Få økt passordbeskyttelse på iPhone

IPhone er et flott apparat, som er i stand til å gjøre mange ting. Det er en telefon, et spillapparat, en PDA. Du kan sjekke været, aksjer, lese nyhetsartikler på nettet, direktemelding og holde kontaktene og kalendrene i synk. Du kan lagre TODO-lister og oppbevare passorddatabasen din i den.

IPhone-en har mye informasjon i en liten formfaktor. En som lett kan gå tapt eller stjålet.

Det er måter å forhindre at uønskede mennesker får tilgang til dataene dine hvis telefonen din faller i gale hender. I Innstillingene kan du tilordne en firesifret passordkode og aktivere automatisk låsing av telefonen slik at etter et angitt antall minutter med inaktivitet, kreves passkoden for å låse opp. Og for full sikkerhet, hvis det er 10 mislykkede passkodeforsøk, kan iPhone konfigureres til å tørke alle dataene på telefonen.

Som med all passordsikkerhet, er imidlertid ikke en firesifret PIN-kode så sikker. Det er sant mange kombinasjoner, og hvis telefonen er innstilt til å tørke data på 10 mislykkede forsøk, er kanskje en firesifret PIN-kode tilstrekkelig. Men hva hvis du vil ha en sterkere passord? IPhone-en gir deg ikke den muligheten, men iPhone Configuration Utility gjør det.

Konfigurasjonsverktøyet for iPhone er tilgjengelig for både Windows og Mac. For Mac kan du laste ned den her. Når du laster ned DMG-filen, kjører du installasjonsprogrammet fra diskbildet for å installere verktøyet. Konfigurasjonsverktøyet for iPhone installeres deretter i / Applications / Utilities /.

Når det er installert, starter du iPhone Configuration Utility. Velg Konfigurasjonsprofiler fra bibliotekruten på venstre side. Velg deretter Ny-knappen på verktøylinjen. Dette oppretter en ny konfigurasjonsprofil.

Fyll ut feltene i delen Identitet som ønsket. Dette gir grunnleggende informasjon om profilen. Når du er ferdig, velger du passordkodedelen. Klikk deretter på Konfigurer-knappen. Her får du definere kriteriene for passordet på iPhone.

Det er mye informasjon du kan konfigurere her. Du kan håndheve bruken av en passord, noe som betyr at en må angis. Du kan kreve alfanumeriske tegn, som lar deg bruke bokstaver. Du kan angi minste lengde og et minimum antall ikke-alfanumeriske tegn. Her kan du også definere aldring av passord: angi om passordet må endres hver måned, hvert år eller med et annet intervall (opptil 730 dager). Du kan håndheve obligatorisk autolås, og antallet unike passkoder som kreves før du tillater gjenbruk av en gammel passord. Du kan også definere maksimalt antall mislykkede forsøk før du tørker av enheten og gir dette mandat. her kan du tillate opptil 16 mislykkede forsøk før du tørker i stedet for standard 10.

Klikk for å forstørre.

For et selskap som leverer iPhones til sine ansatte, lar dette deg lage en fin sikkerhetsprofil som håndhever visse sikkerhetsrutiner. For personer som ønsker mer fleksibilitet enn den firesifrede PIN-koden, kan du også bruke denne.

Det er en rekke andre elementer som også kan konfigureres: standarder for e-post, VPN-er, trådløs tilgang, LDAP og mer. Sannsynligvis vil disse seksjonene bare være av interesse for selskaper som administrerer et større antall iPhone-enheter; typiske brukere vil ikke finne noe av interesse her.

Når du er ferdig med å konfigurere, klikker du på Del-knappen. Du kan signere konfigurasjonsprofilen hvis du vil, for å gi ekstra sikkerhet eller velge Ingen. Apple Mail åpnes deretter med et vedlegg: din nye iPhone-sikkerhetsprofil. Send det via e-post til en adresse som er tilgjengelig på telefonen din. Når iPhone har mottatt e-posten, velg .mobileconfig vedlegget og installer profilen. Når den er installert, vil du bli bedt om å endre passordskoden din til en som oppfyller kriteriene for konfigurasjonen du nettopp installerte.

Fra dette tidspunktet og fremover, vil du kunne bruke et sikrere passord eller passordfrase på telefonen, i stedet for standard firesifret PIN-kode.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com