Farvel Firefox. Hallo Chromium.

Forholdet mitt til Firefox har vært på fjellet en stund. Det ble offisielt avsluttet denne uken. På tide å komme seg videre.

Mens Firefox startet som en liten, rask og sikker nettleser - alt som Internet Explorer ikke var tilbake i 2004 - har Firefox dessverre blitt litt av en treg, oppblåst ressurshog. Likevel, siden jeg har vært en så lenge Firefox-bruker, har jeg hengt på og ventet på den endelige utgivelsen av Firefox 4, i håp om at det ville gi ræven noe nytt liv.

Etter å ha brukt Firefox 4 i mindre enn en uke, er det klart for meg at Mozilla ikke har løst hastighetsproblemene eller ressursproblemene, og at jeg endelig har nådd det punktet hvor jeg er lei av å kjempe med Firefox. Jeg er lei av å stadig se på de åpne prosessene mine for å se hva som bugner av systemet mitt, og praktisk talt hver gang det viser seg å være Firefox.

Situasjonen kom til slutt på mandag og tirsdag denne uken da begge kjernene til CPU-en på systemet mitt var på 80% for store biter av dagen på begge dager, og synderen var naturlig nok min nylig installerte Firefox 4 Clincher var da jeg tok alle fanene som jeg hadde åpnet i Firefox (omtrent 10 av dem) og kopierte og limte inn nettadressene fra Firefox til Chromium. Deretter lukket jeg Firefox. CPU-bruken falt øyeblikkelig under 20%, og alt på systemet startet med normal hastighet igjen.

Jeg brukte Chromium hele dagen på onsdag som min primære nettleser for alle mine TechRepublic oppgaver - innholdsstyring, blogging, valg av artikler til inngangsdøren vår, oppretting av fotogallerier, kjøring av rapporter og utforsking av nett. Chromium opptrådte som en mester, og åpnet de fleste sider raskere enn Firefox og slo aldri sammen prosessoren bortsett fra to anledninger da jeg spilte store videoer.

Jeg er sikker på at noen av dere spør: "Hva er Chromium?" eller "Hvorfor Chromium i stedet for Google Chrome?" Chromium er open source-prosjektet som fungerer som grunnlaget for Google Chrome. Tenk på Chromium som den blødende versjonen av Chrome laget av open source-samfunnet. Krom er imidlertid ikke for alle. Det er ikke på langt nær så polert eller feilfritt som Chrome, og mens Chrome lydløst oppdaterer seg i bakgrunnen, må Chromium oppdateres manuelt (og der en ny byggeri tilgjengelig nesten hver dag). Prosessen med å oppdatere til den nyeste bygningen av Chromium gjøres enklere med verktøy som Chromium Updater.

Min største motivasjon for å velge Chromium fremfor Chrome er imidlertid sikkerhet. Selv om Google lover at Chrome ikke rapporterer tilbake til Google med ytterligere data om nettleservanene dine - til slutt ikke mer enn noen annen nettleser - stoler jeg ikke helt på Google i den forbindelse. Selskapet har for mye å dra nytte av å samle så mye data som mulig fra hver enkelt bruker. Fordi Chromium er åpen kildekode, hvis det var noen form for angivelig ufarlig datainnsamling som foregikk, vil åpen kildekodere sannsynligvis oppdage det og varsle samfunnet og publikum. Det, og den ekstra hastighetsøkningen fra å kjøre den nyeste programvaren bygger, er det som førte meg til Chromium.

Jeg hadde brukt Firefox som min primære nettleser i seks år. Det er absolutt det lengste jeg noen gang har stukket av med en enkelt nettleser - jeg var på Netscape og så IE i 3-4 år hver før jeg hoppet til Firefox i slutten av 2004. Likevel, jeg har ikke tenkt å avinstallere Firefox. Jeg holder det rundt for sporadisk testing - spesielt for nye TechRepublic-funksjoner. Men jeg ser ikke stor sjanse for at den får tilbake sin plass som min primære nettleser.

Om-sidene for Chromium og Chrome viser open source-røtter og arv bak Chromium.

Les også

  • Google lover at Chrome ikke ringer hjem med webdataene dine (TechRepublic)
  • Nye funksjoner på vei mot Firefox 5 ... men trenger vi dem? (ZDNet)
  • Pwn2Own 2011: Google tilbyr $ 20 000 for Chrome sandbox exploit (ZDNet)
  • Mozilla publiserer liste over de 50 tregeste Firefox-tilleggene (kablet)
  • Kromprosjektene (Chromium)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com