Komme i gang med SUSE Linux Enterprise Server for VMware

VMware kunngjorde i fjor at SUSE Linux Enterprise Server (SLES) nå er tilgjengelig for vSphere gratis. Dette er en velsignelse for kunder og VMware. For kunder er det en Linux-plattform som dekkes med deres aktive VMware support og abonnementstjenester (SnS) -kontrakt gratis med lisensierte vSphere-installasjoner. For VMware fullfører dette oppdraget sitt - det vil si at operativsystemene som kjører på hypervisoren, må være mindre Microsoft-orienterte. Dollars, konkurranse og strategi til side, SLES for VMware-operativsystemet er faktisk en litt gafflet SLES 11-distribusjon med noen få merkevarer og navngi tweaks til å være et VMware-merket OS.

Noen kjøretidsalternativer fjernes. Et hjørnesteineksempel er muligheten til å gjøre SLES for VMware-vertsfunksjonen som en XenServer-hypervisor. Det andre bemerkelsesverdige eksemplet er at VMware-verktøy ikke er forhåndsinstallert (de er i det minste ikke synlige i vSphere Client), men det er ikke nødvendig med det upraktiske CTRL-ALT for å navigere ut fra den virtuelle maskinkonsollen i vSphere Client. En merkelig ting er at SLES for VMware OS ikke er et støttet OS for å kjøre vCloud Director (vCD); Red Hat er det eneste støttede operativsystemet for vCD.

SLES for VMware DVD-installasjonen er en nedlasting fra Novell, selv om offisielt SLES for VMware distribueres og støttes utelukkende fra VMware. Installasjonen er ganske grei for SLES for VMware; den første skjermen er vist i figur A. Figur A

Jeg er en Windows-fyr som bare bruker Linux når jeg må, men jeg synes å ha en gratis Linux-distribusjon tilgjengelig som en del av virtualiseringsstabelen er et fint alternativ. Det er mange gratis distribusjoner tilgjengelig, men SLES for VMware har støtte, noe som gjør en forskjell når det gjelder styring i større IT-miljøer.

Jeg kjenner ingen som bruker SLES til VMware i produksjonen. Linux-administratorer er veldig lidenskapelig opptatt av distribusjonen deres og tar en ny eller migrerer til en ny distribusjon fordi den er gratis eller støttet av VMware (i dette tilfellet) er vanligvis ikke grunn nok til å bytte.

Jeg er ikke sikker på om det påvirker støttesituasjoner for Linux-serverapplikasjoner. Hvis for eksempel en applikasjons leverandørstøtte er at den støttes på "mainstream" SLES, diskvalifiserer det SLES for VMware? Det er et spørsmål for hver enkelt applikasjonsleverandør.

Hvis du har gått SLES for VMware-ruten, hva er dine inntrykk av OS? Legg inn kommentarene dine i diskusjonen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com