Google Buzz: Glem Twitter, Microsofts SharePoint er et større mål

Google lanserte sitt nye sosiale Gmail-eksperiment kalt Buzz og "Twitter-morderen" -kommentarene vil være en krone et titalls. Men fra et bedriftsperspektiv har Google Buzz et langt større mål for øyet: Microsofts SharePoint.

Visst er Googles første oppdrag å ta ut Twitter. Buzz gjør Gmail sosialt. Du kan følge kontaktene dine. Og kringkasting ting som bilder, video og stedsoppdateringer. Enkelt sagt har Google Buzz potensialet til å usurp Twitter - det er ingen begrensning på 140 tegn - og alle klientene som følger med Twitter.

Også: Møt Google Buzz: Google blir sosial live blogg Googles blogg på Buzz

Etter demonstrasjoner av Googles Maps-integrasjon og hvordan Buzz hopper mellom hjemmesiden og Android, sa Bradley Horowitz, administrerende direktør for produktstyring hos søkegiganten:

"Intensjonen vår er å lansere Buzz også som et bedriftsprodukt. Vi har testet Buzz i sammenheng med Google, og det endret måten vi kommuniserer på."

I tillegg bemerket Horowitz at Google har en "forlegenhet av muligheter" med å binde opp tjenestene sine i en fin bue. I følge Googles Enterprise-blogg skal Buzz rulle ut med Apps for bedrifter og skoler om noen måneder.

Galleri: Hva Google Buzz handler om

La oss se på hva Google prøver å knytte sammen fra bedriftsperspektivet:

For det første er det Google Apps og Docs-historien (alle ressurser, Google Apps-varsler via e-post). Googles viktigste tonehøyde: Gmail sparer penger på Microsoft Exchange. Og CIO-er er mottakelige for meldingen fordi de bare ikke vil håndtere e-postadministrasjon hvis de ikke trenger det.

Apper og dokumenter er ikke helt klare for bred virksomhetsadopsjon, men du historien fra Google er den samme historien som ble fortalt av IBM og andre selskaper som lanserer gratis (eller nær gratis) kontorpakker. Argumentet: Bruk Microsoft Office for strømbrukerne, og la deretter resten av arbeiderne - hoveddelen av folk bare gjøre "vare" tekstbehandling, presentasjoner og antall knasere - bruke billigere ting.

I et nøtteskall målretter Google systematisk Microsoft enterprise beachhead-Exchange, Outlook og Office.

Men bak kulissene er det et stort mål: SharePoint (alle ressurser). SharePoint er på mange måter det som holder Office og Exchange-kombinasjonen relevant. Det handler om samarbeidet. Vi har hørt gjennom vinrankene at Google skulle lage et svar på SharePoint, men de sannsynlige kandidatene var enten Google Wave eller Sites. Nå kommer veikartet i fokus.

Google Buzz-spillboken vil ligne den gjeldende Apps and Docs-strategien. Sikt først på de mindre selskapene, siden de er den lavthengende frukten. Store bedrifter vil holde seg til SharePoint for nå til Google tar avkastningssaken over tid slik selskapet for tiden gjør med Exchange.

Hvis Google Buzz blir Google Corporate Buzz, kan det være forstyrrende. Foretak kan potensielt bruke det til å spare på Sharepoint-lisenser. Det handler om samarbeidet.

Nå er det for tidlig å kalle Google Buzz for alle slags SharePoint-mordere, men søkegigantens bedriftsstrategi og taktikk ser ut til å komme i fokus.

Relatert : Google: Enterprise virksomhet lønnsom; Sier bygging av "proof points" via e-postflytting
  • Webcast: Geek Out for den beste fremgangsmåten ved en Google Apps- distribusjon
  • Til tross for Kina bekymringer, forblir Google på sporet for å presse Apps til bedrift i 2010
  • Slik gjør du Google Edu Apps, del 1
  • Googles Schmidt gjør enterprise app saken som forbruker, bedriftens linjer uskarpe

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com