Gmail for iPhone og iPad er en må oppgradere

Du har kanskje ikke lagt merke til at Google ga ut en offisiell Gmail-app for iPhone og iPad - i hvert fall ikke andre gang de ga ut den. Den første utgivelsen var tilgjengelig i bare noen timer, før feilstoppingsfeil fikk Google til å minne om den. Så det var et spesielt stille øyeblikk da Google to uker senere lanserte Gmail-appen. Det er synd også, for for de aller fleste iPhone- og iPad-brukere som bruker Google Apps og Gmail som sin primære posttjeneste, er det en komplett erstatning av den innebygde iOS Mail-appen.

Så hvis du tar til en Apple-enhet og bruker Google Apps eller Gmail, tar du appen nå. Logg deg på med appene eller Gmail-kontoen din, så får du et kjent, men likevel forbedret, blikk på e-posten din. På en iPhone glir du mellom vertikale visninger av innboksen og etiketter og meldinger. På en iPad er det en fin rute med to ruter.

Gmail-app på iPad

Noen få ting Gmail-på-Apple-brukere på lang tid vil merke med en gang:

  • Det er nå en arkiv-knapp innen rekkevidde, noe som sparer deg for problemer med å "flytte" en e-post til All Mail-mappen for å gjøre samme handling.
  • Søk fungerer faktisk. Alternativet "Fortsett søk på server" som tilbys i iOS Mail er en vanlig årsak til frustrasjon blant iPhone-eiere - det er en stor grunn til at Gmail sin mobile nettversjon er bedre enn de fleste apper. Men iOS Gmail-appen søker i den samme databasen som når du bruker Gmail i en nettleser, slik at du får de fulle, rike resultatene du har forventet.
  • Bildevedlegg er enkelt. Klikk på vedlegg-knappen på en e-post du skriver, og en hurtigutmerkingsboks faller ned for å plukke ut ett eller flere bilder.
Å komponere en e-post med vedlegg

Utseendet, følelsen og hastigheten til Gmail på iOS er akkurat passe og mye forbedret. Det er imidlertid noen få uenigheter, selv om de er veldig spesifikke og ikke så problematiske for de fleste:

  • Appen er i utgangspunktet en spesialisert nettvisning av Gmail, med noen få opprinnelige iOS-evner lagt til. Så bruk av offline ser ut til å være begrenset til e-postmeldinger du allerede har sett på nylig.
  • Varslene er begrenset til lyder og merker for øyeblikket, i stedet for de nyere "banner" -varslene som ble introdusert i iOS 5 (hvis du vil ha den slags varsling om alltid, på alle måter). App-merket viser også det totale antall uleste innboksen, i motsetning til iOS Mail-appen som viser de nyeste uleste elementene. De med store etterslep av uleste ting bør nok bare slå av Gmail-merket (i Innstillinger).
  • Flere Gmail / Apps-kontoer blir ikke tilbudt for øyeblikket, selv om Google sier at det er i verk.

Totalt sett sørger Gmail for en flott app som enhver Google Apps-bruker skal ha på Apple-enheten sin. Du kan bruke den som din Apps mail manager og oppbevare din personlige e-post i standard Mail-appen, eller gjøre den til det daglige innboksen verktøyet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com