Geek Gifts 2009: 3. generasjon spillkonsoller

Vil du ha flere anmeldelser av tekniske dingser og gizmos? Last ned PDF-filen til TechRepublic's Geek Gift Guide 2009.

Microsoft, Sony og Nintendo har senket prisene på 3. generasjons konsoller: Xbox 360 Elite ($ 299), PlayStation 3 ($ 299) og Wii ($ 199). Med alle disse konsollene under $ 300 per stykke, er det en flott tid å hente den første (eller andre eller tredje) 3. generasjonskonsollen.

Det gode

Bedre maskinvare til en lavere pris

Den nåværende avlingen på $ 299 konsoller fra Microsoft og Sony var minst 100 dollar dyrere for bare noen måneder siden. I tillegg har Xbox 360 Elite og PlayStation oppgradert maskinvare. Så $ 299 Xbox 360 eller PlayStation 3 som du kjøper i dag er bedre enn $ 399-konsollen du kjøpte for et halvt år siden. Du kan ikke slå det.

Og mens Wii-konsollen ikke har fått en større oppgradering med prisnedsettelsen, introduserte Nintendo et nytt tilleggsutstyr for MotionPlus-kontroller som gir forbedret kontroll til nyere spill.

Hovedpoenget er at du får mer konsoll og teknologi for pengene.

Store spillkataloger

Størrelsen på spillkatalogen er en av de største ulempene med å være en tidlig adopterer av spillkonsoller. De fleste konsoller lanseres med et par dusin titler. Hvis du henter den første 3. generasjonskonsollen denne høytiden, vil du ha tilgang til mer enn 1000 spill på alle tre plattformene.

Alle disse nyere konsollene (versjonen av din PS3 vil påvirke bakoverkompatibiliteten) kan også spille utvalgte spill fra den originale Xbox, PlayStation 2 eller Nintendo GameCube.

Multimediafunksjoner

Dagene med en spillkonsoll som bare handler om å spille spill, er over. Alle de nåværende 3. generasjonskonsoller tilbyr en slags multimediaintegrasjon for bilder, musikk og video.

Xbox 360 har et eksklusivt partnerskap med Netflix som lar deg streame tusenvis av Netflix-titler direkte til konsollen din. Det er også Windows Media Center-integrasjon som lar deg få tilgang til alle bilder, musikk og video på din hjemme-PC. Og det er en videonedlastningstjeneste for TV-serier og filmer på Xbox Live Marketplace. Den optiske stasjonen i Xbox 360 er en DVD-stasjon, slik at du også kan spille av DVDer.

Den store multimediafunksjonen i PlayStation 3 er den integrerte Blu-ray-stasjonen. PlayStation 3 er den eneste 3. generasjonskonsollen som tilbyr Blu-ray. Med de fleste frittstående Blu-ray-spillere med $ 150 eller mer, er PlayStation 3 en stor verdi hvis du har (eller ønsker å starte) en Blu-ray-filmsamling. Det ble nettopp kunngjort at fra begynnelsen av neste måned vil du kunne se Netflix-titler på PlayStation 3. Som med Xbox 360, kan du også få tilgang til medier fra hjemme-PCen og spille av standard DVD-er.

Wii har færrest multimediafunksjoner på alle 3. generasjonskonsoller, selv om det er rykter om at Neflix kommer til Wii. I utgangspunktet er du begrenset til å få tilgang til bilder fra kameraets SD-kort (som kan settes inn i Wii).

Online spill

Alle de tre konsollene tilbyr muligheten til å spille spill med andre online.

Xbox 360 med sin Xbox Live-tjeneste tilbyr den mest modne og stabile online spillopplevelsen. Den har vært i gang i åtte år og kan skryte av mer enn åtte millioner medlemmer. En sølvversjon, med begrensede muligheter, er tilgjengelig gratis. Full gullmedlemskap er $ 50 per år.

Sony tilbyr en gratis online spilltjeneste via PlayStation Network. Nintendo har integrert online spill i spilltitlene.

Så uansett hvilken konsoll du velger, trenger du ikke spille alene.

Integrasjon med sosiale mediesider (kun Xbox 360)

Xbox 360 vil snart få en programvareoppdatering som lar deg få tilgang til Facebook- og Twitter-kontoene dine fra konsollets instrumentbord. Noen titler fra EA, inkludert Tiger Woods PGA 2010, lar deg dele innhold fra spillet til Facebook.

Selv om Microsoft vil være først på dette rommet, er det bare et spørsmål om tid til Sony og Nintendo tilbyr lignende integrasjon.

Ingen ny maskinvare truer

Selv om det er rykter om nye konsoller i verkene, er det ingen umiddelbare planer om å gi ut 4. generasjons konsoller. Det betyr at du bør få et par års spillgodhet for dine hardt opptjente penger.

Det dårlige

Ingenting Hvis du er en spiller, er det ingen grunn til ikke å skaffe en.

Nerdete bunnlinje

Det er et kjøpers marked i spillkonsollindustrien. Hvis du har ventet på å kjøpe en tredje generasjons konsoll, er det ikke bedre tid å kjøpe.

Med de fleste av de største spilltitlene som kommer ut i fjerde kvartal, bør du slutte å lese dette akkurat nå og gå til favorittforhandleren din.

Geek gave score (av 5)

  • Morsom faktor: *****
  • Geek faktor: ****
  • Verdi: *****
  • Alt i alt: *****

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com