De geekiest konseptene fra tv-er Lost

Nå som finalen nesten er over oss, trodde jeg det bare riktig at jeg skulle tilstå min Lost fandom med et innlegg om de nerdete aspektene ved showet. Det ble egentlig ikke fakturert som et sci-fi-show fra begynnelsen; disse aspektene, sammen med alle mysterium-religio-fantasy-elementene, utviklet seg virkelig over tid.

Selv om jeg ikke nødvendigvis forventer at det skal henge sammen til slutt, har det vært morsomt å jage teoriene, røde sildene og påskeeggene i seks sesonger. Jeg applauderer et show som ikke er redd for å kaste seg ut i alvorlig nerdeterritorium, og leker meg rundt med kvantefysikk, sosiale eksperimenter fra 1970-tallet, egyptisk mytologi, litterære ertinger og en sunn dose Star Wars- hentydninger.

Heldigvis har jeg hatt minst en TechRepublic Lostie å snakke med i løpet av showet, min kollega Sonja Thompson . Mange er morgenen vi har fått øynene til våre medredaktører til å glis over teoriseringen om betydningen av hieroglyfer på en luke-dør, opprinnelsen til Røykmonsteret, og hvorfor jeg alltid ender med å like skurkerne og lusker best (gå, Ben! ). Uansett, her er min liste over Lost 's geekiest konsepter og deres mulige virkelige inspirasjoner.

Tallene: 4-8-15-16-23-42

Dette må være et av de største tapte mysteriene. Hvorfor var disse tallene viktige, og ble de virkelig forbannet, slik Hurley antydet? Det var hans "vinnende" loddtall, hvoretter livet hans traff skrensene og flyet krasjet; og så sto de på den mystiske luke-døren, og mest spennende var de tallene som de overlevende på øya måtte slå inn i den datamaskinen fra 1970-tallet hvert 108 minutt for å forhindre overhengende undergang.

Bulletin of Atomic Scientists Dommedagsklokke

I Lostverse var tallene i Valenzetti-ligningen, som matematisk spådde tiden for menneskelig utryddelse gjennom en global katastrofe. Husk at dette aldri ble nevnt på selve TV-showet, men det er et viktig stykke Lost lore på Internett, generelt akseptert som "kanon."

En rimelig inspirasjon for den fiktive Valenzetti-ligningen er selvfølgelig Doomsday Clock, som ble opprettholdt siden 1947 av Bulletin of the Atomic Scientists ved University of Chicago og ment å representere sannsynligheten for global termonukleær krig. Siden 2007 har andre trusler blitt lagt til i blandingen, og Dommedagsklokken står nå på et ganske nervøst seks minutter til midnatt, selv om det ikke er det nærmeste det noensinne har vært.

elektro~~POS=TRUNC

Lost 's forfattere har fått mye kjørelengde ut av denne. I et nøtteskall er elektromagnetisme en av de fire grunnleggende kreftene i fysikken (sammen med sterk kjernekraft, svak kjernekraft og tyngdekraft). Som Wikipedia uttrykker det, er den elektromagnetiske kraften "den som er ansvarlig for praktisk talt alle fenomenene en møter i dagliglivet." Vel, det er absolutt ansvarlig for omtrent alle teorier om øyas bisarre hendelser, tydeligvis den første flyulykken som brakte Jack Shepherd og selskap til øya i utgangspunktet. Og med teoretiske bånd til Einsteins teori om spesiell relativitet og kvanteelektrodynamikk, har du formene til en veldig rik science-fiction historiefortelling.

Det er til og med en fysikkprofessor som dukker opp i sesong 4 ved navn Daniel Faraday, en liten blunk i retning av Michael Faraday, forskeren som er ansvarlig for Faradays induksjonslov, som sier at magnetisk fluks som endrer seg i tid skaper en proporsjonal elektromotorisk kraft. Personlig tror jeg at det står for den storslåtte manen til Kate (Evangeline Lilly fotokreditt: ABC, Inc.), som beholder glansen og bølgen uansett hvor mange røykmonstre hun må løpe ut mens hun stuper hodelyst gjennom en fuktig jungel!

Spektrale tilsynekomster av de døde, tidsreiser, skyggefulle forskningsinitiativer, fly- og skipsvrak, infertilitet, sinnssykdom, agelessness ... ja, vi har deg dekket av noen alvorlige elektromagnetiske avvik. Et av mine favorittekteskap med fiksjon og vitenskap er forklaringen på øyas "usynlighet" som finnes her i Lostpedia:

Det har blitt antydet at øyens usynlighet skyldes det utrolig sterke magnetfeltet. Konvensjonell fysikk antyder at dette er teoretisk mulig, men vil kreve et så sterkt elektromagnetisk og gravitasjonsfelt at det vil utslette alt liv på planeten ...

En alternativ forklaring blir avslørt når Daniel Faraday legger merke til at "lys sprer seg annerledes her." Denne spredningen skyldes "Faraday Effect", der et magnetfelt roterer en polarisert lyskilde. Øyas sterke magnetfelt har denne effekten på lyset. Dette kan forklare hvorfor øya er "usynlig" for utenforstående: lys spredt gjennom jordens atmosfære er (delvis) polarisert. Hvis lyset som reflekteres av øya roteres av magnetfeltet, er det mulig at øya er vanskelig å se før du er innenfor magnetfeltets rekkevidde. Dette vil også forklare hvorfor himmelen ble "lilla" under utslippshendelsen (f.eks. På grunn av lysspredningseffekter).

Vel, der går du!

Ow, hodet mitt gjør vondt!

Kreditt: http://www.yourprops.com

Jeg har ikke engang nevnt tidsreiser i Lost, men det kan ta mer plass enn jeg burde teste tålmodigheten din med. Karakterer "løsner" i tid, parallelle universer, rask tidsskift, et opphold på 1970-tallet, et "eselhjul" i innvollene på øya som ser ut til å ha makten til å skifte det i tid / rom og fungere som en portal for transportøren ... det er alt der inne.

Den store finalen er på søndag 23. mai, så hvis det er noen skap som mistet fans der ute i TechRepublic-samfunnet, kan du gjerne dele dine teorier og kommentarer nedenfor. Sonja og jeg skal nok gråte i Dharma-ølet på mandag.

Registrer deg for Geekend nyhetsbrev

TechRepublics Geekend-nyhetsbrev, levert hver fredag, inneholder skravling fra temaet om geeky, inkludert science fiction, filmer, spill, bøker, plass, dingser og mer. Abonner automatisk i dag!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com