Geek Gifts 2009: Klingon Language Suite av iPhone-apper

Vil du ha flere anmeldelser av tekniske dingser og gizmos? Last ned PDF-filen til TechRepublic's Geek Gift Guide 2009.

Klingon Language Suite er en samling av tre ( wej ) iPhone-applikasjoner - Conversational Klingon-appen, Klingon Dictionary-appen og Klingon Phrasebook - fra Simon & Schuster. Suite koster 11, 99 dollar, selv om du kan kjøpe hver app separat. Her er en titt på funksjonene til hver applikasjon.

Conversational Klingon-app

For en Star Trek-geek er Conversational Klingon-appen ganske morsom. Michael Dorn (aka Worf fra Star Trek: The Next Generation og Star Trek: Deep Space Nine ) gir voiceover-fortelling, noe som gir appen en viss autentisitet. Når alt kommer til alt var Worf en ekstraordinær Klingon - vel, bortsett fra den hele anbefalingshendelsen.

Conversational Klingon-appen gir en oversikt over klingonspråket, og begynner med en introduksjon til hvordan ord på klingonspråket uttales. Etter at Michael Dorns introduksjon er fullført, fortsetter en annen stemme leksjonen, og gir spesifikke instruksjoner om hvordan du kan manipulere munnen, tungen og luftstrømmen din for å sikre at du uttaler vanlige ordkonstruksjoner riktig. Fortelleren påpeker at det bare ville være en feil å lese Klingon-ord som om de var engelsk, ettersom den grunnleggende språkkonstruksjonen er ganske annerledes. Gjennom leksjonen hjelper fortelleren deg med å forstå noen modifiserere på Klingon-språket som enormt kan endre betydningen av et ord. Ta for eksempel ordet tI som i Klingon betyr vegetasjon . Ved å bare legge til en apostrof til ordet - tI - betyr det nå å reparere .

Når fortelleren går til pause mellom leksjonene, kommer stemningen til Michael Dorn av og til tilbake for å oppmuntre til suksess og noen ganger for å introdusere neste del av leksjonen.

Når veldig grunnleggende ordkonstruksjon er fullført, går leksjonen over i hvordan du kan stille enkle spørsmål i Klingon. For eksempel, hvis du reiser til Kronos eller til et annet sted der Klingon er språket du velger, er sjansen stor for at du til slutt vil trenge å bruke et toalett. For å finne en, spør " nuqDaq 'oH puchpa' 'e'? " Appen hjelper deg å forstå ordpar, for eksempel tidlig og sent, som oversetter til 'ekv og paS i Klingon. (Se figur A ) Figur A

Ordpar hjelper til med å forsterke læring.
Conversational Klingon-appen inneholder også leksjoner om: riktig bruk av pronomen og tall, fortell tid, foreta kjøp, leie hotellrom, få mat og hvilke setninger som er viktige å forstå i tilfelle en nødsituasjon. En av de andre leksjonene inkluderer uttrykk som kan være nyttige i den lokale linjen. (Se figur B ) Figur B

Velg mellom disse tre alternativene for alle tappede ord.

Når du jobber deg gjennom timene, ledsages lyden av en transkripsjon av den talte teksten på engelsk og Klingon. Hvis du virkelig vil få syntaks og uttale og forstå hvordan Klingon skiller seg fra engelsk, er denne overlagte teksten til stor hjelp.

Appen fungerer ved hjelp av en typisk lytte- og repetisjonsmetode - du hører ordene og har deretter muligheten til å gjenta dem. Hvis du savnet et bestemt ord eller uttrykk, lar appen deg spole tilbake til ethvert punkt du vil. (Se figur C ) Figur C

Bruk kontrollene på skjermen for å pause, spole fremover og spole tilbake.

Du kan kjøpe denne appen separat for $ 3, 99 fra iTunes.

Klingon Dictionary app

I følge Simon & Schuster-siden inkluderer den engelske-til-Klingon og Klingon-til-engelske ordbokdelen av suiten mer enn 1 000 oppføringer, noe som er relativt beskjedent. Heck, TechRepublic finnes ikke engang i ordboken! (smil)

I figur D ser du hva du får når du slår opp ordet Klingon. Figur D

Ordet Klingon har stor betydning.

Star Trek-fans, finner du Klingon-versjoner av ord du vil vite, inkludert Enterprise ( 'enterpray' ) , Cardassian ( qarDaSngan ) , Romulan ( romuluSngan ) , transportør ( jolvoy ' ) , Vulcan ( vulqangan (person), vulqan (planet)) , stjerneskip ( ' ejDo ' ) og mange andre.

Jeg vet at dette ikke er en ekte ordbok, men mange ord som jeg håpet å se, for eksempel Andorian, er ikke inkludert ( figur E ). For eksempel vil du ikke finne ordene ku, slange, trafikk eller mais i engelsk-til-Klingon-ordboken. Jeg snublet over felt ( yotlh ), sky ('eng ), datamaskin ( De'wI' ) og noen andre vanlige ord, selv om det blir truffet og savnet. (Jeg lurer på om cloud computing løst blir oversatt som ' eng De'wl' .) Ordboken inneholder noen setninger, for eksempel test slutta ( tob ), warp field ( pIvchem ) og fight technique ( tonSaw ' ). Figur E

Alas, Andorian er ikke en del av Klingon-leksikonet.
For det sanne Klingon-språket diehard inkluderer ordboken en skjerm for verbanalyse, som viser hvordan et ord kan deles inn i dets deler. Ordboken inneholder også en rekke skjermer med grammatikkreferanser for å hjelpe nørder som nettopp begynner å lære Klingon med å forstå språksyntax og modifikatorer. (Se figur F ) Figur F

Et brudd på et fargerikt Klingon-ord.
Figur G

En rekke grammatikkemner er inkludert.

Hvis du trykker på ordet du ser opp, får du en liste over alternativer, inkludert ordbok, konjugat og Google. Helt ærlig kunne jeg ikke finne ut hvorfor ordbok er et alternativ siden du allerede er i ordboken; dette ser ikke ut til å tjene et formål. Google-alternativet gjør akkurat det du forventer - det vil si; trykk på Google og Safari åpnes og utfører et søk etter det valgte ordet.

Conjugate-skjermen viser konjugasjons- / anspente former for alle støttede engelske ord ( figur H ). Selv om dette ikke hjalp meg med klingonspråket, syntes jeg det var pent; Jeg tviler imidlertid på at jeg noen gang ville komme inn på et møte i eksekutivkomiteen som skryter om hvordan jeg perfeksjonerte rapporten min ved hjelp av Klingon Dictionary. Figur H

Ordet datoriserer i nåtid.

Du kan kjøpe denne appen separat for $ 9.99 fra iTunes.

Klingon Phrasebook

Klingon Phrasebook hjelper deg å gå utover individuelle ord og lære fraser på Klingon-språket. Med både engelsk-til-Klingon og Klingon-til-engelsk-setninger, kan de flytende i Klingon høre hvordan visse setninger høres ut på engelsk. Ikoner ved siden av både det engelske og Klingon-uttrykket inviterer brukeren til å trykke på ikonet for å lytte til den aktuelle frasen.

Figur I

Få hjelp raskt!

Ordboken er egentlig ikke annet enn en haug med fraser; det er veldig lite i veien for tilleggsfunksjoner. Totalt sett er denne delen av appen ganske svak; Jeg er ikke overrasket over å se at denne appen i seg selv bare koster $ 0, 99.

Hva jeg liker

  • Som Star Trek-fan var det ganske gøy å lære litt Klingon.
  • Noen fortellinger i Conversational Klingon er faktisk av Michael Dorn, en av skuespillerne i Star Trek.
  • Grammatikkundervisningen kan faktisk være nyttig i den virkelige verden.

Det jeg ikke liker

  • I fortellingen for appen Conversational Klingon er en irritasjon at Michael Dorn forteller deg å "snu båndet" for å fortsette leksjonen, og avdekke det faktum at innholdet for denne appen ganske enkelt ble dratt fra et gammelt produkt og pakket om til iPhone .
  • Det hadde vært kult å se flere ord inkludert i ordboken.
  • Klingon Phrasebook ville være av begrenset interesse selv for nørder.

Nerdete bunnlinje

For ren geeky moro er Klingon Language Suite verdt $ 11.99, men jeg er ikke sikker på at for mange mennesker utover ekte Star Trek diehards vil ønske å tjene penger på denne app-suiten. Du kan heller ikke faktisk gi denne suiten som en gave - du må kjøpe mottakeren et iTunes-gavekort og deretter peke dem inn til denne ubergeeky superapp.

Sjekk ut galleriet mitt med bilder fra Klingon Language Suite for å se nærmere på denne nerdegaven.

( Avsløring: Simon & Schuster er et CBS-merke.)

Geek gave score (av 5)

  • Morsom faktor: ***
  • Geek faktor: *****
  • Verdi: *
  • Alt i alt: **

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com