Gmail vokser opp med offline tilgang til e-post

Google øker nytteverdien og konkurranseevnen til sin nettbaserte e-posttjeneste, og Google muliggjør en eksperimentell evne til å lese, skrive og søke i Gmail-meldinger, selv om den ikke er koblet til nettverket.I løpet av de kommende dagene vil Google la Gmail-brukere teste den nettbaserte e-posttjenesten selv når det ikke er noe nettverk.

(Kreditt: Google)
Google tror nesten religiøst på cloud computing, ideen om at dataprogrammer og data lever på Internett i stedet for på PC-er. Men det er tider når nettverket er utilgjengelig, og generelt bruker nettbaserte applikasjoner som dagens Gmail effektivt opp under disse omstendighetene.

Frakoblet sidesteg dette problemet, det klassiske eksemplet er en travel leder som reiser på et fly. Og offline Gmail-tilgang begynner et nytt kapittel for Googles ambisjon om å appellere til bedriftskunder for tjenester som Google Apps, hvorav Gmail er en komponent.

"Dette er en funksjon som vi har hørt høyt og tydelig bedriften ønsker, " sa Todd Jackson, Gmail's produktsjef.

Å prøve å registrere seg bedriftskunder betyr generelt å koble dem bort fra de dominerende e-postproduktene, Microsofts Exchange-serverprogramvare og Outlook PC-programvare. Google og Microsoft begynte på separate områder, men er stadig tettere konkurransedyktige konkurrenter, hver med en sterk kontantgenererende virksomhet som kan brukes til å subsidiere fora til andre markeder.

Det er mer også. Google Apps-kunder vil få et annet stort offlinealternativ "snart" også: Google Kalender-tilgang, men ikke i utgangspunktet muligheten til å opprette nye oppføringer. Hvis organisasjonens administrator aktiverer alternativet "Nye funksjoner", vil hver person i den organisasjonen få tilgang til kalenderen, sa Google.

Nye funksjoner hjelper med å gjøre Gmail mer overbevisende for bedriftskunder, men for mange er et større problem det faktum at Gmail fremdeles har sin betatag, sier Gartner-analytiker David Smith.

"Det er en av de største snublesteinene for bedrifter, " sa Smith. "Du er hardt presset på å finne noen virksomheter som bestemmer seg for å gå i produksjon med alt som en leverandør kaller beta, uansett hvor bra det er." Google lover at kundene vil få 99, 9 prosent tilgjengelighet gjennom en servicenivåavtale for Google Apps, som inkluderer Gmail, Google Kalender og Google Dokumenter.

Cloud vs. PC

Og selv om Microsoft ikke slår på en krone, regner Microsoft ikke med en fremtid som utelukkende består av PC-basert Office. Det har allerede et produkt, Office Live Workspace som lar brukere dele og se - men ikke redigere - Office-dokumenter på nettet, og neste versjon av Office kjører i en nettleser.

Filosofisk forblir Microsoft imidlertid fast bundet til PC-en, mens Google ønsker å gå så raskt som mulig til nettbaserte applikasjoner.

"Vi tror nettleseren er den ideelle plattformen for å distribuere alle slags applikasjoner. Det er her Google satser, " sa Jackson. "Men folk er tradisjonelt begrenset av hastigheten og tilkoblingen til Internett. Vi vil fylle ut disse hullene."

Google utviklet allerede åpen kildekode-teknologi kalt Gears som hjelper videre med denne cloud computing-agendaen ved å lagre webdata på PC, og Gmail, brukt av millioner, kan hjelpe med å lokke flere til å installere Gears. Dette kan igjen bidra til å løse kylling-og-egg-problemet som for øyeblikket betyr at det ikke er verdt for de fleste webapplikasjonsprogrammerere å bygge inn Gears-støtte.Støtte for Greater Gears kan hjelpe andre nettsky-databehandlingsselskaper, inkludert Zoho, som allerede har offline-tilgang for sin nettbaserte e-postapplikasjon.

Det er ikke som om offline Gmail var helt umulig. Folk kan konfigurere programvare som Outlook eller Thunderbird for å lese og skrive e-post, for eksempel. Men offline Gmail betyr at folk ikke trenger å lære et nytt grensesnitt.

Frakoblet Gmail har testet i flere måneder, selv om Jackson ikke vil dele detaljer om nøyaktig hvor lenge.


Hva kan offline Gmail gjøre?

"Vi ønsket at brukeropplevelsen skulle være nesten identisk med opplevelsen du får når du er online, " sa Jackson.

Frakoblet Gmail lagrer en kopi av brukerens innboks på en datamaskin. De fleste vil måtte installere den, en prosess som Google leder deg gjennom, men den er innebygd i Googles Chrome-nettleser.

Når Gears er installert og offline-tilgang er aktivert, oppdager programvaren automatisk når en persons nettverkstilkobling fungerer. Hvis nettverket er bra, fungerer Gmail som vanlig. Hvis det er dårlig, går det i offline modus, sender usendte meldinger og henter nye når forbindelsen er gjenopprettet.

Og hvis nettverket er dodgy, kan en person bruke mellomliggende "flassende tilkoblingsmodus", som for eksempel står i kø for en melding som skal sendes umiddelbart ved å lagre den på harddisken og deretter sende den så snart den kan. Google posisjonerer dette som nyttig for kaffebarer og taper en nabos trådløse nettverk med svak signal, men jeg tenker på dette som "teknisk konferansemodus."

Når den er aktivert, starter offline Gmail med å laste ned en bakgrunn i en bakgrunn av brukerens arkiv til brukerens personlige datamaskin. Men programvaren lagrer rundt 10.000 e-postmeldinger, så tunge brukere ikke får et komplett arkiv.

Gmail oppdaterer automatisk den lokale hurtigbufferen for meldinger med nye og nylig leste elementer og med meldinger tilknyttet en bestemt etikett som en person har klikket på, sa Jackson.

Ufullkommen

Ikke alt fungerer, skjønt.

Et stort manglende stykke er muligheten til å legge til vedlegg til nye meldinger, selv om vedlegg er synlige med eksisterende meldinger.

En annen er kontaktfanen, så glem å administrere e-postlister eller legge til nye adresser mens du er frakoblet. Alternativet for autofullføring fungerer imidlertid, så det er ikke nødvendig å begynne å huske e-postadresser.

Engelsktalende Gmail-brukere vil kunne aktivere offline-tilgang da Google gradvis legger til muligheten i løpet av de neste "par" dagene, sa Gmail-ingeniøren Andy Palay i et blogginnlegg. "Frakoblet Gmail er fremdeles en tidlig eksperimentell funksjon, så ikke bli overrasket om du støter på noen knekk som ikke har blitt fullstendig strøket ut ennå, " sa Palay.

Hva slags problemer oppstår?

"Vi har sett problemer med den lokale hurtigbufferen som blir synkronisert. Du må oppdatere nettleseren, og det får deg til å gå igjen, " sa Jackson. "I noen sjeldne tilfeller må den skylles helt ut, så vi ber om å deaktivere og aktivere funksjonen på nytt."

Men dette burde være uvanlige problemer, sa han: "Det har testet en stund på alle 20 000 Googlers, så det har fått noen gode tester."

- Skrevet av Stephen Shankland

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com