Gmail i mobilnettleseren er sannsynligvis bedre enn e-postappen din

Hvis du vil bli varslet umiddelbart og gjentatte ganger når du har nye e-postmeldinger, kan du for all del få tilgang til e-posten din via Android Gmail-appen din, iPhone-postens system, eller til og med BlackBerry-tillegget. Det er generelt gode apper, de får jobben gjort, og du vet alltid hvor langt bak du er i Gmail- eller Google Apps-innboksen.

Men med den nylige lanseringen av noen kjerne nye funksjoner, er versjonen av Gmail du ser i smarttelefonen eller nettbrettleseren ofte den versjonen som er mer praktisk og kraftig enn den dedikerte appen. Dette er definitivt tilfelle på iPhones, iPads, WebOS-enheter og andre bærbare enheter som ikke er laget av Google som har en solid, moderne nettleser (vanligvis basert på WebKit). På de fleste BlackBerry-enheter er nettleseren ganske grov, så den offisielle Google-appen kan være verdt å holde seg til. På Android er Gmail-appen så god som den blir - men faktisk kan du fremdeles favorisere mobilversjonen, eller i det minste ønsker å holde den hendig.

Nettbasert Gmail

Google er en tydelig støtte for å utvikle for Internett ved bruk av plattformsstandarder, og det vises i deres mobile nettbaserte app. Slik holder den seg, og utmerker seg ofte, sammenlignet med Gmail-apper:

Flere kontoer? Sjekk

Lagt til nettopp forrige uke, gjør det mulig for Gmail å bytte mellom kontoer ved å klikke på en knapp nederst i innboksen og bla over. Det er nesten et slips med Gmail sin Android-app, som krever et trykk på kontonavnet i øverste høyre hjørne for bryteren.

Frakoblet tilgang og lagring? Sjekk og sjekk

Problemet med Gmail Webapp, eller hvilken som helst Webapp, er at den kan falle flatt på ansiktet når nettforbindelsen din forsvinner, eller til og med blir dum. Googles nettbaserte mobile Gmail lar deg lese nylige meldinger mens du er frakoblet, samt behandle e-posten din og komponere meldinger for sending når du er tilbake på nettvennlig territorium.

Bedre søk nesten overalt

Inntil for ganske nylig var iPhone- og iPad-brukere som ønsket å grave gjennom Gmail for å finne en adresse, telefonnummer eller lignende uten hell. Til og med kan søk på Gmail-mobilnettstedet ofte være raskere enn å be telefonen din søke i sin egen database, for så å nå ut og se videre på en ekstern server. I tillegg kan du bruke all avansert søkesyntaks som du kan huske for å finne nøyaktig meldingen du leter etter.

Autosvar og tilpassede signaturer

Hvis du er på vei eller på vei til en lengre ferie, kan du slå på en automatisk "feriesvar" fra mobil Gmail på nettet. Gå tilbake til menyen (pilen i øverste venstre hjørne av innboksen), og se etter det girlignende ikonet for å angi preferanser. Herfra kan du skrive og aktivere et automatisk svar, samt angi en tilpasset signatur som lar folk vite at du skriver fra en liten skjerm, hvis du graver den slags ting.

Masse små mobile ting: Separate kontosnarveier, lagringsplass, bedre tekstvalg, penere utseende

Fra Gmail sitt mobile webgrensesnitt kan du opprette en egen snarvei på startskjermen for hver av kontoene dine, mens Android, iPhone og de fleste e-postprogrammer for smarttelefoner ikke tillater det. Avhengig av hvilken versjon av Android du kjører, kan du oppleve at den mindre og separate lagringsplassen som brukes av nettbasert Gmail frigjør noe av det begrensede appområdet ditt, og at Gmail i nettleseren er mye enklere å velge og kopiere tekst fra enn den dedikerte appen.

Og på hver plattform kan du kanskje bli avhengig av det smarte grensesnittet som Google bruker i deres mobile Webapp: en flytende handlingslinje som forhindrer unødvendig rulling, enkel tilgang til andre Google-apper fra snarveiene som er skjult over toppmenyen, og på de fleste nettbrett, et grensesnitt på to eller tre sider som gjør triage-økter på e-post litt enklere.

Trenger fortsatt arbeid: vedlegg, mer offline lagring

Det føles som en bortskjemt type nit-picking, men det ville være fint om Gmail på mobilnettet tillot å legge vedlegg til nye meldinger, selv om det var begrenset til bare bilder for nå. Og selv om Gmail benytter seg av moderne HTML5-lagringskrefter, ville det være bedre hvis mobilnettet Gmail, som den offline Chrome-motparten, ga brukerne en ide om hvor langt tilbake offline-posten deres skulle gå, og grep litt mer plass hvis brukere ønsket.

Du går også glipp av kommunikasjonen mellom appene som en dedikert app gir ("Send dette" og "Del" -koblinger, med andre ord). Men det er ingen lov som sier at du må sverge lojalitet til en form for Gmail eller Google Apps Mail over en annen. Hold appen praktisk, men sjekk hvor fin, rask og robust Gmail ruller på nettet i det siste.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com