Geek Gifts 2011: The Inofficial LEGO Mindstorms NXT 2.0 Inventors Guide

I fjor vurderte jeg LEGO Mindstorms NXT 2.0-settet og ga bilder og videoer av de fire inkluderte modellene i aksjon. I år, med tillatelse fra utgiveren No Starch Press, har jeg fire flere modeller å dele med deg som inkluderer mer avanserte robotteknikker enn det originale settet.

Den uoffisielle LEGO Mindstorms NXT 2.0 Inventor's Guide- boken av David J. Perdue (forfatteren) og Laurens Valk (robotbyggeren) er et dyptgående blikk på hva amatørrobotikeren kan gjøre med LEGO Mindstorms NXT 2.0-settet.

spesifikasjoner

 • Lengde: 310 sider
 • Kostnad: $ 29, 95 MSRP
 • Tilleggsinnhold: Omfattende innholdsfortegnelse og indeks. Fire LEGO Mindstorms NXT 2.0-modeller.
 • TechRepublic fotogalleri av The Unofficial LEGO Mindstorms NXT 2.0 Inventor's Guide- prosjekter.
 • Se videoer av fire LEGO Mindstorms NXT 2.0-roboter i aksjon

innhold

De tre første delene av boken - Introduksjon, bygning og programmering - ble skrevet av Mr. Perdue, mens den fjerde delen av boken - Prosjekter - ble laget av Mr. Valk.

Introduksjon

Introduksjonen dekker mye av den samme informasjonen som det som er inkludert i Mindstorms-boksen, selv om Perdue tilbyr forslag til hvordan en LEGO-byggherre kan forberede seg og organisere brikkene i forskjellige grupperinger ved bruk av avdelingslagringscontainere.

Bygning

Bygning er der boka blir interessant. Mr. Perdue deler mer detaljert informasjon om hvordan LEGO Mindstorms NXT 2.0-blokkering, motorer og sensorer fungerer fra et teknisk og teknologisk perspektiv enn informasjonen med settet gjør. Deretter studerer han hvordan han klassifiserer og navngir stykker i et forsøk på å standardisere terminologi blant LEGO-utbyggere og for å avverge misforståelse når brikkene diskuteres online eller personlig. Videre demonstrerer han gjennom raske eksempelprosjekter hvordan man bygger solide strukturer og hvordan man bygger med tannhjul. (Du kan laste ned en PDF-versjon av kapittel 4 fra del II: "Understanding LEGO Mindstorms NXT 2.0 pieces.")

programmering

Mr. Perdue vender deretter oppmerksomheten mot programmering ved hjelp av NXT-G-applikasjonen. Etter å ha dekket grensesnittet, det grunnleggende i applikasjonen og den vanlige paletten (som alle er i opplæringsprogrammene i applikasjonen), fordyper han seg i mye mer avanserte programmeringsteknikker enn det som ble brukt i LEGO Mindstorms NXT 2.0s originale fire modeller.

Datatråder brukes til å overføre variabler og informasjon fra en blokk til en annen; datablokker utfører matematiske eller logiske operasjoner på data som sendes gjennom datatrådene; og variable blokker lagrer og passerer variabel informasjon for programmene dine. Det er også konverteringsblokker som endrer tall til tekst, blokker som sammenlister tekst og filtilgangsblokker som leser og skriver til filer til NXT-minnet. Det er til og med blokker for overføring av data til andre NXT-datamaskiner via Bluetooth-tilkobling; disse blokkene er nyttige når du har mer enn en NXT som du trenger for å holde synkronisert for et veldig stort prosjekt som krever mer enn tre motorer og / eller fire sensorer.

My Blocks er en annen funksjon som dekkes i programmeringsdelen. Mine blokker, som er som subroutines eller moduler på andre programmeringsspråk, lar deg gruppere programmeringsblokker som tjener en spesifikk funksjon sammen og deretter slippe den tilpassede blokken i ethvert program uten å dele sammen komponentblokkene hver gang.

prosjekter

Etter denne omfattende bygg- og programmeringstimen begynner den morsomme delen av boka: å bygge roboter. Mr. Valk går inn her for å gi design og trinn for å lage Inventor-Bot (hans variant av den grunnleggende kjøretøyroboten med et par valgfrie tillegg), Jeep (en forhjulsdrift, firehjulet kjøretøy), Lizard (et firbeint, gående dyr som minner om AT-AT Walker fra Star Wars ), og Printer (en faktisk mekanisk blekk- og papirskriver).

Hva jeg liker

 • Oppsett: Boken er delt inn i kapitler som har et spesifikt emnefokus og flyter fra det ene til det neste, og bygger på hverandre.
 • Byggeinstruksjoner: Hver modell starter med teorien bak viktige funksjoner i modellen, som hjelper deg å forstå robotikkteori. Denne informasjonen blir fulgt av en komplett deleliste, som gjør bot lettere å bygge.
 • Inngående programmeringsspråkdekning: Mr. Perdue gjør en god jobb med å forklare de forskjellige funksjonene i NXT-programmeringsspråket. Mr. Valk viser hvordan programmeringsarbeidet blir brukt godt i robotmodellene.

Det jeg ikke liker

 • Ujevn tone når det gjelder leserens ferdighetsnivå: Forfatteren ser ut til å svinge vilt fra veldig grunnleggende til veldig detaljerte forklaringer. Jeg fikk inntrykk av at han ikke visste om publikums ferdighetsnivå var grunnleggende, avansert eller et sted i mellom.

Geek gave bunnlinjen

Den uoffisielle LEGO Mindstorms NXT 2.0 oppfinnseguide er en flott følgebok til NXT 2.0-settet og hjelper amatørrobotikere å lære mer om både NXT-G programmeringsmiljø og robotikk generelt. Denne boken, sammen med andre bøker fra No Starch Press, som LEGO Mindstorms NXT 2.0 Discovery Book, vil hjelpe ethvert barn eller voksen person å lære å bygge roboter som en ekspert.

Geek gave score (av 5)

 • Morsom faktor: *****
 • Geek faktor: *****
 • Verdi: ****
 • Totalt: *****

Last ned PDF-en til TechRepublic's Geek Gift Guide 2011 for flere anmeldelser av tech-gadgets, gizmos, spill og bøker.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com