Få tilpassede brygger med DragThing for Mac

OS X Dock er en av de tingene jeg ikke kan bestemme om jeg elsker eller hater. Det er moderat nyttig, spesielt i 10.5 og nyere som inneholdt Stacks: et middel til å utvide og se innholdet i mappene Programmer, Dokumenter og Nedlastinger. Men Dock er fremdeles først og fremst en applikasjonsstarter og rudimentær applikasjonsbryter, med svært lite tilpasningspotensial utover å endre størrelse på og flytte den på nytt. I tillegg lar Dock deg bare lagre applikasjoner, ikke noen annen type fil, med mindre den er i en Stacks-mappe.

For en mer allsidig Dock, se til DragThing. Denne lille shareware-perlen er en annen type Dock for OS X som lar deg ha så mange brygger du vil, med forskjellige temaer og stiler, og lar deg også lagre alle typer innhold du vil.

For eksempel har jeg mange virtuelle maskiner. Jeg jobber med forskjellige operativsystemer, så jeg bruker DragThing for å ha en dock for å referere til deres virtuelle maskiner. Denne dokken skjuler seg automatisk, slik at den er gjemt på toppen av skjermen, og når den blir moused, utvides den for å vise innholdet. Med denne dokken plasseres VMware-filer som utgjør den spesifikke virtuelle maskinen i den aktuelle fanen på dokken, så når en hvilken som helst fane blir moused, kan jeg raskt velge hvilken virtuell maskin jeg vil laste inn, dobbeltklikke på den og ha VMware lanserer det.

Figur A

Det er enkelt å lage en dock. Åpne DragThing og velg File | New Dock | Misligholde. Dette vil lage en ny flytende DragThing-dock. Du kan dra denne nye Dock dit du vil; hvis du dras nær kanten av skjermen, vil den klikke på den. For å ha en minimeringsdokk, gjør du dock til en skuff ved å gå til Skuff-delen av dockens preferanser. I utseendet-delen kan du endre dockens tema; det er et nummer å velge mellom.

Innstillingene har en rekke alternativer du kan endre - mange er for utseendet til dock (DragThing tilbyr mange alternativer for hvordan dokken ser ut), og noen er funksjonelle: hvor mange klikk som kreves for å åpne et element, låse posisjon, og så videre.

Figur B

Klikk for å forstørre.

Å høyreklikke på selve dokken gir enda flere måter å tilpasse den på. Her kan du endre farger, størrelser, hvordan du kan se dokken (tekst, ikonstørrelser), ordne elementer etter kriterier som navn eller etikett, endre lagalternativer og så videre.

Lagstøtte er fin. Dette gjør at en dock kan ha flere faner (DragThing kaller disse lagene). Som standard er fanene ikke synlige, så du må aktivere Vis lagmapp-faner i dock-preferansene, i delen Generelt.

Hver dock har et antall rader og kolonner, og det er her du kan plassere filene du ønsker å bruke. Høyreklikk lar deg legge til flere rader eller kolonner på kaien, slik at du kan legge flere ting i den. I motsetning til applikasjonsbunken i OS X Dock, som viser alt i Programmer-mappen, kan du lage dokker for de mest brukte eller favorittprogrammene dine, ofte brukte filer eller regneark, og så videre. Plassering av en mappe i dock vil åpne Finder med den mappen når du får tilgang til den.

DragThing kommer også med spesielle brygger. Den første er Process Dock, som viser en liste over alle programmer som kjører, ligner på OS X Dock. I motsetning til OS X Dock, kan du plassere og tilpasse dette alt du liker. Det neste er Disk Dock som viser deg de fysiske diskene på systemet, og den siste er vinduet Dock, som viser alle åpne vinduer på skrivebordet. Disse dokkene kan nås via Window-menyalternativet i DragThing-menylinjen.

Docks kan bare bli dratt med tittellinjen, så ved å slå alternativet Vis vinduet tittellinje til av i

Generelt fane for dock-preferanser, kan du feste en dock til skrivebordet hvor du vil, og den vil ikke bevege seg. Dette er en fin måte å feste en ofte brukt dock til hjørnet av skrivebordet, alltid synlig.

DragThing er virkelig fin programvare som jeg har brukt i mange år. Det er et flott alternativ til OS X Dock og tilbyr mange alternativer og tilpasningsevne som virkelig gjør det nyttig for mer enn bare applikasjonsstarter. Hvis OS X Dock får deg ned, eller du vil ha flere dokker eller spesialiserte dokker, kan du prøve DragThing.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com