Gmail sitt nye utseende: Hvorfor gjorde de det, og hva er det neste?

Google går over til et nytt utseende som er basert på fokus, uanstrengelse og elastisitet. Først dukket den glatte, svarte linjen over toppen av alle Google-nettsteder, nå endrer Gmail seg, og Dokumenter og andre Google Apps er neste. Spørsmålet du bør stille er hvorfor? Hvorfor gjør Google disse endringene? Hva trenger du å vite? Og hva har dette med Google+ å gjøre?

Navigasjonslinje

Alle Google-nettsteder har nå en mørk svart bjelke øverst på hver side der brukere kan få tilgang til kontoinformasjonen sin, appene som er tilknyttet hver konto, og selvfølgelig raskt dele og få tilgang til Google+.

Skjermbilde av Susan Cline

Denne linjen hjelper deg med å forene alle Google-applikasjoner og til å minne brukerne om hvilke Google-kontoer de bruker for øyeblikket. Det rene hvite grensesnittet under den svarte linjen hjelper deg med å trekke blikket opp til den røde knappen øverst til høyre som viser antall nye Google+ varsler.

Google har gjort det til et poeng å bruke farger på en mer konsekvent måte. Lyse farger som blå og rød fanger brukerens oppmerksomhet. Brukergrensesnittet (UI) har også mer hvit plass som lar brukerne rette oppmerksomheten mot de viktige informasjonsdelene. Grå og nøytrale farger brukes og ta oppmerksomhet bort fra mindre viktig informasjon som lovtekst og meldinger som er lest. Denne fargebruken som en måte å veilede brukere er spesielt tydelig i det nye Gmail-grensesnittet.

Nytt Gmail-grensesnitt

Gmail-kontoer og Google Apps-kontoer i hurtigutgivelsessyklusen kan nå melde deg på forhåndsvisning av det nye Gmail-brukergrensesnittet. Hvis du vil forhåndsvise det nye utseendet, velger du E-postinnstillinger | Temaer | "Preview".

Skjermbilde av Susan Cline

Dette nye utseendet striper unødvendig farge, tilfører mer hvit plass og ser generelt mer ren og moderne ut. Den knallrøde Compose Mail-knappen og den knallblå Search Mail-knappen hjelper brukerne med å fokusere på de viktige delene av Gmail. I tillegg er noen navigasjonsknapper skjult til brukeren trenger dem.

Skjermbilde av Susan Cline

Det opprinnelige Gmail-brukergrensesnittet ble bygget for å vises i en skjerm i standardstørrelse, og det er grunnen til at postkassen til Gmail vises vanskelig på ikke-standard skjermdisplay. Denne nye brukergrensesnittet er mer elastisk, noe som betyr at den lett kan tilpasse seg alle typer skjermer, mobil, PC, netbook, nettbrett og fremdeles se bra ut.

Google håper også å kunne tilby brukere ubesvær ved å kombinere kraften på nettet med enkel design. Dette er mest tydelig i Gmail-søkefunksjonen der en innboks på 25 GB kan kammes og filtreres i løpet av millisekunder.

Skjermbilde av Susan Cline

Nytt kalendergrensesnitt

Google Kalender, som også anses å være en av de "meldingsmessige" applikasjonene til Google Apps, fikk også en makeover. Den nye brukergrensesnittet har mye mer hvit plass, og knappene for å skrive ut, oppdatere og navigere er designet på nytt i et mykt sprudlende, moderne grått utseende.

Farge brukes til å utheve Create Event og Search-knappen mens alt annet er hvitt eller grått.

Skjermbilde av Suan Cline

Kontinuerlig forbedring: Det er feil

Som Googles natur ble den nye brukergrensesnittet rullet ut før den ble bakt ferdig, og det er noen feil. Den vanligste klagen er at det er for mye hvit plass mellom samtalene. Det er også klager på at det nye grå overskriftområdet kan forvrenge måten en tilpasset logo vises på. Noen Lab-funksjoner kan også se litt rart ut i det nye brukergrensesnittet.

Du kan dele tilbakemeldingene dine om det nye utseendet med Google ved å fylle ut dette skjemaet.

Nyhetsbrevet Google i Enterprise ukentlig hjelper profesjonelle med å få mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer.

Hva med eksisterende temaer?

Blogginnlegget Google skrev om de nye temaene nevner at enda flere nye temaer blir utgitt med en lignende minimalistisk struktur. Det er ikke klart om de nåværende temaene vil bli pensjonert eller om de fortsatt vil være tilgjengelige for brukere. Noen bedriftsbrukere av Google Apps svarer på de tilpassede temaene av merkevarebetingelser.

Hva har dette med Google Plus å gjøre?

Det er vanskelig å ignorere forbindelsen mellom utgivelsen av Google+ og den nye Google UI. Google+ deleknapp og varsler vises i knallrødt og er tydelig tilgjengelige øverst til høyre på den universelle, svarte navigasjonslinjen.

Google har ofte blitt kritisert for å gi ut nye produkter på en tilfeldig måte, og at de går seg vill i det enorme tilbudet av Googles tjenester, produkter, apper og profiler. Det er tydelig at Google+ er annerledes enn de fleste produktutgivelser. Det er rent og mer presist integrert med alle Google Apps enn noen annen ny produktutrulling har vært.

Skjermbilde av Susan Cline

Brukere av Google Apps - Planlagt utgivelsesspor

Domener oppført på "planlagt utgivelsesspor" har ikke muligheten til å melde deg på det nye forhåndsvisnings-temaet for Gmail. Siden Nyheter har ikke en dato for når dette temaet skal rulle ut til de som er på det planlagte utgivelsessporet. I stedet for å rulle ut som et forhåndsvisningstema for opt-in, kan det hende det bare ruller ut som standardtema.

Forvent å se lignende UI-endringer vises i Google Dokumenter og Nettsteder hver måned nå.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com