Geek Gifts 2011: Dead Space 2

Dead Space 2 ble utgitt 25. januar 2011. Dette tredjepersons skytespillet, utviklet av Visceral Games og utgitt av Electronic Arts, er virkelig et mareritt - og for overlevelsesskrekkfans er det en veldig god ting.

Det originale Dead Space traff markedet med storm i oktober 2008, og spillere som var modige nok til å spille det, ble sittende på kanten av setene for mer. Ikke overraskende var Dead Space 2 enda en større hit, og outselling av forgjengeren 2-til-1.

Hovedpersonen, Isaac Clarke, er den samme i begge spillene, og som navnet indikerer, foregår de i et rom for rom utenfor. Forskjellene mellom de to spillene er i handlingen og historien, pluss at Dead Space 2 tilbyr en Multiplayer-modus. Denne serien har definitivt gitt dyp mening til uttrykket "grusomt guddommelig."

spesifikasjoner

 • Sjanger: Survival Horror Third Person Shooter
 • ESRB-rangering: Moden
 • Pris: Opprinnelig 59, 99 dollar, men selges nå på Amazon for 39, 99 dollar (Xbox 360), 28, 99 dollar (PS3) og 27, 99 dollar (PC)
 • Konsoll: Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3
 • Skjermbilder: Sjekk ut Dead Space 2 fotogallerier av CNET og GameSpot.

Hva jeg liker

 • Spenning - I motsetning til andre spill (kampanje-modus for en spiller i Black Ops), er noe av det mest spennende ved Dead Space 2 at det ikke er repetitivt. Faktisk, helt fra begynnelsen av spillet, hadde jeg den samme hjertebankende følelsen av å gå gjennom et hjemsøkt hus på Halloween. Og det er ikke bare nekromorfene som får deg til å hoppe i setet ditt - det er en plutselig luftstråling, en ujevn lyd, som kryper gjennom en luftventil og må forsvare deg mot en uventet besøkende i en heis halvveis gjennom spillet når du har fått en falsk trygghet i de nære områdene. Ingen steder er trygt.
 • Visuelle effekter - Jeg spilte Dead Space og Dead Space 2 på en PS3, så jeg kan egentlig bare snakke om spillet fra denne enheten. Grafikken og bildene er fantastiske - fra den drømmeaktige skrekken fra Isaks døde kjæreste, Nicole, til blodsprut og separering av kroppsdeler mens du kontrollerer Isak for å stampe nekromorfene til 1) sørge for at de er døde og 2) motta tilleggs fordeler, for eksempel kreditt (penger), helse, stase og ammunisjon.
 • Ekte språk - Eller ekte vulgært språk, vil jeg si. Det er en grunn til at noen mødre hater Dead Space 2, men denne moren likte den faktisk. Selvfølgelig er det vurdert som et modent spill, så jeg vil ikke råde noen av foreldrene til å kjøpe det til det lille barnet deres (eller la dem se på mens du spiller, med mindre du vil at de skal krype inn til sengen din om natten). Den grusomme grafikken til side, sier Issac ofte veldig upassende ting som er perfekt passende den gangen, som "Die!" "Jævla det!" "Sh! T!" og andre eksplosiver. Jeg vet at jeg vil slippe F-bomben hvis jeg befant meg i lignende situasjoner.

Det jeg ikke liker

 • Multiplayer-modus er ikke så mye moro som å spille historien. Jeg er ikke sikker på hvor mange som virkelig er i Dead Space 2 online, men det har vært flere ganger da systemet mitt ikke engang kunne finne nok spillere til å starte en kamp. I løpet av hvert spill spiller du halvparten av det som en nekromorf og den andre halvparten som et menneske - lag er delt mellom de to. Og selv om det er litt kult å ha perspektivet til fire forskjellige skumle skapninger, hver med sine egne spesielle evner og angrep, tror jeg at jeg vil glede meg over en flerspiller-modus der online-spillerne går sammen som mennesker mot datastyrte nekromorfer (ligner på Nazi Zombies fra Call of Duty- serien). En annen ulempe med Multiplayer-modus er at passordkoden online bare er tilgjengelig en gang, så hvis du kjøper en brukt kopi av Dead Space 2, må du skille ut noen flere dollar for online spill.
 • Selv om jeg virkelig liker våpnene og spesielle evnene i Dead Space 2, er de ikke vesentlig forskjellige fra det originale spillet. Min andre gang jeg spilte det, flyttet jeg flere våpen til det trygge området mitt - som Flamethrower, Ripper og Javelin Gun - og bare holdt de fire i inventaret mitt som var fullstendig oppgradert og kunne skape den mest ødeleggelsen - nemlig Plasma Cutter, Linjepistol, kraftpistol og pulsrifle. De andre våpnene som kan kjøpes i Shop (en og annen kiosk som Isaac møter i historien, for ikke å forveksle med PlayStation Store) inkluderer Contact Beam, Seeker Rifle og Detonator.
 • Det var mange vendinger i Dead Space 2, men det tok meg bare tre kvelder å fullføre hele spillet. Selvfølgelig spilte jeg spillet i de enkleste omgivelsene - Uformell modus - slik at jeg kunne sjekke hvert hjørne, åpne hver dør og avdekke enhver mulig opplevelse i spillet. Ja, det var flott - men jeg ville sikkert mer.

Ergo for geeks

Dead Space 2 er et actionfylt spill som vil holde adrenalinet pumpe. Imidlertid er det grafiske innholdet - som jeg likte å gå gjennom et hjemsøkt hus - ikke for alle. Enkelt sagt, ikke spill dette spillet hvis du ikke liker å bli forskrekket eller redd. Personlig er jeg en fan av denne serien og kan ikke vente med å stampe, demontere og totalt utslette nekromorfer og andre skumle skapninger i oppfølgeren.

Geek Gift Score (av 5)

 • Morsom faktor: *****
 • Geek Factor: ***
 • Verdi: *****
 • Totalt: *****

Last ned PDF-en til TechRepublic's Geek Gift Guide 2011 for flere anmeldelser av tech-gadgets, gizmos, spill og bøker.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com