Geek Gaver 2011: Skrevet i Bone sakprosa bøker

TV-serier som Bones, NCIS og CSI har blitt geekfavoritter i ingen liten del fordi de bruker rettsvitenskap som en grunnleggende del av programmene (ofte med forskjellige nøyaktighetsmengder). Smithsonian Institution gjennomførte nylig et prosjekt som brukte rettsmedisinsk vitenskap om rester som ble funnet i Chesapeake-området fra den tidlige kolonitiden for å matche kroppene til registrerte hendelser og prøve å lære mer om kolonialivet. Prosjektet ble detaljert av Sally Walker i boken Written in Bone: Buried Lives of Jamestown og Colonial Maryland .

I tillegg har National Museum of Natural History i Washington DC en utstilling kalt Written in Bone som inneholder disse restene, og det er en katalog tilgjengelig med tittelen Written in Bone: Bone Biographer's Casebook . De to bøkene utgjør et unikt og interessant blikk på historien gjennom en rettsmedisinsk forsker.

Merk: Jeg vurderte kopier av bøkene som jeg kjøpte uten lomme.

spesifikasjoner

 • Skrevet i Bone: Bone Biographer's Casebook av Douglas Owsley og Karin Bruwelheide: 143 sider, $ 34, 95 pris uten medlem (fra Smithsonian Catalogue)
 • Written In Bone: Buried Lives of Jamestown and Colonial Maryland av Sally M. Walker: 144 sider, $ 16, 75 (fra Amazon)

Hva jeg liker

 • Enkel lesing: Til tross for den vitenskapelige bakgrunnen til disse bøkene, er målgruppen lekmann.
 • Fantastiske bilder: Jeg så utstillingen, og selv om det er umulig å gjenskape den beinkjølende effekten av å se et 400 år gammelt skjelett av et spedbarn, avslører begge bøkene detaljer som utstillingen ikke kan vise, som nærbilder og forskjellige vinkler fra bein.
 • Nydelig design: Begge bøkene har en fantastisk følelse av design som virkelig setter stemningen. Utstillingskatalogen føles som en moderne skrekkfilm, mens den detaljerte boken fanger følelsen av kolonitiden.
 • Flott innhold: Hvis du er interessert i å se hvordan rettsmedisiner er kraftige nok til å nå helt tilbake gjennom århundrer, vil disse bøkene trekke deg inn.
 • Smakfull håndtering av emner: Bøkene handler om skjelett og fylt med bilder av dem, men de unngår begge å være stilige med emnet; begge bøkene er passende for tenåringer og voksne etter min mening.

Det jeg ikke liker

 • Mangel på detaljer: Begge bøkene mangler inngående detaljer. Selv om det er forståelig (katalogen inneholder den samme informasjonen som du vil se på plakettene på en utstilling mer eller mindre, den andre er skrevet på et ung voksen nivå), ønsket vitenskapselskeren i meg flere detaljer.
 • Pris: Katalogen er ganske dyr, med tanke på at den først og fremst er sider som fyller sider, og innholdet relatert til kolonitiden slutter på side 94.
 • Mangel på fokus: Den siste tredjedelen av utstillingskatalogen fordyper rester som finnes andre steder, for eksempel de som ble funnet i Kroatia fra andre verdenskrig fra en massakre.

Nerdete bunnlinje

Begge disse bøkene er gode å lese. Jeg tenker at de burde kjøpes som et par, ganske enkelt fordi bildene i utstillingskatalogen er så gode, og det gir virkelig den samme følelsen som å gå gjennom utstillingen. Når det er sagt, er utstillingskatalogen de to dårligere, synes jeg. Selv om bildene er flotte, tar det ikke lang tid å lese den, mens hele boken har mye mer detalj. Hele boken er virkelig rettet mot et yngre publikum, men voksne vil like den også. Jeg vil gjerne se en mer dyptgående versjon av disse to, som kombinerer høykvalitetsbildene fra katalogen med typen innhold fra boken, men en som går i dypere detalj for de som virkelig vil lære vitenskapen og historie.

Som det er, gir de to Written in Bone- bøkene et fascinerende blikk på både den vitenskapelige forskningen og USAs historie. Disse bøkene er de slags kjøp som folk ikke ville fått for seg selv, men de vil elske det hvis noen fikk det til dem i gave.

Geek Gift Score (av 5)

 • Morsom faktor: ***
 • Geek faktor: ***
 • Verdi: **
 • Totalt: ***

Last ned PDF-en til TechRepublic's Geek Gift Guide 2011 for flere anmeldelser av tech-gadgets, gizmos, spill og bøker.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com