Gartner IT-symposium / Xpo 2019: Digital transformasjon ved FNs World Food Program

Gartner IT-symposium / Xpo 2019: Digital transformasjon ved FNs Verdensmatprogram Hvordan FNs verdensmatprogram har blitt transformert digitalt for bedre å hjelpe mennesker rundt om i verden.

På Gartner IT-symposium / Xpo 2019 snakket TechRepublics Teena Maddox med FNs verdensmatprogram (WFP) CIO og teknologisjef Enrica Maria Porcari om hvordan WFP har brukt digital transformasjon for å bli mer effektiv og effektiv. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet.

Enrica Maria Porcari: WFP er det største humanitære byrået; det hjelper over 87 millioner mennesker i 83 land ved å gi livreddende hjelp. World Food-programmet, som omfavner digital transformasjon, blir ikke bare en stadig mer effektiv organisasjon, men gir også en mulighet for våre mottakere til å ha en konto hos oss. Vi blir kjent med mottakerne vi tjener. Vi blir bedre kjent med dem for å tjene dem bedre.

Vår digitale transformasjon er todelt. Vi ser på digitalt slik at organisasjonen kan være mer effektiv. Se for deg WFP som en logistikkoperasjon som hvert år flytter over 3, 5 millioner tonn mat i 650 varehus over hele verden. Vi har et flyselskap på 90 fly, en serie på 5000 lastebiler som hver dag flytter mat. Bare forestill deg at data som genereres ved å kjøre disse operasjonene. Så digital transformering av organisasjonen, vi ønsker å forstå vår drift for å bli mer effektiv.

Digital transformasjon: En IT-pro's guide (TechRepublic nedlasting)

Samtidig ønsker vi å vite om menneskene vi tjener er bedre. Så vi har tilsvarende kundeforholdshåndtering. Flaggskipssystemet vårt heter SCOPE, der 41 millioner identiteter til menneskene som vi tjener er registrert. Vi blir kjent med dem, vi blir kjent med navnene deres, vi har deres bilde, deres biometri.

Vi begynner å engasjere og forstå deres behov. Så vi skifter fra en økonomi med transaksjoner til en av forhold - forhold til menneskene som vi tjener. Det er alltid en overraskelse, hvorfor snakker en FN-organisasjon om digital transformasjon? Jeg fortsetter med å tenke at virksomheten vår ikke er forskjellig fra noe annet selskap.

Vi har kunder, som alle selskaper har kunder. Vårt mål er å få dem til å være fornøyde med tjenestene vi tilbyr, for å sikre at vi målretter deres behov, at vi er effektive på den måten vi driver forretning på.

Så hva er annerledes? Hvorfor skal vi ikke omfavne den beste teknologien for å kunne gjøre jobben vår bedre? Selv ikke-for-profitt streber etter fortreffelighet, både i tjenestene de tilbyr til kundene og for sine egne interne prosesser. Det har vært en prosess som har pågått i bare noen få år.

Vi startet med å forstå datainnsikten i World Food Program, forstå våre egne interne prosesser og automatisere og effektivisere prosessene våre for å bli mer og mer effektive og effektive. Samtidig utviklet vi systemet vårt for å bli kjent med mottakerne og for å kunne betjene dem på en plattform som er åpen, ikke bare for WFP, men også for andre FN-byråer som ønsker å tilby tjenester til de samme mottakerne. .

Å tro at vi er åtte milliarder mennesker som bor i denne verdenen nå - bare halvparten av dem er tilkoblet, og bare de som er koblet faktisk har noen sjanse til å bli inkludert i enhver ny økonomi. Av disse menneskene har en milliard av dem ingen identitet. De er usynlige, de eksisterer ikke. Gjennom World Food Programmes digitale identitetssystem prøver vi å gi dem en mulighet til å være engasjert i den nye økonomien og ha en måte for seg selv å komme ut av fattigdom.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com