GNOME 3-utvidelser: Gjør skrivebordet sprøtt enkelt

Nylig dekket jeg Linux Mint 12 (se "Linux Mint 12: Et sårt tiltrengt, mye forbedret Linux-skrivebord") og berømmet endringene deres på GNOME 3-skrivebordet. Utviklerne av Linux Mint la til noen nye funksjoner som muliggjorde konfigurasjonen av GNOME3 - noe de opprinnelige utgivelsene av GNOME 3 savnet sårt.

Men det ser ut til at utviklerne av GNOME 3 har noen få triks opp ermene; og når jeg opplevde noen av disse triksene, må jeg si at jeg ble virkelig, virkelig imponert. GNOME 3-utviklerne har sørget for å lage et eget utvidelsessett. Men de har ikke akkurat laget et utvidelsessett; de har laget det som kan være et av de mest unike og enkle måtene å aktivere og deaktivere disse utvidelsene.

Figur A

Klikk glidebryteren for å aktivere eller deaktivere utvidelsen.

Mine damer og herrer, jeg gir deg nettstedet GNOME Extension. Besøk nettstedet fra et GNOME 3-skrivebord, og du kan slå av eller på forskjellige GNOME 3-utvidelser ved å klikke på glidebryteren som er tilknyttet utvidelsen. Så snart du aktiverer eller deaktiverer utvidelsen, vil du bli bedt om å laste ned og installere utvidelsen i orden. Når installasjonen er installert, trer den i kraft umiddelbart. Når du besøker nettstedet, vil nettstedet vite hvilke av utvidelsene du har installert, og vil vise dem som "På".

Utvidelsen vist i figur A er utvidelsen Auto Hide Top Panel (som gjør akkurat det du kan forvente.) Personlig handler jeg om minimalisme på skrivebordet, så denne utvidelsen ligger helt opp i bakgaten min.

Dette fantastiske nettstedet er akkurat nå i Alpha-utgivelse, og de har ikke den største samlingen av utvidelser; men dette er samfunnet med åpen kildekode, så gi det tid og du vil se mye dukke opp. De tilgjengelige utvidelsene inkluderer:

 • Programmer-menyen: Legg til 2.x stilmeny i GNOME 3.
 • Skjul topppanelet automatisk: Skjul det øverste GNOME 3-panelet automatisk.
 • Flytt vinduer automatisk: Flytt applikasjoner til bestemte arbeidsområder når de oppretter nye vinduer.
 • Batteriprosentindikator: Plasser prosentvis indikator nær batteriikonet i panelet.
 • Binær klokke: Legg til en binær klokke på panelet.
 • Dock: Dock for GNOME-panelet som viser applikasjoner som kjører for tiden.
 • Rød bunnpanel: Legg til bunnpanel.
 • Frippery-panelets favoritter: Legg til lanseringer fra favoritter til panel.
 • gTile: Tile vinduer akkurat slik du vil.
 • Hoppelister: Hoppelister for panelet.
 • Vindusliste: Legg til en vindusliste med programmer som kjører på panelet.
 • Windows Alt-Tab: Bytt ut buggy Alt-Tab-vinduet som sykler.
 • Arbeidsområdenavigator: Gå til neste arbeidsområde ved å bruke pil opp og ned når du er i Overlay-modus.

Det er selvfølgelig ikke hele listen. Det kommer mer og mer til når denne funksjonen blir populær.

Dette er nøyaktig hva GNOME 3 trenger. I motsetning til hva mange tror, ​​lytter utviklerne til brukerne og endrer og utvider GNOME 3 for å passe til deres behov. Selvfølgelig kan ikke alle være fornøyde. Det er mange brukere som ikke kan og ikke vil overholde endringer. Dette er å forvente. Det samme skjedde med KDE 4, Windows 7, MS Office Ribbon Interface og mer. Mennesker liker IKKE endring - men endring er en uunngåelighet i PCenes verden. Men det som er avgjørende for å gjøre endringer til en akseptabel vare, er at de som implementerer endringen, er åpne for stemmen til dem som må gjøre seg gjeldende med endringene de bringer til bordet. Men til slutt vil alle til slutt tilpasse seg - og av alle mener jeg både sluttbrukere og utviklere.

Jeg vil gjerne tilby en hjertelig Bravo! til GNOME 3-utviklerne. Ikke bare utvikler de et unikt produkt (og gjør det blant booing og susing av en stor beredskap av brukere), de lytter og tilpasser seg det brukerne trenger. Det er det åpen kildekode handler om.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com