Oppstartsmysteriet for Google Chrome: Feilsøking av spøkelset i maskinen

Noe av det mange jeg setter pris på med Google Chrome er at den har muligheten til å oppdatere seg selv lydløst i bakgrunnen uten å spørre eller varsle deg. La oss innse det, for mange programmer er programmert til å se etter oppdateringer ved oppstart eller grev deg når nye oppdateringer er tilgjengelige. Å oppdatere en applikasjon før du kan bruke den er som å renovere kjøkkenet ditt for å lage en sandwich. Videre tviler jeg på at det er en enkelt bruker der ute som åpner nettleseren sin og sier til seg selv: "Du vet, nå er det virkelig et flott tidspunkt å bli varslet om en ny versjon av dette programmet og spurt om jeg vil laste ned og installere det. Jeg fikk ikke på nettet noe som helst presserende. "

Å la robotstuepiken gjøre rengjøring i bakgrunnen er det teknologien ble oppfunnet for. Å ha roboten til å spørre meg "Mr. Jetson er det OK for meg å ta ut søpla nå?" er ikke det jeg definerer som moderne bekvemmelighet.

Jeg begynte å bruke Chrome for flere versjoner siden. For å være ærlig har jeg imidlertid aldri vært sikker på hvilken versjon jeg har vært på takket være funksjonen for automatisk oppdatering. Chrome er nå opp til versjon 21.0.1180.89 på det tidspunktet denne artikkelen ble lagt ut, og jeg har bare hatt et enkelt oppdateringsproblem - men den jeg gjorde var minneverdig.

Eventyret mitt startet forrige måned da min 32-biters Windows 7-arbeidsstasjon på kontoret - som alltid kjører - plutselig ikke ville åpne Chrome, som jeg legger igjen 24x7. Ingen feil ble produsert. Jeg prøvde å starte programmet flere ganger, men uten resultater.

Siler gjennom bevisene

Jeg sjekket Windows-applikasjonsloggen, men fant ingen referanser til problemet. Ikke for å snipe på konkurransen, men dette er et kjent problem når du bruker Firefox, som noen ganger hekter seg ved oppstart og vises i Task Manager, men ikke lastes faktisk inn, og dermed krever at prosessen manuelt avsluttes og programmet startes på nytt. Imidlertid sjekket jeg Task Manager og fant ingen tilfeller av chrome.exe som kjører. Det slo meg som veldig rart. Normalt når et program ikke kan starte, er det noen slags grunn til det.

Siden Chrome ikke kjørte, følte jeg ikke at omstart ville endre noe med mindre noe annet blokkerte det på en eller annen måte. Antivirus? Jeg sjekket den, fant den fin og slo den av. Ingen glede, som vi sier i IT. Jeg slo umiddelbart på igjen antivirusbeskyttelsen.

Neste tilbøyelighet var å fjerne og installere Chrome på nytt. Når alt kommer til alt, takket være Chrome Sync (sjekk ut en flott artikkel av min kollega Andy Wolber om hvordan denne funksjonen fungerer), ville det være en smule å få alle bokmerkene, innstillingene, utvidelsene og andre personlige detaljer tilbake til en installert Chrome. Men denne tilnærmingen forteller oss ikke egentlig hva som har skjedd under panseret midt i et problem som dette, og jeg ønsket et direkte svar om jeg kunne få det. Som ved omstart, motsto jeg trangen, i det minste foreløpig.

Som Windows-administrator ble jeg fristet til å prøve å kjøre Chrome i kompatibilitetsmodus, som kan aktiveres for ethvert program i Windows 7 ved å høyreklikke på programsnarveien, velge Egenskaper og deretter klikke på kategorien Kompatibilitet som vist i figur A.

Figur A

Fanen Kompatibilitet

I de fleste tilfeller er det greit å merke av for "Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for:" og deretter la valget ligge på "Windows XP (Service Pack 3)." Fint, det vil si hvis applikasjonen kjøres i kompatibilitetsmodus. Jeg prøvde det i dette tilfellet bare for å se hva som ville skje, vel vitende om at det sannsynligvis ikke ville løse problemet, siden det ikke er noen grunn til at Chrome skulle trenge å kjøre i denne arvets sammenheng (mitt håp var å få en annen feil som kan gi meg noen innsikt). Ingen endring i situasjonen.

Jeg bestemte meg for å ta en titt på Chrome-programfilene for noen ledetråder. Jeg høyreklikk på Google Chrome-snarveien, og valgte Egenskaper. ( Figur B )

Figur B

Eiendommer
Ved å klikke på "Åpne filplassering" -knappen vises følgende filer under C: \ Program Files \ Google \ Chrome \ Application. ( Figur C )

Figur C

filer

Jeg dobbeltklikket chrome.exe, men som før skjedde ingenting.

Jeg trodde kanskje problemet kan være med plasseringen av Chrome-installasjonen. Chrome installeres vanligvis under brukerprofilmappen; f.eks. C: \ Brukere \ (brukerkonto) \ AppData \ Local \ Google \ Chrome \ Application . Hvis du navigerer til dette stedet i Windows for å sjekke filene, må du huske at mor Microsoft har gjemt mange av de kritiske mappene under brukerprofilmappen din. Du må gå til Kontrollpanel, Mappealternativer, klikke på kategorien Vis ( figur D ) og velge alternativet "Vis skjulte filer, mapper og stasjoner."

Figur D

Mappealternativer

I mitt tilfelle hadde jeg en C: \ Brukere \ (brukerkonto) \ AppData \ Lokal \ Google \ Chrome \ Brukerdata-mappen, men den inneholdt ingen programfiler. Denne mappen er for brukerspesifikk informasjon som bokmerker, historie og siste faner. Jeg gikk tilbake til mappen C: \ Program Files \ Google \ Chrome \ Application. Den hadde blitt brukt av Chrome før feilen oppsto, så jeg så ikke hvorfor plasseringen av dette skulle være et problem nå.

Når jeg ser på innholdet i applikasjonsmappen, hoppet debug.log-filen ( figur E ) umiddelbart ut på meg. Jeg åpnet den i Notisblokk.

Figur E

Debug.log-fil

Wow! Hva skjedde?

Mitt "Aha" øyeblikk

Vel, problemet var mye vanligere enn det skjermbildet over antyder. Linjen "Kunne ikke laste Chrome DLL fra C: \ Program Files \ Google \ Chrome \ Application \ 21.0.1180.60 \ chrome.dll" fortalte meg at Chrome prøvde å åpne fra C: \ Program Files \ Google \ Chrome \ Application \ 21.0.1180.60 mappen, men kunne ikke gjøre det.

Jeg åpnet mappen 21.0.1180.60 og løsningen presenterte seg umiddelbart. Den hadde bare en håndfull filer sammenlignet med den andre mappen, 21.0.1180.75 - og ingen tegn til at chrome.dll-filen feilloggen rapporterte manglet. Jeg kopierte alle filene og undermappene fra 21.0.1180.75-mappen til 21.0.1180.60-mappen og deretter startet Chrome opp. Alle bokmerkene og innstillingene mine fungerte fint.

Så hva skjedde?

Det virker som om et problem oppstod da Chrome forsøkte å oppdatere fra en versjon til en annen. Oppdateringen mislyktes, noe som gjorde at Chrome ble ubrukelig, før jeg kopierte de nyere filene til den gamle versjonsmappen. Fordi jeg lar Chrome være i gang hele tiden (jeg bruker et gratis Windows-verktøy som heter 4t Tray Minimizer, som lar meg minimere kjørende applikasjoner til systemmagasinet slik at de ikke roter oppgavelinjen), som kan ha forstyrret oppdateringen behandle og forvirre programmet som et resultat.

Det er mulig å manuelt se etter oppdateringer i Chrome og bruke dem hvis du (eller en av brukerne dine) har problemer med å få den nyeste versjonen å installere på egen hånd. For å gjøre dette, klikk på skiftenøkkelikonet ( figur F ) øverst til høyre i programmet:

Figur F

Skiftenøkkelikon
Velg "Om Google Chrome" ( figur G )

Figur G

Om Google Chrome

I dette tilfellet er Chrome-installasjonen min oppdatert, men hvis en oppdatering var tilgjengelig, vil detaljene vises her. Selvfølgelig er det også mulig å laste ned den nyeste versjonen av Chrome direkte fra Google.

Hva kan du gjøre for å få ytterligere informasjon?

Google tilbyr en Chrome Hjelp-side med noen grunnleggende detaljer. Det er også et Google Chrome Forum med mange nyttige innlegg. Hvis du er på Google+, kan du også følge Google Chrome-siden for noen nyttige hverdagstips, samt kunngjøringer om nye utgivelser.

Les også:

  • 10 Google Chrome-utvidelser som kan være nyttige for IT-proffer
  • Chrome-nettleser legger til pålogging og synkronisering av flere brukere
  • De fem beste måtene å bytte mellom Google-kontoer

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com