Geek Gaver 2010: Apple iPad

Apple iPad er den mest etterlengtede nye databehandlingsenheten i det nye tiåret, først og fremst fordi den tenker på nytt på PCens design og grensesnitt. Denne nettbrettet er den første berøringsbaserte nettbrettet som treffer massemarkedet, og brukervennligheten er det viktigste salgsargumentet.

Vi har hatt nettbrett som den nedenfor fra Hewlett-Packard siden Microsoft avduket sin Tablet PC-plattform tilbake i 2001. På den tiden sa Microsoft-styreleder Bill Gates om nettbrettet, "Det er en PC som er praktisk talt uten grenser og innen fem år jeg spår at det vil være den mest populære PC-en som selges i Amerika. "

Det har tydeligvis aldri skjedd. Men disse nettbrettene var basert på pennberegning, som innebar bruk av en digital pekepinne i stedet for en mus og tastatur, mens iPad - og en ny generasjon PC-nettbrett som vil etterligne den - er basert på et mer naturlig berøringsskjermgrensesnitt, som allerede har vist seg å være brukervennlig på smarttelefoner som Apple iPhone, Palm Pre og Google Android-enheter. Fortsatt er spørsmålet om berøringstabletter vil lykkes der pennetabletter mislyktes.

Topp funksjoner

 • Overbevisende formfaktor: iPad-en er bemerkelsesverdig tynn og minimalistisk for en så kraftig datamaskin. Sammenlignet med en bærbar datamaskin er enheten mer bærbar og litt mer tilgjengelig å bruke, spesielt for ansatte som vanligvis ikke har lykke til med teknologi.
 • Lang batterilevetid: Killerfunksjonen til iPad kan være det faktum at den får over 10 timers batterilevetid i den virkelige verden. Det betyr at du nesten aldri trenger å lade den for å klare det gjennom en hel dag, og det gjør det enkelt gjennom en hel kyst til kyst fly over hele USA
 • Utmerket leseenhet: I løpet av en uke etter testing av iPad ble det raskt det foretrukne alternativet mitt for å lese PDF-er, forretningsbøker og til og med lange artikler fra nettet. Det er mest fordi iPad har en utmerket høyoppløsningsskjerm, og den gir deg litt mer frihet til å lese på de stedene du vanligvis vil lese en fysisk avis eller et magasin - selv om det ikke er like bra i sterkt sollys utendørs.
 • God hastighet: Beregningsytelsen til iPad er overraskende god. Nesten alle funksjonene er merkbart raskere på iPad enn på de fleste smarttelefoner. Og sammenlignet med en bærbar datamaskin, slår iPad seg på umiddelbart og åpner apper i løpet av få sekunder.
 • Utmerkede apper : Fordi iPad raskt har blitt en populær suksess, er det noen utmerkede apper som er bygget spesielt for dette berøringsskjermformatet fra driftige startups som Flipboard og store spillere som New York Times, ESPN, Netflix, Major League Baseball, NASA, og The Weather Channel.

ulempene

 • Begrenset til lett databehandling: Selv om iPad har rikelig med hestekrefter til å håndtere mange forskjellige dataoppgaver, begrenser mangelen på tastatur og mus sin kraft som en dataregistreringsenhet. Jeg hadde en kollega som eksperimenterte med å bruke iPad som en komplett PC-erstatning på jobben, og han følte at han var på omtrent to tredjedeler av sin normale produktivitet.
 • Fengslet i Apple-økosystemet: Selv om Apple har gjort en innsats for å gjøre sitt iPhone OS (som styrer iPad) mer vennlig med bedriften, er faktum at iPad fremdeles er bundet til iTunes-programvare for mange av sine grunnleggende funksjoner og ikke er en frittstående datamaskin. Det er en stor avkjøring for mange virksomheter og IT-avdelinger.

Bunnlinjen

Utenfor kontoret er iPad en fantastisk enhet for å lese, spille spill, surfe på nettet fra sofaen, se på fotoalbum og lett databehandling. Siden den representerer en helt ny klasse av dataenheter - fra et forbrukerperspektiv - har iPad også en wow-faktor til det som gjør det morsomt for nørder å vise seg til sine venner og familie som et blikk på den neste bølgen av hva som kommer innen teknologi.

Geek Gift Score

 • Morsom faktor: *****
 • Geek faktor: ****
 • Verdi: ****
 • Alt i alt: ****

Vil du ha flere anmeldelser av tekniske dingser og gizmos? Last ned PDF-filen til TechRepublic's Geek Gift Guide 2010.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com