe vi kan vurdere."


Når du berører det sirkulære ikonet nede til venstre på skjermen, flyttes visningen til det gjeldende stedet, vist med en blå ring. W-ikonene indikerer geotaggede Wikipedia-oppføringer.
(Kreditt: Google)Bare en nysgjerrighet?
Så hva bruker du Google Earth til?

Selv om du kan søke etter spesifikke adresser, er Google Earth generelt mer for å utforske enn for praktiske oppgaver som navigasjon. Det er ingen veibeskrivelser og ingen kartvisning som viser gatenavn, som for eksempel på Google Maps.

Men det er noe praktisk. Dataversjonen av Google Earth kan vise mange lag med informasjon, inkludert brukerleverte på Internett. IPhone er mer begrenset for nå, med små blå firkanter som indikerer hvor du kan se geotaggede bilder av et bestemt område som er lagret på Googles Panoramio-side og "W" -ikoner som indikerer koblinger til geotaggede Wikipedia-artikler.

IPhone-appen, som også er nyttig for folk som suser rundt i utenlandske byer i busser, taxier, leiebiler eller tog, kan vise stedet du endrer på et kart.

Søk + kartlegging = inntekt
Og hvor ville en Google-applikasjon være uten søk? Google Earth iPhone-applikasjonen vil vise søkeresultater som pizzarestauranter som små røde pushpins. Ved å berøre pushpin dukker det opp et vindu med informasjon som virksomhetens nettsted og telefonnummer.

Og heldigvis, som Safari, men i motsetning til de fleste iPhone-applikasjoner, kan Google Earth også bruke et horisontalt orientert berøringsskjermtastatur.


Bruke søkeverktøyet gir en rullbar liste over søkeresultater.
(Kreditt: Google)Google Earth for iPhone har en liten webkit-basert nettleser som viser den spesifikke informasjonen brukerne klikker på, og nettleseropplevelsen med bare bein inkluderer en kobling til den mer fullstendige Safari-nettleseren Apple bygger inn i iPhone. Et praktisk triks: Når du klikker på adressen til en bedrift, vil iPhone fange kommandoen og vise den i Google Maps-applikasjonen, slik at du kan få veibeskrivelse. Personlig foretrekker jeg en mer direkte lenke til Google Maps.

Og hvor ville Google-søk være uten Google-annonsering? Det er nå annonser i Google Maps for stasjonære datamaskiner, og Google Earth for PCer viser "veldig begrensede" annonser akkurat nå, sa Birch, men for øyeblikket er det ingen annonser på iPhone-versjonen av Google Earth, men Birch sa at Google er "definitivt ikke "utelukker det.

"Innenfor (Googles gruppe for geografiske produkter) som helhet ser vi annonsering som en enorm mulighet. Geografisk kartlegging som en virksomhet for Google er en flott mulighet. Vi vil ikke være i det hvis vi ikke ser det som en viktig bunn -line bidragsyter, "sa Birch. "Vi ser absolutt på og eksperimenterer med annonser i Jorden også."

Google Earth er imidlertid litt forskjellig fra mange Google-produkter, fordi selskapet også selger premiumversjoner av programvaren, så Google har alternative inntektskilder.

Google Earth for Android?
Birch var kranglet om hva annet som kommer av programvaren, men Googles Android-operativsystem for mobiltelefoner ser ut til å være høyt på listen.Hvis du trykker på en blå firkant på Google Earth-grensesnittet, får du opp geografisk taggede bilder som er lagret på Googles Panoramio-side.
(Kreditt: Google)
"Vi er enorme fans av iPhone. Det er en fantastisk plattform og en flott mulighet til å vise Google-teknologi. Vi er like begeistret for Android, " sa Birch. Imidlertid la han til, "Vi har ingenting å kunngjøre akkurat nå."

Å legge til andre funksjoner tilgjengelig på skrivebordsversjonen av Google Earth er også en mulighet. Det er ingen støtte for 3D-bygningene som Google Earth for eksempel kan vise, og heller ikke muligheten til å se KML-data (Keyhole Markup Language), for eksempel en guidet bytur.

"Det er mange ting på ønskelisten, " sa Birch.

Selv i sin 1.0-inkarnasjon, men Google Earth for iPhone skulle være underholdende og nyttig for geografiske buffere eller virtuelle turister.

- Skrevet av Stephen Shankland

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com