Det globale PC-markedet registrerer det første hele året med vekst siden 2011

CES 2020: Lenovo lanserer verdens første 5G-bærbar PC Lenovo's Yoga 5G er verdens første PC som kan koble til et 5G-nettverk.

PC-markedet hadde et flott 2019 i følge en ny studie fra forskere ved det uavhengige analyseselskapet Canalys. Selskapets siste forskning viser at 2019 var første gang på åtte år som det globale PC-markedet hadde et helt år med vekst. Antall sendte enheter i 2019 var 2, 7% høyere enn tallene fra 2018.

5G: Hva det betyr for IoT (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Rapporten belyser også dominansen av det verdensomspennende PC-markedet av de tre største selskapene i rommet: Lenovo, HP og Dell. De tre maskinvaregigantene sto for 174, 3 millioner av de 268, 1 millioner enhetene som ble sendt i 2019. Salget sett av de tre selskapene representerte to tredjedeler av alle stasjonære, bærbare PC-er og arbeidsstasjoner som ble solgt i fjor.

"PC-er hadde et anstendig feriekvartal. Dette er imponerende gitt markedets registrerte rekordvekst i 3. kvartal. Til tross for utstedelse av forsyningskjeden, er leverandørene fortsatt habil, spesielt i kommersiell, " sier Ishan Dutt, analytiker fra Canalys.

"Intels fortsatte innsats for å forbedre tilbudet vil bidra til å opprettholde volumet i 2020, men begrensninger vil sannsynligvis ikke lette raskt. Resultatene er imidlertid oppgraderingsmulighetene OEM har med SMB-er som har forsinket oppdateringer i påvente av nye brikkesett."

Utenfor de tre beste tok Apple og Acer de neste plasseringene, men Acer var det eneste landet på toppen som så en nedgang i salget sammenlignet med 2018.

Spesiell rapport: Hvordan 5G vil transformere virksomhet (gratis PDF) (TechRepublic)

Til tross for en økonomisk nedgang og en latent handelskrig med Kina, klarte USA å holde PC-markedet i vekst på 7% fra år til år, med nesten 18 millioner solgte enheter i fjerde kvartal 2019.

PC-forhandlere så spesielt store gevinster i det amerikanske markedet det siste kvartalet takket være en lønnsom høytid, men Canalys-rapporten uttrykte en viss bekymring for hvordan den forestående Brexit ville påvirke det europeiske markedet. Totalt sett hadde PC-forsendelser i Europa 2% støt i fjor.

Studien inneholder spådommer som stiller spørsmål ved om Brexits bekreftede dato 31. januar vil gi viss sikkerhet for PC-markedet. PC-forhandlere, i et forsøk på å komme foran potensielle tornede distribusjonsforsinkelser, kan komme på lager og bygge inventar når slutten av januar nærmer seg.

"Det er usannsynlig at 2020 vil gjenta suksessen i 2019. Makroøkonomiske faktorer fortsetter å påvirke PC-bransjen sterkt, ettersom viktige markeder som USA, Japan og India forventes å underprestere, for det meste av året, " sa Rushabh Doshi, Canalys 'forskningsdirektør.

"Å legge usikkerhet til markedet er en mulig forstyrrelse for HP, som fortsatt er målet for en fiendtlig overtakelse av Xerox."

Til tross for frykten for en nedtur i markedet for PC-er, sier Canalys-rapporten at det er håp om at fremveksten av 5G-teknologi de kommende årene kan bringe PC-markedet tilbake når detaljister oppgraderer maskiner og legger til nye muligheter.

"5G og sammenleggbare skjermer vil gi litt spenning til ellers oppdaterte oppdateringer. Imidlertid er leverandører fortsatt i en eksperimentell fase for begge disse funksjonene. Sammenleggbare lider av en alvorlig mangel på bruk-saker, og etterspørselen vil sannsynligvis ikke vokse med mindre andre eller tredje generasjon enheter kan bevise holdbarhet, "sa Doshi.

"5G trenger derimot økosystemberedskap fra nettverksoperatører og nettskyleverandører for å rettferdiggjøre verdistilbudet til disse enhetene. Mainstream-adopsjon av 5G og sammenleggbare skjermer er fremdeles et godt to til tre år unna."

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com